Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Capabel Onderwijs helpt studenten van Profit Opleidingen verder na faillissement 

 

Studenten Profit Opleidingen kunnen na faillissement rekenen op Capabel Onderwijs

Capabel Onderwijs neemt de studentendossiers over uit de faillissementsboedel van Profit Opleidingen, mbo-opleider voor maatschappelijke zorg en pedagogisch werk in Zwolle en omstreken. Dit betekent dat er een einde komt aan een periode van onzekerheid voor deze studenten. Directeur van Capabel Onderwijs Barbara van Beek zegt hierover: “Wij gaan er alles aan doen om de studenten op een professionele en positieve manier hun opleiding te laten vervolgen.”

Capabel Onderwijs is in de afgelopen week met de curator van Profit Opleidingen overeengekomen, dat zij alle studentendossiers overnemen. Van Beek: “Vanuit Capabel Onderwijs vinden wij dat we als onderwijsinstelling de morele plicht hebben om te onderzoeken hoe we studenten in een dergelijk nijpende situatie kunnen helpen.” Dit betekent onder andere dat Capabel Onderwijs met elke student in gesprek gaat om te bekijken hoe zij alsnog hun diploma kunnen halen. Capabel Onderwijs neemt ook contact op met de leerbedrijven waar Profit Opleidingen mee samenwerkte om te praten over de voortzetting van deze samenwerking.

Naast vestigingen in o.a. Zwolle en Utrecht groeit Capabel Onderwijs met nieuwe locaties in Hengelo en Amersfoort. De onderwijsinstelling staat altijd open voor Profit én nieuwe studenten, opdrachtgevers en leerbedrijven. “Voor nu wensen wij alle (oud)medewerkers en oprichters van Profit Opleidingen veel sterkte toe de komende tijd.”, besluit Van Beek.

Capabel Onderwijs is al ruim 30 jaar dé specialist in verkorte opleidingen en brengt een leven lang ontwikkelen voor iedereen in de praktijk. Wij bieden erkende en verkorte beroepsopleidingen waarmee de studenten hun toekomstperspectief vergroten en bekwaam en gemotiveerd de arbeidsmarkt betreden.

Capabel Onderwijs medewerker Marloes DEF
Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
Capabel Onderwijs student tijdens een voorlichting
Wat doet een Begeleider Maatschappelijke Zorg?
Als begeleider maatschappelijke zorg speel je een essentiële rol in het ondersteunen en begeleiden van mensen in kwetsbare situaties. Je biedt hen de nodige hulp en stimuleert hen om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Ontdek  meer over de taken en verantwoordelijkheden van een begeleider maatschappelijke zorg.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend voor een stelling
Redenen om begeleider maatschappelijke zorg te worden
Overweeg je een carrière in de maatschappelijke zorg en vraag je je af of het beroep van begeleider dan een goede keuze is? In dit blog beschrijven we waarom dit beroep zeker de moeite waard is.
Meer lezen
psycholoog zit op bureaustoel voor het bureau
Wat houdt het beroep van Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg in?
Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de zorgsector, heb je vast wel eens gehoord van het beroep persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Alleen zegt zo’n titel niet zoveel, want wat houdt dit precies in? Wij leggen het uit! 
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding