Capabel Onderwijs helpt studenten van Profit Opleidingen verder na faillissement 

 

Studenten Profit Opleidingen kunnen na faillissement rekenen op Capabel Onderwijs

Capabel Onderwijs neemt de studentendossiers over uit de faillissementsboedel van Profit Opleidingen, mbo-opleider voor maatschappelijke zorg en pedagogisch werk in Zwolle en omstreken. Dit betekent dat er een einde komt aan een periode van onzekerheid voor deze studenten. Directeur van Capabel Onderwijs Barbara van Beek zegt hierover: “Wij gaan er alles aan doen om de studenten op een professionele en positieve manier hun opleiding te laten vervolgen.”

Capabel Onderwijs is in de afgelopen week met de curator van Profit Opleidingen overeengekomen, dat zij alle studentendossiers overnemen. Van Beek: “Vanuit Capabel Onderwijs vinden wij dat we als onderwijsinstelling de morele plicht hebben om te onderzoeken hoe we studenten in een dergelijk nijpende situatie kunnen helpen.” Dit betekent onder andere dat Capabel Onderwijs met elke student in gesprek gaat om te bekijken hoe zij alsnog hun diploma kunnen halen. Capabel Onderwijs neemt ook contact op met de leerbedrijven waar Profit Opleidingen mee samenwerkte om te praten over de voortzetting van deze samenwerking.

Naast vestigingen in o.a. Zwolle en Utrecht groeit Capabel Onderwijs met nieuwe locaties in Hengelo en Amersfoort. De onderwijsinstelling staat altijd open voor Profit én nieuwe studenten, opdrachtgevers en leerbedrijven. “Voor nu wensen wij alle (oud)medewerkers en oprichters van Profit Opleidingen veel sterkte toe de komende tijd.”, besluit Van Beek.

Capabel Onderwijs is al ruim 30 jaar dé specialist in verkorte opleidingen en brengt een leven lang ontwikkelen voor iedereen in de praktijk. Wij bieden erkende en verkorte beroepsopleidingen waarmee de studenten hun toekomstperspectief vergroten en bekwaam en gemotiveerd de arbeidsmarkt betreden.

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
Wat doet een sociaal werker?
Een sociaal werker heeft een heel afwisselend beroep waarin hij of zij heel veel met mensen te maken heeft. De taken en verantwoordelijkheden van een sociaal werker zijn dan ook uiteenlopend van aard. Hieronder hebben we het over een aantal van deze taken:
Hoe word je pedagogisch medewerker?
Pedagogisch medewerker worden kan dat op verschillende manieren. Allereerst kun je een opleiding volgen. De reguliere opleiding op een ROC duurt wel 3 jaar voor beide opleidingen, al kun je bij Capabel Onderwijs dezelfde opleiding volgen in 15 maanden. Dat scheelt ruim de helft van de tijd. De opleiding is te volgen als BOL, BBL of avondopleiding (FL+).
De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.