Hoofdafbeelding van <div class=

Bijzondere diploma-uitreiking in Rotterdam

" />

Bijzondere diploma-uitreiking in Rotterdam

Bijzondere diploma-uitreiking

Het organiseren van een diploma-uitreiking in deze periode vraagt om de nodige flexibiliteit en creativiteit. Gelukkig hebben is er in Rotterdam voldoende ruimte om afstand van elkaar te kunnen bewaren. Studenten deelden hun eigen tafeltje met enkele familieleden, vrienden of geliefden. Bij binnenkomst konden zij een drankje meenemen naar hun tafeltje en alle tafels waren voorzien van een eigen borrelplankje. Ook bij het overhandigen van de diploma’s werd gepaste afstand gehouden en tot grote spijt van docent Jannie niet geknuffeld. Zelfs aan voldoende pennen voor het tekenen van de diploma’s was gedacht.

 

Werken en leren

Bijzonder aan deze klas apothekersassistenten is dat de studenten allemaal werkten en stage liepen bij dezelfde apotheek. Dit is misschien wel wat deze klas zo ontzettend hecht maakte: “We konden vanaf dag één eigenlijk al met elkaar opschieten. Iedereen zat er voor een doel, dus iedereen hielp elkaar daar ook in.”, aldus Janine. De studenten volgden de BBL variant van de opleiding Apothekersassistent, waarbij ze twee dagen online of klassikaal les hadden en de overige drie dagen bij de apotheek werkten. Het leerbedrijf, dat de opleiding betaalden voor de studenten, was natuurlijk ook bij de diploma-uitreiking om het succes van hun toekomstige werknemers te vieren.

 

Binnen 15 maanden een MBO-diploma

De gehele klas behaalde binnen 15 maanden hun MBO-diploma. Dit is hard werken, maar als je er voldoende tijd voor inplant, is het volgens de geslaagde studenten zeker haalbaar. “Ik vind het zeker te doen. Het is wel zwaar. Alles wat je normaal gesproken in 3 jaar doet, doe je nu in 15 maanden.” zegt Janine.

 

Jannie bedankt!

Vol lof spreken de afgestudeerden over hun docent Jannie. “Jannie is een warm persoon met een groot hart. Ze is deskundig en enthousiast. Met zoveel enthousiasme maakte ze mij nog enthousiaster voor het vak”, aldus Merel. Als blijk van waardering verrasten de studenten Jannie met Rituals, haar favoriete merk, en een prachtige orchidee. Ook Jannie sprak iedere leerling nog eens vol lof toe aan het einde van de diploma-uitreiking en stak hen een hart onder de riem voor de toekomst.

 

Capabel Hogeschool start met Moderne Bedrijfskunde
Vanaf september 2022 biedt Capabel Hogeschool in samenwerking met SDO Hogeschool de bachelor Moderne Bedrijfskunde aan. In een samenleving die steeds in beweging is, is flexibiliteit voor organisaties van groot belang. Meer weten? Lees dan snel verder.
Opleiding sociaal werker mbo
Als sociaal werker begeleid je mensen om zelfredzaam te zijn zodat ze mee kunnen doen in de samenleving. Je werkt met uiteenlopende doelgroepen en je kunt aan de slag op veel verschillende werkterreinen.
Docent aan het woord; Tamara van Walsum
Tamara van Walsum is docent bij Capabel voor de opleiding Doktersassistent sinds 2018. Tamara verteld over haar ervaring als docent voor de opleiding Doktersassistent, het beroep zelf en het werkveld.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.