Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Veelgestelde vragen

Het belangrijkste verschil zit in het feit je als BOL-student stage loopt en je als BBL-student een arbeidsovereenkomst hebt met een werkgever en daarnaast studeert. Bij de Flexibele leerweg combineer je je studie met werk of andere activiteiten en studeer je in je eigen tempo. Capabel Onderwijs biedt vrijwel alle MBO-opleidingen aan in de Beroepsopleidende Leerweg (BOL), de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) en de Flexibele Leerweg+.


Voltijd en deeltijd zijn termen die gebruikt worden in het HBO. Bij voltijd heb je recht op studiefinanciering en zijn er twee dagen per week les. Bij deeltijd is dat 1 dag per 14 dagen tot 1 dag per week.

Meer lezen

Als je al een diploma of certificaat hebt behaald, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen. Er gelden voor de verschillende onderdelen verschillende regels.

Meer lezen

Na het behalen van je diploma wil je graag zo snel mogelijk aan het werk. Als erkende opleider zijn onze opleidingen vanwege het doelmatigheidsbeginsel afgestemd op het arbeidsmarktperspectief.

Meer lezen

Tijdens de intake testen wij of je niveau aansluit bij de door jou gekozen opleiding. Wij nodigen je uit om een online toets te maken op een van onze vestigingen. 

Meer lezen

De MBO-opleidingen van Capabel Onderwijs Groep kun je volgen als je 18 jaar of ouder bent. Voor de opleiding mbo-Verpleegkundige geldt een minimumleeftijd van 20 jaar. Voor het volgen van een HBO-opleiding is ten minste een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht je niet aan de diploma-eis voldoen en ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor een 21+ HBO toelatingsonderzoek.  Kijk bij de betreffende opleiding of er aanvullende eisen zijn.

Meer lezen

Als je de opleiding niet geheel zelf kunt betalen dan zijn er meerdere mogelijkheden om dit op te lossen. Lesgelden kun je ook gespreid betalen. Maar ook de overheid biedt mogelijkheden. Zoals studiefinanciering of een Leven-Lang-Leren krediet.

Meer lezen

Met een opleiding van Capabel Onderwijs kies je voor kwaliteit. En voor de snelste start van jouw toekomst. Wil je toch afzien van je opleiding? Dat kan als je een onvoorziene reden hebt. Als je binnen 14 dagen annuleert, is dat kosteloos, tenzij je al begonnen bent met de opleiding.

Meer lezen

In het erkende MBO-onderwijs heb je meer keuze. Bovenop je basisopleiding kies je een pakket keuzedelen waarmee je je kunt specialiseren en onderscheiden. 

Meer lezen

De Flexibele Leerweg + is een korte en krachtige opleiding. Je haalt in verkorte tijd een erkend MBO-diploma. Uniek aan de Flexibele Leerweg + van Capabel is dat je op elk moment met de opleiding kunt starten en je bepaalt je eigen studietempo.

Meer lezen

Voor het behalen van betere studieresultaten en om te voorkomen dat de studie vertraging oploopt of in het ergste geval dreigt te stranden helpen wij je bij het realiseren van jouw leerdoelen. Inhoudelijke vragen over de lesstof bespreek je met je docent. Je docent is ook je studieloopbaanbegeleider, behalve bij de Flexibele leerweg+, waar onze studiecoaches voor je klaarstaan om je studieloopbaan te begeleiden.

Meer lezen

De Flexibele Leerweg + is een flexibele deeltijd MBO-opleiding met lessen in de avond. Op deze manier is de opleiding gemakkelijk te combineren met werk of andere bezigheden. Je kan direct starten met de Flexibele starten nadat je de inschrijving hebt afgerond en je dossier volledig hebt aangevuld. 

Meer lezen

Nadat dat je je hebt ingeschreven via onze website en de bevestigingsmail hebt ontvangen, ben je ingeschreven voor een opleiding bij Capabel Onderwijs. Vervolgens word je automatisch doorgestuurd naar de website van Mijn inschrijving waar je eventueel benodigde stukken kunt uploaden.

Op het moment dat je niet voldoet aan de toelatingseisen word je gebeld om een afspraak in te plannen voor een intaketoets. Wanneer je wel voldoet aan de toelatingseisen ontvang je per mail een opleidingsovereenkomst en een machtigingsformulier (indien van toepassing). Zodra wij deze documenten samen met jouw diplomagegevens en identiteitsbewijs correct ingevuld retour hebben ontvangen, wordt je meegenomen in de planning en laten we je z.s.m. weten waar en wanneer je kunt starten.

Zodra wij al jouw documenten compleet hebben en de planning rond is, ontvang jij een uitnodigingsbrief per post of per mail.

Wanneer je bent ingedeeld in een klas of groep en de uitnodigingsbrief hebt ontvangen, zal aan het einde van diezelfde week doorgegeven worden aan DUO, dat je bij Capabel Onderwijs staat ingeschreven.

  

Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding