Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Over Capabel

Welkom bij Capabel Onderwijs

Dé specialist in verkorte opleidingen. Je wilt als student zo snel mogelijk een diploma of certificaat behalen. Daarom zetten we in korte tijd energie op wat nu voor jou belangrijk is. Zo creëren we samen de beste mogelijkheden. Met erkende opleidingen die zo kort mogelijk zijn. En krachtig! Compact, zo houden we de druk er lekker op. Zo blijf je gemotiveerd. Kort & krachtig, daar gaan we voor.

Over Capabel

Met Capabel Onderwijs breng je een leven lang leren in de praktijk. Met een erkende en korte beroepsopleiding vergroot je jouw toekomstperspectief en start je bekwaam en gemotiveerd in het beroep. Dit doen we al ruim 35 jaar. In Capabel is langjarige kennis en ervaring gebundeld rondom beroepsgerichte scholing voor volwassenen. Een erkend diploma maakt de toegang tot duurzaam betaald werk eenvoudiger.

Capabel voor jou

Ben je herstarter na een eerder onafgemaakte opleiding in het initiële onderwijs, anderstalig, zij-instromer of omscholer? Jou begeleiden in een korte & krachtige opleiding is waar we goed in zijn. Sterk gemotiveerd om jou de kansen te laten zien en grijpen. Alle opleidingen van Capabel Onderwijs zijn dan ook ontwikkeld rekening houdend met jouw achtergrond in combinatie met eisen van het werkveld. En in lijn met wet- en regelgeving. Bij Capabel Onderwijs staat de studentbeleving centraal. We zoeken actief naar kansen voor verbetering in de tevredenheid van onze medewerkers, studenten en het werkveld. Onze klantbeleving wordt bepaald door de aanpak, structuur, lesprogramma’s, processen en bovenal door onze bevlogen medewerkers. Kleine groepen en veel aandacht voor hoe je je eigen ontwikkeling ervaart.

We gaan voor Kort & krachtig

Een verkorte en erkende opleiding vind je in diverse vakgebieden. Van Zorg & Welzijn tot Beveiliging & Veiligheid. Binnen de vakgebieden maak je een keuze uit ons aanbod in HBO, MBO, vakopleidingen, branche-opleidingen of cursussen. Daarbij kies je de leerweg die het beste bij je past. Klassikaal, online, thuisstudie, op de werkplek of een mix. We helpen onze studenten graag om hier de beste keuze in te maken. Altijd met persoonlijke aandacht en flexibele startdata. Alles met één doel: onze studenten zo snel mogelijk op weg helpen naar een erkend diploma of certificaat.

Kort & krachtig in alle vakgebieden

Capabel verzorgt verkorte en erkende opleidingen in vrijwel alle vakgebieden. Van Zorg & Welzijn tot Beveiliging & Veiligheid. En je kunt kiezen uit HBO, MBO, branche-opleidingen of cursussen. Daarbij kies je de leerweg die het beste bij je past. Klassikaal, online, thuisstudie, op de werkplek of in een mix. We helpen je graag om hieruit de beste keuze te maken. Altijd met persoonlijke aandacht en flexibele startdata. Alles met één doel: je zo snel mogelijk op weg helpen naar een erkend diploma of certificaat.

Met Capabel kun je veel

Veel studenten van Capabel zijn volwassenen, met levens- en werkervaring. Ook daarom is mogelijk binnen de kortst mogelijke tijd de kwalificatie te behalen waarmee je jouw  toekomstperspectief structureel verbetert. Onze opleidingen zijn motiverend door de snelle koppeling met de praktijk en keuze in stage of werkplek. Hierbij ondersteunen we je actief met veel structuur en houvast in een succesvolle mix van zelfwerkzaamheid thuis en klassikaal samen. Docenten van Capabel hebben wortels in de praktijk en dat motiveert. Dit komt jouw ontwikkeling sterk ten goede en in korte tijd weet en kun je veel.

Onze studenten kunnen veel

De studenten van Capabel Onderwijs zijn volwassenen met levens- en werkervaring. Vaak herstarters die alsnog een erkend diploma willen halen en daarvoor een betaalbare en snelle oplossing zoeken. Intrinsiek gemotiveerd en bereid hard te werken. Het is mogelijk binnen de kortst mogelijke tijd een kwalificatie te behalen waarmee hun toekomstperspectief structureel verbetert. Onze opleidingen zijn erop ingericht om de motivatie van de studenten te optimaliseren: aantrekkelijke diplomaprogramma’s die bedrijfs- en praktijkgericht zijn. Ze sluiten daarnaast niet alleen aan bij de behoeften en ervaring van de student, diens leerstijl en tempo, maar ook op de behoefte vanuit het werkveld.

We ondersteunen onze studenten in hun ambitie. Dat doen we door elke dag waar te maken dat we de specialist zijn in verkorte en erkende opleidingen. Zo hebben we veel ervaring in het overdragen van kennis in een korte periode met aantrekkelijke onderwijsprogramma’s die passen bij volwassenen. Er is veel structuur en houvast voor de student. Maar ook een succesvolle mix van zelfwerkzaamheid thuis en klassikaal samen. We werken met docenten met wortels in de praktijk die blijven motiveren.

Landelijk MBO en Hogeschool

Capabel is een combinatie van een OCW erkend MBO (zoals een ROC) en een NVAO erkende hogeschool. Dit borgt de kwaliteit van je opleiding en borgt de erkenning hiervan in het werkveld en vervolgopleiding. Je kunt opleidingen van Capabel in vrijwel iedere regio volgen.

Onderdeel van een groot bedrijf

Capabel Onderwijs is onderdeel van Calder Holding. Een solide groep met ondernemingen actief in het sociale domein, waar ruim 750 gemotiveerde medewerkers werken. In een steeds veeleisender samenleving is het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een volgende stap te zetten om verder te komen. De bedrijven binnen Calder Holding ondersteunen en dagen hun deelnemers uit om die stappen ook werkelijk te gaan zetten. Met concreet resultaat: van werkloos naar een nieuwe baan, van dakloos naar een dak boven het hoofd, van dropout naar een erkend diploma, van altijd piekeren naar weer rustig slapen. Kortom, een breed scala van diensten in de domeinen Onderwijs, Zorg en Werk. Calder Holding heeft zich in afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke sociale dienstverlener en zorgt voor praktische, resultaatgerichte en duurzame oplossingen.

Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding