Waarom de opleiding Marketing & Communication Specialist volgen?

Ben jij een echte creatieveling en heb jij interesse marketing en communicatie? In deze blog vind je alle ins en out op het gebied van marketing en waarom dit vakgebied zo veel te bieden heeft! 

Tijdens de opleiding Marketing & Communication Specialist krijg jij alles te weten van o.a. marketing, communicatie, public relations en voorlichting. Maar wat maakt het nou zo waardevol om deze opleiding te kiezen? Wij zetten 5 redenen voor je op een rij!

 1. Praktische vaardigheden
  De mbo-opleiding marketing en communicatie richt zich op praktische vaardigheden, zoals het opstellen van marketingplannen, het ontwikkelen van social mediastrategieën en het ontwerpen van visuele communicatie. Dit zijn zeker waardevolle vaardigheden om te beheren als werknemer, werkgever of als zzp’er. Dit zorgt ervoor dat je klaar bent om aan de slag te gaan in de marketing- en communicatiewereld.

 2. Specialiseren
  De mbo-opleiding Marketing & Communication Specialist biedt de mogelijkheid om je te specialiseren in een bepaald marketinggebied, zoals online marketing, eventmanagement of public relations. Op deze manier kan je jouw kennis en vaardigheden verdiepen en jouw carrière richting geven.

 3. Snelle ontwikkelingen
  De marketing- en communicatiewereld is ontzettend dynamisch. Snel schakelen en bij blijven met de laatste ontwikkelingen past echt bij dit werkveld. Tijdens de opleiding krijg je de kans om te leren over de nieuwste marketingtrends en communicatietechnieken. Daarnaast worden er veel (gratis) webinars, trainingen en cursussen door verschillende organisaties aangeboden over verschillende marketingaspecten en ontwikkelingen. Op deze manier blijf jij altijd op de hoogte.

 4. Veel keuze in werk
  Er is een grote vraag naar marketing- en communicatieprofessionals in allerlei soorten bedrijven, organisaties en branches. Of je nu wil werken bij een reclamebureau, een Pr-bureau of een groot bedrijf, de mbo-opleiding Marketing & Communication Specialist voorziet je van de juiste vaardigheden en skills om aan de slag te gaan. Vaak zijn er ook goede mogelijkheden om door te groeien op het gebied van marketing of (verder) te specialiseren.  

 5. Goed salaris
  Als je na het behalen van je mbo-diploma aan de slag gaat binnen de marketing & communicatie, ligt jouw startsalaris gemiddeld op €2.100 euro als je fulltime werkt. Dit salaris kan snel groeien, want een gemiddeld salaris voor een Marketing & Communications Specialist met een aantal jaar ervaring ligt rond de €3.500 euro op fulltime basis.
De ideale start

Al met al biedt de mbo-opleiding Marketing & Communication Specialist de ideale start voor iedereen die graag aan de slag wil in de creatieve marketing- en communicatiewereld. Door de praktische vaardigheden, mogelijkheden om je te specialiseren, de aandacht voor de laatste ontwikkelingen en de ruime werkgelegenheid, is het een opleiding die zeker de moeite waard is!

Bij Capabel kan je tijdens meerdere startmomenten beginnen met de opleiding. Download de brochure en lees alles over de opleiding Marketing & Communication Specialist via onderstaande button. Ook ben je van harte welkom om je aan te melden voor een Voorlichting bij Capabel.

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Yrla Huls, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
Wat doet een sociaal werker?
Een sociaal werker heeft een heel afwisselend beroep waarin hij of zij heel veel met mensen te maken heeft. De taken en verantwoordelijkheden van een sociaal werker zijn dan ook uiteenlopend van aard. Hieronder hebben we het over een aantal van deze taken:
Hoe word je pedagogisch medewerker?
Pedagogisch medewerker worden kan dat op verschillende manieren. Allereerst kun je een opleiding volgen. De reguliere opleiding op een ROC duurt wel 3 jaar voor beide opleidingen, al kun je bij Capabel Onderwijs dezelfde opleiding volgen in 15 maanden. Dat scheelt ruim de helft van de tijd. De opleiding is te volgen als BOL, BBL of avondopleiding (FL+).
De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.