Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Veelgestelde vragen

Capabel Onderwijs biedt de meeste MBO-opleidingen aan in de Beroepsopleidende leerweg (BOL). De opleiding in deze leerweg is altijd full time. Met deze opleiding ben je 40 uur per week met je opleiding bezig. Je hebt nog geen betaalde baan in het beroep waar je voor leert.

Meer lezen

Als je al een diploma of certificaat hebt behaald, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen. Er gelden voor de verschillende onderdelen verschillende regels.

Meer lezen

Na het behalen van je diploma wil je graag zo snel mogelijk aan het werk. Als erkende opleider zijn onze opleidingen vanwege het doelmatigheidsbeginsel afgestemd op het arbeidsmarktperspectief.

Meer lezen

Tijdens de intake testen wij of je niveau aansluit bij de door jou gekozen opleiding. Wij nodigen je uit om een online toets te maken op een van onze vestigingen. 

Meer lezen

De MBO-opleidingen van Capabel Onderwijs Groep kun je volgen als je 18 jaar of ouder bent. Voor de opleiding mbo-Verpleegkundige geldt een minimumleeftijd van 20 jaar. Voor het volgen van een HBO-opleiding is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht je niet aan de diploma eis voldoen en ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor een 21+ HBO toelatingsonderzoek.

Meer lezen

Voor de opleidingen van Capabel Onderwijs bestaan diverse financieringsmogelijkheden. Kijk voor informatie hierover op de pagina Financiering, subsidies en belastingvoordeel. Ook kan het zijn dat je de kosten van je opleiding bij Capabel Onderwijs af kan trekken van je inkomstenbelasting.

Meer lezen

Met een opleiding van Capabel Onderwijs kies je voor kwaliteit. En voor de snelste start van jouw toekomst. Wil je toch afzien van je opleiding? Dat kan als je een onvoorziene reden hebt.

Meer lezen

In het erkende MBO-onderwijs heb je meer keuze. Bovenop je basisopleiding kies je een pakket keuzedelen waarmee je je kunt specialiseren en onderscheiden. 

Meer lezen

De Flexibele Leerweg + is een korte en krachtige opleiding. Je haalt in verkorte tijd een erkend MBO-diploma. Uniek aan de Flexibele Leerweg + van Capabel is dat je op elk moment met de opleiding kunt starten en je bepaalt je eigen studietempo.

Meer lezen

Het volgen van een (beroeps)opleiding is best een hele stap. Het is dan ook heel normaal dat je tijdens de studie tegen verschillende vragen aanloopt.

Meer lezen

De Flexibele Leerweg + is een flexibele deeltijd MBO-opleiding met lessen in de avond. Op deze manier is de opleiding gemakkelijk te combineren met werk of andere bezigheden. 

Meer lezen

Nadat dat je, je hebt ingeschreven via onze website en de bevestigingsmail hebt ontvangen ben je ingeschreven voor een opleiding bij Capabel Onderwijs. Vervolgens word je na het voltooien van jouw inschrijving automatisch doorgestuurd naar de website van Mijn inschrijving.

Op het moment dat je niet voldoet aan de toelatingseisen word je gebeld om een afspraak in te plannen voor een intaketoets. Wanneer je wel voldoet aan de toelatingseisen ontvang je per mail een opleidingsovereenkomst en een machtigingsformulier (indien van toepassing). Zodra wij deze documenten samen met jouw diplomagegevens en identiteitsbewijs correct ingevuld retour hebben ontvangen, wordt je meegenomen in de planning en laten we je z.s.m. weten waar en wanneer je kunt starten.

Zodra wij al jouw documenten compleet hebben en de planning rond is, ontvang jij een uitnodigingsbrief per post of per mail.

Wanneer je bent ingedeeld in een klas en de uitnodigingsbrief hebt ontvangen, zal aan het einde van diezelfde week doorgegeven worden aan DUO, dat je bij Capabel Onderwijs staat ingeschreven.

  

Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.