Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

MBO in 15 maanden

Niks uitstellen, gewoon doen!

Tovink, student Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

Bekijk onze opleidingen

Kort & krachtig

Uniek aan de opleidingen bij Capabel Onderwijs is de verkorte studieduur. Onze korte opleidingen zorgen ervoor dat je snel de beroepstheorie leert en snel start met de praktijk. Naast alle voordelen van een verkorte opleiding volg je bij Capabel altijd een erkende opleiding.

Studenten van Capabel hebben een streepje voor bij werkgevers. Een verkorte MBO-, HBO- of vakopleiding volgen is namelijk niet voor iedereen weggelegd, het getuigt van daadkracht en doorzettingsvermogen!

Al onze mbo-opleidingen zijn opgedeeld vijf blokken. Ieder blok beslaat 10 weken.

Blokken 1 en 2 (week 1 t/m 20)

De eerste twee blokken van iedere opleiding bestaan uit de basis in kennis, vaardigheden en professioneel gedrag. Iedere klassikale lesdag beslaat een gevarieerd lesprogramma met uitleg, taken, groepsopdrachten, oefentoetsen en stage terugkoppelingen. Een vaste docent uit de praktijk.

Blokken 3 en 4 (week 21 t/m 40)

Blok drie en vier betreffen specialisaties waarvoor je kiest. Je verdiept je in de benodigde kennis, oefent in vaardigheden en toepassing van kennis en op je professionele gedrag wordt gereflecteerd. Stage of werkplek worden belangrijker en de toetsing is officieel. Iedere klassikale lesdag beslaat een gevarieerd lesprogramma met uitleg, taken, groepsopdrachten, oefentoetsen en stage terugkoppelingen. Een vaste docent uit de praktijk.

Blok 5 (week 41 t/m 50)

In blok 5 volg je keuzedelen. Met een keuzedeel kun je een stukje van je mbo-opleiding zelf invullen. Een keuzedeel is dus een keuzevak. Door de keuzedelen krijg je extra kennis en vaardigheden binnen een bepaalde richting. Er zijn verschillende soorten: verdiepende, verbredende, doorstroom keuzedelen. Je vindt hier al onze keuzedelen

Lesdagen

Afhankelijk van de leerweg zijn de lesdagen als volgt:

  • BOL: 1 dag per week klassikaal les en 1 dag per week webinar taal en rekenen. Vanaf de start twee dagen per week stage. 1 dag per week zelfstudie.
  • BBL: 1 dag per week klassikaal les en 1 avond per week webinar taal en rekenen en in blok 5 keuzedelen. Vanaf begin drie dagen per week een leerwerkplek. 4-6 uur per week zelfstudie.
  • Flexibele Leerweg +: 0,5 dag per week les, meestal online (webinar) en soms klassikaal (praktijklessen of examentrainingen). Optioneel kun je een avond in de week online les volgen voor de generieke vakken. Daarnaast is er persoonlijke begeleiding van je studiecoach, telefonisch of via e-mail. Verder bepaal jij zelf hoeveel tijd je besteedt aan zelfstudie. Op een bepaald moment tijdens de opleiding doe je een aantal praktijkopdrachten. Dit doe je tijdens werk of stage. Je mag deze praktijkopdrachten op ieder gewenst moment doen. Er staat geen minimaal aantal uren voor. Je kunt de opleiding flexibel inrichten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om 2 blokken tegelijk te volgen.

Meer weten?

Je opleiding met je werk en andere activiteiten combineren? Dat kan ook! Lees hier meer over Flexibele Leerweg +

 

Waarom bij Capabel Onderwijs?

Verkorte studieduur

Onze korte opleidingen zorgen ervoor dat je snel de beroepstheorie leert en snel start met de praktijk.

Erkende opleiding

Naast alle voordelen van een verkorte opleiding volg je bij Capabel altijd een erkende opleiding.

Flexibel leren

Bij MBO-opleidingen werken we met een vaste opbouw van de lesweek voor nog meer duidelijkheid. Bij onze HBO-opleidingen verwerf je per trimester gelijktijdig kennis, vaardigheden en beroepskenmerken van een samenhangend onderdeel in de uiteindelijke beroepspraktijk. Hierdoor is het geleerde al meteen toepasbaar tijdens je studie. De Flexibele Leerweg + is een deeltijd opleiding met lessen in de avond. Op deze manier is de opleiding makkelijk te combineren met andere bezigheden. Je studeert zelfstandig. Maar je krijgt toch altijd de begeleiding die je nodig hebt. Lees hier meer over flexibel leren bij Capabel!

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding