Hoofdafbeelding van <div class=

Bijzondere diploma-uitreiking in Rotterdam

" />

Bijzondere diploma-uitreiking in Rotterdam

Bijzondere diploma-uitreiking

Het organiseren van een diploma-uitreiking in deze periode vraagt om de nodige flexibiliteit en creativiteit. Gelukkig hebben is er in Rotterdam voldoende ruimte om afstand van elkaar te kunnen bewaren. Studenten deelden hun eigen tafeltje met enkele familieleden, vrienden of geliefden. Bij binnenkomst konden zij een drankje meenemen naar hun tafeltje en alle tafels waren voorzien van een eigen borrelplankje. Ook bij het overhandigen van de diploma’s werd gepaste afstand gehouden en tot grote spijt van docent Jannie niet geknuffeld. Zelfs aan voldoende pennen voor het tekenen van de diploma’s was gedacht.

 

Werken en leren

Bijzonder aan deze klas apothekersassistenten is dat de studenten allemaal werkten en stage liepen bij dezelfde apotheek. Dit is misschien wel wat deze klas zo ontzettend hecht maakte: “We konden vanaf dag één eigenlijk al met elkaar opschieten. Iedereen zat er voor een doel, dus iedereen hielp elkaar daar ook in.”, aldus Janine. De studenten volgden de BBL variant van de opleiding Apothekersassistent, waarbij ze twee dagen online of klassikaal les hadden en de overige drie dagen bij de apotheek werkten. Het leerbedrijf, dat de opleiding betaalden voor de studenten, was natuurlijk ook bij de diploma-uitreiking om het succes van hun toekomstige werknemers te vieren.

 

Binnen 15 maanden een MBO-diploma

De gehele klas behaalde binnen 15 maanden hun MBO-diploma. Dit is hard werken, maar als je er voldoende tijd voor inplant, is het volgens de geslaagde studenten zeker haalbaar. “Ik vind het zeker te doen. Het is wel zwaar. Alles wat je normaal gesproken in 3 jaar doet, doe je nu in 15 maanden.” zegt Janine.

 

Jannie bedankt!

Vol lof spreken de afgestudeerden over hun docent Jannie. “Jannie is een warm persoon met een groot hart. Ze is deskundig en enthousiast. Met zoveel enthousiasme maakte ze mij nog enthousiaster voor het vak”, aldus Merel. Als blijk van waardering verrasten de studenten Jannie met Rituals, haar favoriete merk, en een prachtige orchidee. Ook Jannie sprak iedere leerling nog eens vol lof toe aan het einde van de diploma-uitreiking en stak hen een hart onder de riem voor de toekomst.

 

Hoe Marieke zich in 9 maanden heeft omgeschoold met de Flexibele Leerweg+
Marieke (39) heeft in 2018 haar carrière on hold gezet om er full time te kunnen zijn voor haar gezin. Na twee fijne jaren met meer tijd voor haar kinderen, voelde ze dat het weer tijd was om aan de slag te gaan! Ze was weer toe aan een baan, alleen dan wel in een andere sector. Hiervoor had ze 20 jaar in tandheelkunde gewerkt, maar dat had ze nu wel gezien. Haar droom was om op de peuterspeelzaal van de school van haar kinderen te werken. Maar was dit wel mogelijk voor haar?
Persbericht: Farmaceutisch Consulent maakt uitbreiding zorgtaken in apotheek mogelijk
Tamara Köhler deed jarenlang onderzoek naar de toegevoegde waarde en de rolontwikkeling van de farmaceutisch consulent in de apotheek. Op 25 augustus promoveerde zij aan de Rijksuniversiteit Groningen op de resultaten van deze onderzoeken. De conclusies uit haar onderzoek pleiten voor de wezenlijke rol van de farmaceutisch consulent in de uitgebreide zorgtaak van de Nederlandse apotheek.
Workshop gemist? Bekijk hem terug!
Tijdens de workshop Taal op de Werkvloer op 7 september hebben ervaringsdeskundigen laten zien hoe jij kunt omgaan met laaggeletterdheid op de werkvloer en collega's of werknemers hierin kunt ondersteunen!

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.