Over Capabel Onderwijs 

Welkom bij Capabel Onderwijs

Dé specialist in verkorte opleidingen. Onze studenten willen gewoon zo snel mogelijk een diploma of certificaat halen. Daarom zetten wij in korte tijd alle energie op wat voor hen belangrijk is. Met erkende opleidingen die zo Kort & krachtig mogelijk zijn. Compact, de druk er lekker ophouden en de beste mogelijkheden samen creëren! Op deze manier kunnen studenten doorpakken naar hun diploma of certificaat. Kort & krachtig, daar gaan we voor.

Over Capabel Onderwijs

Capabel Onderwijs brengt een leven lang leren voor iedereen in de praktijk. Met erkende en verkorte beroepsopleidingen waarmee onze studenten hun toekomstperspectief vergroten en bekwaam en gemotiveerd de arbeidsmarkt betreden. Dit doen we al ruim 35 jaar. In Capabel Onderwijs is langjarige kennis en ervaring gebundeld rondom arbeidsmarktgerichte scholing voor volwassenen. Een erkend diploma maakt de toegang tot duurzaam betaald werk eenvoudiger. Dus richten we ons bij voorkeur op die sectoren waar veel vraag is. Daarnaast is er veel kennis over doelgroepen: herstarters na een eerder onafgemaakte opleiding in het initiële onderwijs, anderstaligen, zij-instromers en omscholers. Allen gemotiveerd om hun kansen te pakken. Alle opleidingen van Capabel Onderwijs zijn dan ook ontwikkeld rekening houdend met de karakteristieken van de doelgroep in combinatie met eisen van het werkveld. En in lijn met wet- en regelgeving. Bij Capabel Onderwijs staat de studentbeleving centraal. We zoeken actief naar kansen voor verbetering in de tevredenheid van onze medewerkers, studenten en het werkveld. Onze klantbeleving wordt bepaald door de aanpak, structuur, lesprogramma’s, processen en bovenal door onze bevlogen medewerkers.

We gaan voor Kort & krachtig

Een verkorte en erkende opleiding vind je in diverse vakgebieden. Van Zorg & Welzijn tot Beveiliging & Veiligheid. Binnen de vakgebieden maak je een keuze uit ons aanbod in HBO, MBO, vakopleidingen, branche-opleidingen of cursussen. Daarbij kies je de leerweg die het beste bij je past. Klassikaal, online, thuisstudie, op de werkplek of een mix. We helpen onze studenten graag om hier de beste keuze in te maken. Altijd met persoonlijke aandacht en flexibele startdata. Alles met één doel: onze studenten zo snel mogelijk op weg helpen naar een erkend diploma of certificaat.

Onze studenten kunnen veel

De studenten van Capabel Onderwijs zijn volwassenen met levens- en werkervaring. Vaak herstarters die alsnog een erkend diploma willen halen en daarvoor een betaalbare en snelle oplossing zoeken. Intrinsiek gemotiveerd en bereid hard te werken. Het is mogelijk binnen de kortst mogelijke tijd een kwalificatie te behalen waarmee hun toekomstperspectief structureel verbetert. Onze opleidingen zijn erop ingericht om de motivatie van de studenten te optimaliseren: aantrekkelijke diplomaprogramma’s die bedrijfs- en praktijkgericht zijn. Ze sluiten daarnaast niet alleen aan bij de behoeften en ervaring van de student, diens leerstijl en tempo, maar ook op de behoefte vanuit het werkveld.

We ondersteunen onze studenten in hun ambitie. Dat doen we door elke dag waar te maken dat we de specialist zijn in verkorte en erkende opleidingen. Zo hebben we veel ervaring in het overdragen van kennis in een korte periode met aantrekkelijke onderwijsprogramma’s die passen bij volwassenen. Er is veel structuur en houvast voor de student. Maar ook een succesvolle mix van zelfwerkzaamheid thuis en klassikaal samen. We werken met docenten met wortels in de praktijk die blijven motiveren.

Onderdeel van een groot bedrijf

Capabel Onderwijs is onderdeel van Calder Holding. Een solide groep met ondernemingen actief in het sociale domein, waar ruim 750 gemotiveerde medewerkers werken. In een steeds veeleisender samenleving is het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een volgende stap te zetten om verder te komen. De bedrijven binnen Calder Holding ondersteunen en dagen hun deelnemers uit om die stappen ook werkelijk te gaan zetten. Met concreet resultaat: van werkloos naar een nieuwe baan, van dakloos naar een dak boven het hoofd, van dropout naar een erkend diploma, van altijd piekeren naar weer rustig slapen. Kortom, een breed scala van diensten in de domeinen Onderwijs, Zorg en Werk. Calder Holding heeft zich in afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke sociale dienstverlener en zorgt voor praktische, resultaatgerichte en duurzame oplossingen.

Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.