De Flexibele Leerweg+ 

Gebruik STAP voor de Flexibele Leerweg + opleiding

Wil jij jouw STAP budget voor een écht waardevol diploma inzetten waar je mee verder kunt? En zoek je een parttime opleiding, die goed te combineren is met werk of andere activiteiten? Dan is een Flexibele Leerweg+ van Capabel echt iets voor jou!

De Flexibele Leerweg+ met STAP!
De Flexibele Leerweg + is een korte en krachtige opleiding. Je haalt in verkorte tijd een volledig, erkend mbo-diploma. De opleiding is grotendeels online en in de avonduren, waardoor het goed te combineren is met andere bezigheden. Uniek aan de Flexibele Leerweg + van Capabel is dat je op elk moment met de opleiding kunt starten, je je eigen studietempo bepaalt en zo in 1 jaar al jouw MBO diploma kunt behalen! Dankzij STAP ontvang je nu zelfs €1.000 subsidie, waardoor je met de Flexibele Leerweg+ slechts in 1 jaar met een kleine investering een volledig MBO diploma binnenhaalt!

Bij Capabel willen we graag dat je slaagt voor je diploma. Het meedoen aan alle lesdagen en activiteiten is nodig om succes te hebben. Je studeert zelfstandig, maar je krijgt toch altijd de begeleiding die je nodig hebt. Hiervoor wordt je gekoppeld aan jouw persoonlijke studie coach die je altijd online of telefonisch kunt bereiken. Ook volg je klassikale praktijklessen en examentrainingen op een centrale locatie. Hiermee onderscheidt de Flexibele Leerweg + van Capabel Onderwijs zich van andere parttime opleidingen.

Hoe ziet de Flexibele Leerweg + opleiding eruit?

De Flexibele Leerweg + is een korte en krachtige MBO-opleiding. Je kunt in 9 tot 15 maanden je diploma halen. De opleiding bestaat in principe uit 5 blokken van 10 weken, die je dus ook sneller of juist langzamer mag doorlopen. Elk blok bestaat uit:

  • Interactieve online lessen          
  • Generieke online lessen                 
  • 3 klassikale lessen: praktijklessen of examentrainingen
  • Zelfstudie

Je hebt 2 avonden per week (meestal online) les. Verder bepaal jij zelf hoeveel tijd je besteedt aan zelfstudie. Op een bepaald moment tijdens de opleiding doe je een aantal praktijkopdrachten. Dit doe je tijdens werk of stage. Je mag deze praktijkopdrachten op ieder gewenst moment doen. Er staat geen minimaal aantal uren voor. 

Je kunt de opleiding flexibel inrichten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om 2 blokken tegelijk te volgen. Misschien kun je het generieke gedeelte bijvoorbeeld sneller doen. Of je skipt gewoon een blok.

Flexibele Leerweg+ opleidingen

Capabel biedt de volgende opleidingen aan via de Flexibele Leerweg + 

MBO 2 - Zorg & Welzijn opleiding

MBO 3 - Zorg & Welzijn opleiding

MBO 3 - Beveiliging & Veiligheid opleiding

MBO 4 - Zorg & Welzijn opleiding

MBO 4 - Onderwijs & Kinderopvang opleiding

MBO 4 - Commercieel & Ondernemen opleiding

MBO 4 - Financieel & Administratief opleiding

MBO 4 - HR & Juridisch opleiding

Het verschil met BOL en BBL opleiding

De Flexibele Leerweg + van Capabel is een deeltijdopleiding. Je houdt naast je opleiding tijd over voor andere dingen, bijvoorbeeld voor werk of gezin. BOL en BBL zijn fulltime opleidingen. Je hebt bij de Flexibele Leerweg + geen recht op studiefinanciering of een ov-jaarkaart. Bij een BOL-opleiding wel. Naast je opleiding Flexibele Leerweg + kun je blijven werken. Zo loop je geen inkomsten mis. Je kunt ook recht hebben op een Scholingsvoucher. En je kunt een deel van je studiekosten aftrekken van de belasting. Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden.

Bezoek een voorlichting

Deelnemen aan een Voorlichting Flexibele Leerweg +

Heb je interesse in de Flexibele Leerweg + en wil je graag meer weten? Je kan deelnemen aan één van onze informatieve voorlichtingen. Tijdens deze voorlichting kom je alles te weten over de Flexibele leerweg +, wat je kunt verwachten en of deze vorm van opleiding bij jou past. Aanmelden voor een Voorlichting over de Flexibele Leerweg + kan je via onderstaande knop doen. 

Vragen over de Flexibele Leerweg + of STAP?

Heb je toch nog andere vragen of kom je er niet helemaal uit? Neem contact met ons op via onze contactpagina. Je ontvangt meer informatie over de opleidingen en de mogelijkheden.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.