Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Nieuws 

Op deze pagina vind je al het nieuws rondom Capabel Onderwijs; onze activiteiten, opleidingen, partners en nog veel meer. Laat je inspireren door onze studenten en hun ervaringen. Ook vind je hier alle ontwikkelingen rondom het onderwijs. 

Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen
beveiliger staat lachen voor winkelpand
Waarom zou je beveiliger worden?
Het beroep van beveiliger kan een aantrekkelijke keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische en uitdagende carrière. In dit blog bespreken we waarom het de moeite waard kan zijn om beveiliger te worden en hoe dit beroep kan bijdragen aan een zinvolle loopbaan.
Meer lezen
Doktersassistent staat in praktijkruimte met spierbal
Verzorgende IG of doktersassistent?
Droom je van een carrière in de zorg en ben je nieuwsgierig naar het verschil tussen een verzorgende IG en een doktersassistent? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk, het salaris.
Meer lezen
 psycholoog coacht client
Enquête studenten Toegepaste Psychologie aan Capabel Hogeschool
De enquête is gehouden om inzicht te krijgen in wat onze studenten van de opleiding vinden en waarom ze voor Capabel kozen. Zie hier de belangrijkste uitkomsten:
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Waar kun je werken als beveiliger niveau 2 of niveau 3?
Als je een opleiding tot beveiliger op mbo niveau 2 of niveau 3 hebt afgerond, opent zich een wereld vol carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche. In dit blog bekijken we waar je kunt werken als beveiliger voor zowel niveau 2 als 3, zodat je een beter beeld krijgt van de verschillende werkplekken.
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Het verschil tussen verpleegkundige en verzorgende IG
Wil je in de zorg werken en vraag je je af wat het verschil is tussen een verpleegkundige en een verzorgende IG? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk en het salaris.
Meer lezen
Alarmcentralist staat achter computerschermen
Welke opleiding heb je nodig om beveiliger te worden?
Om je voor te bereiden op een baan als beveiliger, is het belangrijk om te weten welke opleidingsmogelijkheden er zijn. In dit blog nemen we enkele opleidingen onder de loep die klaar kunnen stomen voor een functie in de beveiligingsbranche.
Meer lezen
Handhaver verzorgt de administratie
Welke opleiding moet je kiezen: Beveiliger 2 of Beveiliger 3?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, twijfel je misschien tussen het volgen van de opleiding tot Beveiliger 2 of tot Beveiliger 3. Beide opleidingen bieden waardevolle kennis en vaardigheden, maar welke past het best bij jou?
Meer lezen
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen
Verzorgende staat lachend in gang met rolstoel
Ontdek wat je verdient als verzorgende IG
Als verzorgende IG verdien je tussen de € 2.200 en €3.160 euro per maand. Meer weten over welk salaris voor jou geldt? Lees de blog.
Meer lezen
Handhaver Toezicht en Veiligheid controleert het pand
Wat zijn de eigenschappen van een Beveiliger?
Stoer is misschien het eerste wat in je opkomt als je aan het beroep van beveiliger denkt. Toch is er veel meer nodig dan een imposante fysieke verschijning om een goede beveiliger te zijn. In dit blog bespreken we welke eigenschappen belangrijk zijn voor een beveiliger om effectief te zijn in zijn of haar rol.
Meer lezen
Verpleegkundige toont lachend haar spierbal voor camera
Welke vakken krijg ik tijdens de opleiding Verzorgende-IG?
Benieuwd naar wat je gaat leren tijdens de opleiding Verzorgende-IG? In deze blog vertellen we je alles over de verschillende vakken die je kunt verwachten, inclusief specialisatiemogelijkheden en de belangrijke stage.
Meer lezen
Capabel Onderwijs breidt uit met de overname van Farmacie Opleidingen
Capabel Hogeschool en Capabel PRO nemen de verantwoordelijkheid over voor de Farmacie Opleidingen van TVOsolutions. De leergang Pharmacy Practitioner wordt overgenomen door Capabel Hogeschool en de nascholingsmodules zullen verzorgd worden door Capabel PRO. TVOsolutions is blij met deze stap en heeft er vertrouwen in dat Farmacie Opleidingen alle aandacht zal krijgen die het verdient!
Meer lezen
Doktersassistent staat in praktijkruimte met spierbal
Verzorgende-IG: iets voor jou?
Vind jij het helpen en ondersteunen van zorgbehoevende mensen belangrijk en vind je dat leuk om te doen? Ben je sociaal en werk je graag samen? Dan is de opleiding Verzorgende IG op mbo niveau 3 wellicht de perfecte keuze voor jou!
Meer lezen
Capabel Onderwijs student tijdens een voorlichting
Wat doet een Begeleider Maatschappelijke Zorg?
Als begeleider maatschappelijke zorg speel je een essentiële rol in het ondersteunen en begeleiden van mensen in kwetsbare situaties. Je biedt hen de nodige hulp en stimuleert hen om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Ontdek  meer over de taken en verantwoordelijkheden van een begeleider maatschappelijke zorg.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend voor een stelling
Redenen om begeleider maatschappelijke zorg te worden
Overweeg je een carrière in de maatschappelijke zorg en vraag je je af of het beroep van begeleider dan een goede keuze is? In dit blog beschrijven we waarom dit beroep zeker de moeite waard is.
Meer lezen
psycholoog zit op bureaustoel voor het bureau
Wat houdt het beroep van Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg in?
Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de zorgsector, heb je vast wel eens gehoord van het beroep persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Alleen zegt zo’n titel niet zoveel, want wat houdt dit precies in? Wij leggen het uit! 
Meer lezen
 Business Specialist poseert voor camera
Begeleider Maatschappelijke Zorg - Versnelde Opleiding
Begeleider maatschapLijkt het jou leuk om begeleider maatschappelijke zorg te worden en kun je niet wachten om te beginnen? Misschien is het dan een idee om de versnelde opleiding tot begeleider te volgen. In dit blog vertellen we wat meer over de voordelen en mogelijkheden van een versnelde opleiding.pelijke worden? De versnelde opleiding van Capabel Onderwijs biedt uitkomst. Lees meer over de voordelen en mogelijkheden van een versnelde opleiding.
Meer lezen
commercieel medewerker staat op de trap
Wat verdien je als begeleider maatschappelijke zorg?
Natuurlijk wil je ook graag weten wat je aan salaris kan verwachten als begeleider maatschappelijke zorg. In dit blog schrijven we over het gemiddelde salaris van een begeleider maatschappelijke zorg en factoren die van invloed kunnen zijn op het inkomen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
How to: nog meer werkplezier in de zorg
Vandaag duiken we in een belangrijk onderwerp: werkplezier in de zorg. In deze blog delen we praktische 'how to' tips voor zorgprofessionals om nog meer werkplezier te creëren tijdens het werk.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend in zorg lokaal
Kun je de opleiding persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg versneld volgen?
Een persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg heeft een interessant en afwisselend beroep. Je ondersteunt mensen in hun leven, wonen en werken. Mensen die allemaal een eigen verhaal en eigen problemen hebben. Dat is verantwoordelijk en belangrijk werk.
Meer lezen
Capabel Onderwijs student poseert lachend met gekruiste armen
De verschillen tussen persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg en begeleider maatschappelijke zorg
Het is net alsof het verschil tussen persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg (PB MZ) en begeleider maatschappelijke zorg (B MZ) alleen het woord persoonlijk is. Deze twee zorgopleidingen lijken op het eerste gezicht misschien ook wel heel erg op elkaar. Toch hebben deze twee belangrijke onderscheidende kenmerken.
Meer lezen
Begeleider Maatschappelijke Zorg poseert op kruk
Wat is het salaris en toekomstperspectief van een persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg?
Het beroep van persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg levert je heel veel voldoening, omdat je daadwerkelijk van betekenis kunt zijn in het leven van mensen. Tegelijkertijd wil je natuurlijk ook wel graag wat verdienen en ben je vast benieuwd hoe de arbeidsmarkt er voor jou uitziet.
Meer lezen
Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg - ouderen
Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg - Taken & Verantwoordelijkheden
Een persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg heeft een interessant en afwisselend beroep. Je ondersteunt mensen in hun leven, wonen en werken. Mensen die allemaal een eigen verhaal en eigen problemen hebben. Dat is verantwoordelijk en belangrijk werk.
Meer lezen
BOA staat lachend in uniform in wijk
Week van de Veiligheid: omgaan met agressie & geweld
In de Week van de Veiligheid vragen wij vanuit Capabel Onderwijs aandacht voor veiligheid en beveiliging in Nederland. Deze editie staat de week in het teken van agressie en geweld richting ondernemers. Want helaas komt bijna iedereen hier in zijn werk weleens mee in aanraking. Maar wie goed getraind is, kan beter omgaan met agressief gedrag of het zelfs voorkomen.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend voor schoolpodium
Waarom pedagogisch medewerker worden?
Hoe weet je nou of de opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang (mbo-niveau 3) of gespecialiseerd pedagogisch medewerker (mbo-niveau 4) iets voor jou is? Er zijn verschillende redenen denkbaar en misschien is er één of zijn er meerdere daarvan op jou van toepassing.
Meer lezen
Studenten Nederlands poseren zittend voor camera
Waarom zou je sociaal werker willen worden?
Hoe weet je of de opleiding tot sociaal werker iets voor jou is? Er zijn veel redenen en misschien gelder er een aantal daarvan voor jou. Je vind ze hier.
Meer lezen
HR medewerker zit achter bureau met laptop
Wat doet een sociaal werker?
Een sociaal werker heeft een heel afwisselend beroep waarin hij of zij heel veel met mensen te maken heeft. De taken en verantwoordelijkheden van een sociaal werker zijn dan ook uiteenlopend van aard. Hieronder hebben we het over een aantal van deze taken:
Meer lezen
vrouwelijke psycholoog poseert voor camera
Hoe word je pedagogisch medewerker?
Pedagogisch medewerker worden kan dat op verschillende manieren. Allereerst kun je een opleiding volgen. De reguliere opleiding op een ROC duurt wel 3 jaar voor beide opleidingen, al kun je bij Capabel Onderwijs dezelfde opleiding volgen in 15 maanden. Dat scheelt ruim de helft van de tijd. De opleiding is te volgen als BOL, BBL of avondopleiding (FL+).
Meer lezen
Capabel Onderwijs blauw studieboek
De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.
Meer lezen
Arbeidsdeskundige zit op haar bureau met schrift
Wat zijn de taken van een pedagogisch medewerker?
Als pedagogisch medewerker heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden. Dit is één van de redenen waardoor veel mensen het beroep zo leuk vinden. In deze blog bespreken we de belangrijkste taken die zowel gelden voor een pedagogisch medewerker kinderopvang als voor een gespecialiseerd pedagogisch medewerker.
Meer lezen
Capabel Onderwijs student tijdens een voorlichting
Kun je versneld Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg worden?
Lijkt het jou leuk om persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg te worden en kun je niet wachten om te beginnen? Misschien is het dan een idee om de versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider te volgen.
Meer lezen
Student Nederlands bekijkt de studiemateriaal
Waar werken sociaal werkers?
Als je overweegt om een opleiding tot sociaal werker te volgen, dan wil je natuurlijk graag weten waar je met jouw diploma terecht kunt na je studie. Afhankelijk van je specialisme en interesses kun je bij heel veel verschillende organisaties een baan vinden. In deze blog enkele voorbeelden.
Meer lezen
Vrouwelijke onderwijsassistent staat lacht in het leslokaal
Pedagogisch medewerker of onderwijsassistent?
Het beroep van pedagogisch medewerker en onderwijsassistent hebben enige overlap. Beide functies zijn namelijk betrokken bij de zorg voor en begeleiding van kinderen. Er zijn alleen wel echt verschillen in deze blog een overzicht van die verschillen.
Meer lezen
Accountmanager zit in stoel en toont spierbal
Hoe is sociaal werk ontstaan?
Sociaal werk is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Voor ons is het niet meer dan normaal dat mensen elkaar ondersteunen, stimuleren en helpen. Dat gebeurt informeel door vrienden en familie, maar ook beroepsmatig vanuit de overheid en de sociale sector. In een beschaafde samenleving draag je ook zorg voor kwetsbare groepen en individuen. Het sociaal werk vandaag de dag heeft een lange evolutie achter de rug. In deze blog vertellen we daar het een en ander over.
Meer lezen
 Pedagogisch Medewerker staat lachend in speeltuin
Wat doet een pedagogisch medewerker?
Is een opleiding tot pedagogisch medewerker iets voor jou? Ontdek in onze nieuwste blog wat voor werkzaamheden je kunt verwachten als pedagogisch medewerker!
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend in zorg lokaal
Kun je de opleiding tot sociaal werker versneld doorlopen?
De opleiding tot sociaal werker duurt meestal 3 jaar. Bij Capabel Onderwijs kun je deze opleiding al in 15 maanden afronden! Lees hier meer over de verschillende leerwegen.
Meer lezen
Een drogist staat achter de balie met cosmetica
Wat houdt het beroep apothekersassistent precies in?
De meeste mensen weten wel dat een apothekersassistent een onmisbare zorgprofessional is, toch weten ze vaak niet wat het vak precies inhoudt. In deze blog vertellen we je alles wat je altijd al wilde weten over dit mooie beroep.
Meer lezen
Pedagogisch Medewerker staat lachend in speeltuin
Hoe lang duurt de opleiding tot pedagogisch medewerker?
De opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker duurt meestal 3 jaar. Bij Capabel Onderwijs kun je deze opleidingen al in 15 maanden afronden! De opleiding kunnen bij Capabel gevolgd worden als BOL, BBL of FL+ opleiding om jouw erkende mbo 3 of mbo 4 diploma te halen. Ontdek de verschillen tussen de verschillende leerwegen.
Meer lezen
Student Capabel Onderwijs zit lachend achter laptop
Welke vakken volg je in de opleiding tot apothekersassistent
Tijdens de opleiding tot apothekersassistent krijg je veel verschillende vakken om je voor te bereiden op het vak van apothekersassistent. Dat maakt de opleiding leuk en gevarieerd. In deze lees je over de belangrijkste vakken uit de opleiding.
Meer lezen
Accountmanager zit achter bureau met laptop
Is tandartsassistent iets voor mij?
Het kiezen van de juiste opleiding en loopbaan is een belangrijke beslissing. Het is daarom goed om je af te vragen of het beroep en de weg ernaartoe wel bij je passen. In deze blog gaan we kijken of de opleiding tot tandartsassistent bij jou als persoon past.
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Wat verdient een apothekersassistent?
Tja, wat verdient een apothekersassistent? Die vraag is moeilijker te beantwoorden dan je denkt, omdat dit afhankelijk is van hoeveel je nog bijleert na de opleiding. In dit blog vertellen we je er meer over hoe het zit en wat je kunt verdienen. En dat is niet slecht.
Meer lezen
Capabel Onderwijs student zittend met spierbal
Tandartsassistent of doktersassistent?
Ben jij je aan het kijken naar een opleiding in de zorg en lijkt het je wel wat om een dokter of een tandarts te assisteren? Hoe moet je dan kiezen tussen deze beroepen? In deze blog vergelijken we de opleiding tot tandartsassistent en de opleiding tot doktersassistent.
Meer lezen
Tandartsassistent staat lachend achter balie
Tandartsassistent: Wat houdt dat in?
Ben je technisch aangelegd en houd je ervan om met mensen om te gaan? Vind je tandheelkunde interessant en wil je mensen helpen bij hun gebitsonderhoud
Meer lezen
Capabel Onderwijs zittend en met spierbal
Hoe word je Doktersassistent?
Wil je weten hoe je Doktersassistent kan worden? Een doktersassistent is een medische assistent die samenwerkt met een arts bij het onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van patiënten.
Meer lezen
apothekersassistent staat voor een balie
Welke werkzaamheden voert een Apothekersassistent uit?
Ben je technisch aangelegd en houd je ervan om met mensen om te gaan? Vind je tandheelkunde interessant en wil je mensen helpen bij hun gebitsonderhoud
Meer lezen
Psycholoog laat glimlachend haar spierbal zien
Taken van een Tandartsassistent
In een tandartsenpraktijk speel jij als tandartsassistent een belangrijke rol in de ondersteuning van de tandarts. Samen met de tandarts lever je de best mogelijke zorg aan jullie patiënten en je zorgt ervoor dat de praktijk op rolletjes loopt. Weten welke taken allemaal bij het beroep van tandartsassisntent horen? Lees de blog.
Meer lezen
Doktersassistent zit in praktijkruimte
Is Doktersassistent iets voor mij?
Hoe weet je nou of je voor de opleiding tot doktersassistent moet kiezen of niet? Om die vraag te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om jezelf eerst een paar andere vragen te stellen.
Meer lezen
Onderwijsassistent staat in leslokaal met spierbal
Studenten Profit Opleidingen kunnen na faillissement rekenen op Capabel Onderwijs
Goed nieuws voor studenten van Profit Opleidingen! Capabel Onderwijs neemt de studentendossiers over van de mbo-opleider in maatschappelijke zorg en pedagogisch werk die failliet is gegaan. Dat betekent dat er nu een einde komt aan de onzekere tijd voor deze studenten. “Wij gaan er alles aan doen om de studenten op een professionele en positieve manier hun opleiding te laten vervolgen.” - directeur Barbara van Beek. 
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Waarom tandartsassistente worden?
Je bent je aan het oriënteren op verschillende opleidingen en één daarvan is de mbo 4 opleiding tot tandartsassistente die je via een BBL- of BOL-route kunt volgen. Maar waarom zou je eigenlijk tandartsassistent willen worden? Toch goed om over na te denken. In deze blog willen we je daar een handje bij helpen door een aantal redenen voor jou op een rijtje te zetten.
Meer lezen
Capabel Onderwijs student tijdens een voorlichting
Waar kun je een opleiding volgen tot Doktersassistente?
De mbo 4 opleiding tot doktersassistent is te volgen bij verschillende onderwijsinstellingen. Meestal duurt de opleiding drie jaar. Bij Capabel Onderwijs kun je de opleiding tot doktersassistent al in 15 maanden afronden! De opleiding kan bij Capabel gevolgd worden als BOL, BBL of FL+ opleiding.
Meer lezen
Accountmanager zit in stoel en lacht
Kabinetsplannen studiefinanciering 2023
Goed nieuws! De basisbeurs komt terug. Dit zal al gaan gelden vanaf studiejaar 2023-2024. Ook staan er maatregelen voor mbo-studenten op de planning. Meer weten? Lees snel verder! 
Meer lezen
Verpleegkundige toont lachend haar spierbal voor camera
Waar kun je werken als Doktersassistente?
Als je overweegt om een opleiding tot doktersassistent te volgen, dan wil je natuurlijk graag weten waar je met jouw diploma terecht kunt na je studie. Lees hier alle mogelijkheden.
Meer lezen
Onderwijsassistent staat in leslokaal met spierbal
Doktersassistent of MBO-verpleegkundige?
Ben je op zoek naar een zorgopleiding en ben je benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen de mbo-opleiding tot doktersassistent en tot verpleegkundige? Lees dan verder.
Meer lezen
apothekersassistent staat bij de medicatie
Word Apothekers assistent - Ontdek de zorg
Er zijn zoveel goede redenen waarom iemand kiest om een opleiding Apothekersassistent te volgen. Lees hier waarom!
Meer lezen
psycholoog zit op bureaustoel voor het bureau
Volg de opleiding Toegepaste Psychologie - Ontdek de zorg
Een hbo-opleiding Toegepaste Psychologie is gericht op het toepassen van psychologische kennis in de praktijk, bijvoorbeeld in de hulpverlening, coaching, training, of in het bedrijfsleven.
Meer lezen
tandartsassistent voert behandeling uit bij patiënt
Dag van de Tandarts (assistent)
De Dag van de Tandarts wordt elk jaar op 6 maart gevierd om aandacht te vestigen op het belang van een goede mondgezondheid en het werk van tandartsen en de tandartsassistenten.
Meer lezen
Een verzorgende verzorgt haar clïent
Waarom doktersassistente worden?
Doktersassistenten zijn essentieel voor het functioneren van medische praktijken en klinieken. Weten waarom en wat Doktersassistenten precies doen?
Meer lezen
Gereedschap monteur staat lachend achter werkbank
Werken in de Logistiek en Techniek
Ben jij altijd op de hoogte van de laatste trends en vind jij alles leren over de nieuwste technieken interessant? Heb je dan weleens gedacht over een opleiding in de Logistiek en Techniek?
Meer lezen
Vrouwelijke onderwijsassistent staat lacht in het leslokaal
Kinderopvang medewerkers ontvangen 12% loonsverhoging
De kinderopvang branche is constant in beweging en biedt veel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. De kinderopvangmedewerkers ontvangen volgens het nieuwe CAO maar liefst 12% loonsverhoging.
Meer lezen
Student staat tegen glazen wand met gekruiste armen
Opleiding Marketing & Communication Specialist
Écht iets voor jou? De marketing- en communicatiewereld is ontzettend dynamisch. Snel schakelen en bij blijven met de laatste ontwikkelingen past echt bij dit werkveld.
Meer lezen
Een verzorgende verzorgt haar clïent
Jouw werkplezier
Plezier in je werk bepaald voor een heel groot deel ons totale geluksgevoel. Lees hier waarom werkplezier zo ontzettend belangrijk is.
Meer lezen
Prijsuitreiking Wie verdient een Krachtig cadeau?
Op 22 december 2022 hebben we met veel succes de prijsuitreiking van de actie Wie verdient een Krachtig cadeau gehouden op onze locatie in Utrecht. Wat een mooie uitreiking was het dit jaar weer.
Meer lezen
Krachtig Cadeau Capabel Onderwijs opleiding cadeau
Wie verdient een krachtig cadeau?
Wie verdient een krachtig cadeau: De top 3 is bekend! We nodigen je van harte uit om 22 december aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking bij Capabel Utrecht!
Meer lezen
Haal meer stemmen binnen met de tips van Kader!
In deze blog geeft Kader Sucu, winnares van "Wie verdient een krachtig cadeau editie 2022" tips and tricks om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor jouw nominatie én om de top 3 te bereiken!
Meer lezen
Nav Jeevan stichting van Capabel Onderwijs impressie
Krachtig cadeau in India
De oudere weeskinderen volgen nu via Nav-Jeevan de 3-jarige vervolgopleiding Verpleegkunde. Capabel Onderwijs zorgt er financieel voor dat Isha Dhurve en Simran Shrivas de opleiding kunnen behalen! Zij waren het afgelopen jaar tweede en derde van hun klas.
Meer lezen
beveiliger staat lachen voor winkelpand
Kort & betaalde opleiding met baangarantie
Een tekort aan beveiligers. De afgelopen maanden is er volop media aandacht voor geweest. Terwijl beveiligers juist zo hard nodig zijn! Om deze reden gaan FSS Security en Capabel Onderwijs de samenwerking aan om in een versneld en flexibel traject, kwalitatieve beveiligers op te leiden. Interesse? Lees snel verder!
Meer lezen
Docenten van Capabel Onderwijs overleggen
Nieuw: NOLOC geaccrediteerde opleiding Loopbaanprofessional
Bij de post hbo opleiding loopbaanprofessional van Capabel Hogeschool leer je evidence based adviseren en effectief begeleiden bij loopbaankeuzes.
Meer lezen
Capabel Onderwijs student zit glimlachend op bankje
Een verkorte opleiding bij Capabel
Een verkorte opleiding volgen bij Capabel 
Meer lezen
Tandartsassistent staat lachend achter balie
MBO Tandartsassistent versneld volgen
Kan jij goed met mensen overweg en lijkt het jou leuk om het centrale aanspreekpunt te zijn van de tandartsenpraktijk? Lees dan verder in deze blog om erachter te komen of MBO Tandartsassistent(e) een geschikte opleiding voor jou is.
Meer lezen
winnaar krachtig mbo opleiding cadeau met cheque
Doktersassistente in opleiding, Kader, aan het woord!
Kader Sucu kwam op de eerste plaats terecht met maar liefst 2.199 stemmen en is de opleiding MBO Doktersassistent bij ons begonnen. In dit artikel staat Kader centraal en gaan we meer in op hoe het nu met haar en haar opleiding gaat.
Meer lezen
Bachelor Therapie Kind En Jeugd uitnodiging
Start ontwikkeling bachelor Therapie Kind & Jeugd
Met veel enthousiasme kondigen wij de start aan van de ontwikkeling van de OCW erkende hbo Bachelor Therapie Kind en Jeugd.
Meer lezen
Capabel Onderwijs locatie Den Haag
Vestiging Den Haag verhuist vanaf 15 augustus!
Vestiging Den Haag verhuist vanaf 15 augustus! We’re moving! Vanaf 1 augustus verlaat onze vestiging Den Haag het oude vertrouwde gebouw aan de Calandstraat 12.
Meer lezen
Beveiliging en veiligheid beveiliger student poseert
Nederland zoekt beveiligers
Wil jij zorg dragen voor de veiligheid van Nederlanders? Kan jij goed communiceren en het hoofd koel houden in spannende situaties? Dan is Nederland op zoek naar jou! Er zijn namelijk enorm grote tekorten in de beveiligingsbranche, en daarom hele goede baankansen voor jou als beveiliger. Lees hier alles over het beroep, de kansen in de sector en onze verkorte opleidingen.
Meer lezen
Capabel Onderwijs Amersfoort kantoorpand
Nieuwe vestigingen bij Capabel
Capabel Onderwijs heeft 11 vestigingen verspreid over heel Nederland. Met veel plezier kunnen wij mededelen dat Capabel Onderwijs sinds april 2022 maar liefst twee nieuwe vestigingen heeft geopend!
Meer lezen
Vrouw staat in een parfumerie met parfum in haar hand
Wat doet een Apothekersassistetn?
Als apothekersassistent doe je huisbezoeken, voer je intakegesprekken en je geeft instructies over medicijngebruik. Meer weten? lees de blog.
Meer lezen
Doktersassistent staat in praktijkruimte met spierbal
Medisch assistenten gezocht!
Er dreigt een groot tekort aan medisch assistenten zoals dokters-, apothekers- en tandartsassistenten. Wanneer je voor een verkorte opleiding bij Capabel kiest, kunnen we dus wel stellen dat je gegarandeerd een mooie baan zult vinden in de zorg! Lees in deze blog alles over onze assistent-opleidingen.
Meer lezen
apothekersassistent staat voor een balie
Apothekersassistent: iets voor jou?
Heb jij wel eens nagedacht over de opleiding tot apothekersassistent? Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bevordert de gezondheid van je medemens en bent veel in contact met anderen. Meer weten over het beroep, de opleiding en wat je als apothekersassistent later gaat verdienen? Lees dan snel verder!
Meer lezen
Verzorgende staat lachend in gang met rolstoel
Alles over de opleiding Verzorgende-IG
Ligt jouw hart bij de zorg? Lijkt het jou geweldig om in jouw baan andere mensen te kunnen helpen en verzorgen? Dan is de verkorte opleiding Verzorgende-IG bij Capabel misschien wel iets voor jou!
Meer lezen
Verzorgende staat lachend in gang met rolstoel
Wat doe je als verzorgende IG?
Ligt jouw hart bij de zorg? Lijkt het jou geweldig om in jouw baan andere mensen te kunnen helpen en verzorgen? Dan is de verkorte opleiding Verzorgende-IG bij Capabel misschien wel iets voor jou!
Meer lezen
Bedrijfskundige zit op bureau met klapper
Stagemarkt Amsterdam sfeerimpressie
Op dinsdag 8 maart van 14.00 - 17.00u heeft bij Capabel Amsterdam de Stagemarkt 2022 plaatsgevonden. Het was zeker een sfeervol event en op deze pagina vind je de sfeerompressie! 
Meer lezen
Tandartsassistent behandelt patient
Wat is het salaris van een tandartsassistent?
Heb jij wel eens nagedacht over de opleiding tot tandartsassistent? Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bevordert de gezondheid van je medemens en bent veel in contact met anderen. Meer weten over het beroep, de opleiding en wat je als tandartsassistent later gaat verdienen? Lees dan snel verder!
Meer lezen
Verzorgende staat poserend voor camera in de gang
Wat leer ik tijdens de opleiding doktersassistente?
Op 2 maart 2023 was het de Dag van de Doktersassistent in Nederland. Een feestelijke dag waarbij alle doktersassistenten in het zonnetje worden gezet! Een doktersassistent levert belangrijk werk. Hij of zij is de eerste die in contact is met de patiënt. Lees meer over de mbo opleiding doktersassistent bij capabel.
Meer lezen
Capabel Onderwijs opleiding cadeau winnaar
Gefeliciteerd aan de winnaars "Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?"
Op donderdag 3 februari heeft de feestelijke prijsuitreiking plaatsgevonden van de Capabel "Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?" campagne. Tijdens de prijsuitreiking hebben de drie winnaars allen een mooie prijs ontvangen en binnenkort zullen Kader en Amal starten met hun opleiding bij Capabel Onderwijs.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend in zorg lokaal
Stagemarkt Capabel Onderwijs Amsterdam
Op dinsdag 8 maart van 14.00 - 17.00u in Amsterdam organiseert Capabel Onderwijs samen met docenten, examenstudenten en ons stagebureau een marktplein waarop stagebedrijven zich kunnen presenteren en het gesprek kunnen aangaan met jullie! We heten jullie van harte welkom bij de Stagemarkt Capabel Onderwijs Amsterdam.
Meer lezen
Accountmanager staat lachend in kantoortuin
Capabel Hogeschool start met Moderne Bedrijfskunde
Vanaf september 2022 biedt Capabel Hogeschool in samenwerking met SDO Hogeschool de bachelor Moderne Bedrijfskunde aan. In een samenleving die steeds in beweging is, is flexibiliteit voor organisaties van groot belang. Meer weten? Lees dan snel verder.
Meer lezen
Accountmanager zit in stoel en lacht
Opleiding sociaal werker mbo
Als sociaal werker begeleid je mensen om zelfredzaam te zijn zodat ze mee kunnen doen in de samenleving. Je werkt met uiteenlopende doelgroepen en je kunt aan de slag op veel verschillende werkterreinen.
Meer lezen
Capabel onderwijs apothekersassistent student tijdens praktijkoefening
Doktersassistent docent aan het woord; Tamara van Walsum
Tamara van Walsum is docent bij Capabel voor de opleiding Doktersassistent sinds 2018. Tamara verteld over haar ervaring als docent voor de opleiding Doktersassistent, het beroep zelf en het werkveld.
Meer lezen
Zorg en welzijn Doktersassistent student in praktijkruimte
Wat is een dierenartsassistent?
Als dierenartsassistent zal jij het eerste aanspreekpunt zijn van de bezoeker en kun jij zowel baasje als dier op hun gemak stellen voor een prettig bezoek. Lijkt jou dit wat? Lees dan snel verder om erachter te komen of de opleiding bij jou past.
Meer lezen
Op wie stem jij voor een opleiding cadeau?
Onze landelijke actie ‘Wie verdient een kort en krachtig cadeau?’ is door naar de volgende ronde! Op wie stem jij? Wie verdient er volgens jou écht dit cadeau? Stemmen kan van 29 nov tot en met 13 dec! 
Meer lezen
Verzorgende staat lachend bij een trap railing
Bachelor Verpleegkunde gaat van start in Rotterdam!
Goed nieuws voor elke Rotterdammer die graag in de gezondheidszorg wilt werken. Capabel Hogeschool gaat op 9 december van start met de HBO Bachelor Verpleegkundige in Rotterdam! 
Meer lezen
Diplomering OBG Capabel opleiding
Geslaagd! Voor kosteloze mbo-certificaten via de Nationale Zorgklas
Dankzij de kosteloze mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas en Capabel Onderwijs heeft het OBG in Nijmegen acht extra medewerkers om in de zorg in te zetten! Deze acht dames werkten al bij het ouderen tehuis in de huishouding of als vrijwilliger, maar mogen dankzij dit erkende mbo-certificaat nu ook assisteren in de zorg. Vorige week was de feestelijke uitreiking van de certificaten.
Meer lezen
Student ontvangt prijs opleiding cadeau 2022
Capabel opleiding winnares editie 2018
In 2018 heeft Sabria een opleiding gewonnen bij Capabel. Met ruim 2600 stemmen won zij de vorige editie van de campagne “Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?”. In dit interview lees je hoe het nu met Sabria gaat en hoe zij de opleiding heeft ervaren bij Capabel.  
Meer lezen
Centralist Alarmcentrale zit achter bureau met headset
Open Dag Den Haag
Onlangs heeft er bij Capabel Onderwijs in Den Haag de eerste Meet & Mingle plaatsgevonden. Samen met docenten, examenstudenten en ons stagebureau was er een een marktplein georganiseer waarop stagebedrijven zich konden presenteren en het gesprek konden aangaan met (nieuwe) studenten van Capabel !
Meer lezen
BOA staat lachend in uniform in wijk
Week van de Veiligheid
In het teken van de Week van de Veiligheid vragen wij vanuit Capabel Onderwijs samen met onze partners aandacht voor veiligheid en beveiliging in Nederland.
Meer lezen
Centralist Alarmcentrale zit achter bureau met headset
Meer over de opleiding Centralist Alarmcentrale!
Heb jij een servicegerichte instelling en zie jij jezelf al helemaal zitten in de meldkamer? Begin dan nu als Centralist Alarmcentrale bij Capabel Onderwijs. Je kunt binnen 4 maanden al een diploma op zak hebben!
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid Beveiliger poseert voor draaideur
Meer over de opleiding Beveiliger
Een opleiding die natuurlijk niet kan missen in het rijtje van Beveiliging en Veiligheid, is de Beveiliger. Ben jij helemaal ready om de veiligheid van een private omgeving te bewaken en durf jij te handelen zonder te grote risico’s te nemen?
Meer lezen
Monteur bevestigt hang en sluitwerk
Baankansen Beveiliging & Veiligheid
Er is een ontzettend groot personeelstekort in de Beveiliging en Veiligheid. Dit komt doordat weinig scholieren  Beveiliging en Veiligheid kiezen als studierichting.
Meer lezen
Onderwijs en Kinderopvang Onderwijsassistent staat in leslokaal
Dag van de Leraar bij Capabel Onderwijs
Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs. En het is vooral een dag waarop wij stilstaan bij de motor van Capabel: onze docenten! Elke dag staan zij klaar om onze studenten te helpen bij hun ontwikkeling, niet alleen op het gebied van onderwijs, maar ook op persoonlijk vlak. Meer weten over onze docenten en hun drijfveren? Lees dan snel verder!
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid Beveiliger student BOA poseert
Opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid
In 15 maanden leren hoe jij een surveillance voorbereid, toezicht houdt en hoe jij het beste corrigerend op kan treden? Volg de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid MBO bij Capabel Onderwijs.
Meer lezen
Capabel Onderwijs student leert Nederlandse taal
Capabel ondertekent convenant
Onlangs hebben alle partners van het DigiTaalhuis Maashorst i.o het convenant ondertekent waarin zij met elkaar afspreken om de laaggeletterdheid bij (jong)volwassenen in de gemeente te bestrijden en de zelfredzaamheid en deelname aan de maatschappij te vergroten.
Meer lezen
Onderwijs en kinderopvang student staat in speeltuin
Hoe Marieke zich in 9 maanden heeft omgeschoold met de Flexibele Leerweg+
Marieke (39) had in 2018 haar carrière on hold gezet voor haar gezin. Na fijne jaren met meer tijd voor haar kinderen, was het tijd was om weer aan de slag te gaan! Ze was weer toe aan een baan maar wel in een andere sector. Haar droom was om op de peuterspeelzaal van de school van haar kinderen te werken. Maar was dit wel mogelijk?
Meer lezen
Student Capabel Onderwijs bestudeert lesboek buiten
Workshop Taal op de Werkvloer gemist? Bekijk hem terug!
Tijdens de workshop Taal op de Werkvloer op 7 september hebben ervaringsdeskundigen laten zien hoe jij kunt omgaan met laaggeletterdheid op de werkvloer en collega's of werknemers hierin kunt ondersteunen!
Meer lezen
Student Capabel Onderwijs leest studieboek over zorg
Belang van taalstimulering
Taal zorgt ervoor dat wij kunnen communiceren met anderen. Zo kunnen we onze emoties delen en actief deelnemen aan sociale interactie. Een laaggeletterde heeft meer moeite met het uitdrukken van gevoelens en gedachtes
Meer lezen
HBO Farmaceutisch Consulent
Persbericht: Farmaceutisch Consulent maakt uitbreiding zorgtaken in apotheek mogelijk
Tamara Köhler deed jarenlang onderzoek naar de toegevoegde waarde en de rolontwikkeling van de farmaceutisch consulent in de apotheek. Op 25 augustus promoveerde zij aan de Rijksuniversiteit Groningen op de resultaten van deze onderzoeken. De conclusies uit haar onderzoek pleiten voor de wezenlijke rol van de farmaceutisch consulent in de uitgebreide zorgtaak van de Nederlandse apotheek.
Meer lezen
Student Capabel Onderwijs studeert in bibliotheek
5 signalen om laaggeletterheid te herkennen
Laaggeletterdheid kan leiden tot minder kans op een baan en een slechtere positie op de arbeidsmarkt. Ook kan het leiden tot gezondheidsproblemen of financiële problemen.
Meer lezen
Capabel Onderwijs student zorg en welzijn
Capabel Onderwijs trotse partner
Samen zijn wij Arnhem! In samenwerking met lokale en landelijke partners zijn Arnhemse jongeren opgestaan voor alle jongeren in Arnhem met een uitnodigende boodschap:
Meer lezen
Sfeerbeeld van een kind dat boekje leest
Lezen en Schrijven met Capabel Onderwijs
In de Week van Lezen en Schrijven vragen we samen met gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties aandacht voor het verminderen van laaggeletterdheid.
Meer lezen
Student Capabel Onderwijs verstopt gezicht in boek
Er zijn zoveel redenen om te starten
Moeite hebben met lezen, schrijven rekenen en/of digitale vaardigheden heeft vaak grote gevolgen in het dagelijks leven, op de werkvloer of tijdens sociale activiteiten. 
Meer lezen
Kok staat middenin keuken poserend voor camera
Honger in de horeca
Er is weer veel vrijheid in de horeca: Ideaal voor alle hongerige bezoekers die vanaf nu weer gezellig kunnen terrassen, lekker naar restaurants gaan en misschien binnenkort genieten van jouw kookkunsten?
Meer lezen
Handhaver staat achter bureau lachend
Klassikale lessen
We mogen weer volledig klassikaal! Vanaf september opent Capabel Onderwijs haar deuren weer voor studenten. 
Meer lezen
beveiliger staat lachen voor winkelpand
Kort & eigen personeel snel en gediplomeerd (om)scholen
Nederland gaat weer open. Dit betekent weer meer werk voor o.a. Handhavers en BOA’s. Gediplomeerd personeel blijkt echter niet altijd gemakkelijk te vinden. Eigen personeel omscholen is dan al snel voor de handliggend.
Meer lezen
Lachende onderwijsassistent laat haar spierbal zien
Gezakt maar toch starten op het HBO? Het kan nu!
Helaas gezakt voor je examens en toch alvast beginnen op het HBO naast een VAVO-traject? Hiervoor ben je bij Capabel Hogeschool aan het juiste adres!
Meer lezen
Zorg en welzijn Doktersassistent quote ervaring
Docent aan het woord; Anne-Lize Delfgauw Capabel
Anne-Lize Delfgauw uit Pijnacker is afgestudeerd als dierenarts en geeft les als docent Dierenartsassistent bij Capabel Onderwijs in Rotterdam.
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Kosteloze Erkende Opleidingen Zorgmedewerkers
Nederland heeft dringend extra hulp nodig in de zorgsector. Daarom heeft de Nationale Zorgklas in samenwerking met Capabel Onderwijs en een aantal andere opleiders speciale mbo-certificaten ontwikkeld.
Meer lezen
Accountmanager staat lachend in kantoortuin
Uitgeloot bij Numerus Fixus? Geen zorgen!
Uitgeloot bij Numerus Fixus? Geen zorgen!
Meer lezen
Verzorgende staat lachend in gang met rolstoel
Verkorte Bachelor opleiding? Roos deelt haar ervaring
Verkorte Bachelor opleiding? Roos deelt haar ervaring
Meer lezen
Accountmanager zit lachend op bureau
Arbeidsmarkt HBO Jurist trekt aan
Arbeidsmarkt HBO Jurist trekt aan
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Zorg en welzijn
Het wordt wel vaker gezegd: de Zorg en Welzijn sector kent forse personeelstekorten. Meer en meer mensen moeten worden opgeleid om de alsmaar groter wordende zorgvraag te kunnen opvangen. Een uitdaging voor de Zorg en Welzijn sector. Maar een kans voor jou natuurlijk!
Meer lezen
psycholoog zit op bureaustoel voor het bureau
Leren en werken? BBL is de vorm voor jou!
Je wil een mbo-opleiding volgen. Dan kan je kiezen uit zo’n 1.150 opleidingen. Levert dat al keuzestress op?
Meer lezen
Student Capabel Onderwijs zit lachend achter laptop
Keuzedelen, je moet het maar kunnen...
Keuzes, ons hele leven maken we keuzes. Als ik ga studeren, wat ga ik dan doen? Het lastige aan keuzes maken is, is dat je pas weet of je de juiste keus hebt gemaakt als je de keus al gemaakt hebt.
Meer lezen
Juridisch en recht student poseert voor tafel
Kennismaken met onze studenten: Media Harmi
Kennismaken met onze studenten: Media Harmi
Meer lezen
Verzorgende staat lachend in gang met rolstoel
Plannen kabinet zorg en omscholing
Ook Capabel zet zich in voor omscholing van werkzoekenden.
Meer lezen
Capabel Onderwijs man zit op kruk
Leren met korting kansberoep
GETREADY2WORK is een initiatief om werkzoekenden te ondersteunen in het volgen van een opleiding om hen om te scholen in een kansberoep.
Meer lezen
Capabel Onderwijs Zorg en Wel
Capabel Onderwijs staat voor kwaliteit
De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Eén keer per vier jaar doet de inspectie uitgebreid onderzoek bij ieder bestuur en zijn scholen.
Meer lezen
Een berjaarde man en een kind met downsyndroom kijken elkaar lachend aan
Wijs over welzijn
De sector Zorg & Welzijn is wel algemeen bekend. Vooral het ‘zorgstukje’, dat zijn toch wel de bekende opleidingen zoals verpleegkundige, verzorgende, doktersassistent.
Meer lezen
Student bestudeert lesstof verkorte mbo opleiding
Capabel voldoet aan alle kwaliteitseisen!
Tenminste een keer in de vier jaar komt de Inspectie langs. Ze meten de kwaliteit van de opleidingen van iedere onderwijsinstelling.
Meer lezen
Student staat tegen glazen wand met gekruiste armen
Studeren is voor iedereen weggelegd!
Subsidie is volgens Wikipedia “een tijdelijke bijdrage van de overheid of een niet-commerciële organisatie ten behoeve van het starten van een activiteit waarvan het economische belang niet direct voor de hand ligt”. Wist je dat je ook subsidie kan krijgen als je een opleiding wil volgen?
Meer lezen
twee lachende ouderen mensen kijken in natuur
Baangarantie in de ouderenzorg
Medewerkers die in de ouderenzorgsector werken hebben vanaf nu baangarantie. Dat is goed nieuws! Vorige week werd door het ministerie van VWS, diverse vakbonden en de MBO raad een arbeidsmarktakkoord getekend. 
Meer lezen
Marketing en communicatie student tijdens diploma uitreiking
Korting met diploma Capabel Onderwijs
15% korting met diploma Capabel Onderwijs
Meer lezen
Accountmanager zit lachend op bureau
Studeer op jouw manier met de Flexibele Leerweg +
Wil je graag een opleiding volgen naast je werk? Je verder door ontwikkelen op het gebied van zorg en welzijn? En je baankansen vergroten? Dan is de Flexibele Leerweg + van Capabel wat voor jou!
Meer lezen
Onderwijsassistent staat in leslokaal met spierbal
Volg vanaf september de opleiding doktersassistent ook in Zwolle!
Goed nieuws: De opleiding Doktersassistent is nu ook gestart op onze locatie in Zwolle!
Meer lezen
Vrouwelijke onderwijsassistent staat lacht in het leslokaal
Het leven als onderwijsassistent
De onderwijsassistent, wat doet hij of zij eigenlijk? De docent, én leerling, ondersteunen in het onderwijs natuurlijk. Maar wat houdt dat dan precies in?
Meer lezen
Verzorgende staat lachend in gang met rolstoel
In het zonnetje: Monique afgestudeerd als HBO verpleegkundige
In het zonnetje: Monique afgestudeerd als HBO verpleegkundige bij Capabel Onderwijs
Meer lezen
Sociaal werker staat in lokaal met een spierbal
Samen staan we sterk! Word nu Sociaal Werker of Persoonlijk Begeleider Specifieke doelgroepen
Langzaam aan worden de problemen erger door de economische omstandigheden en thuisisolatie. Als MBO Sociaal werker (voorheen Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener) of Begeleider specifieke doelgroepen ben jij dus onmisbaar!
Meer lezen
Marketing en Communication Specialist zit achter bureau
Hoog slagingspercentage post HBO opleidingen
95% slaagt voor post HBO opleidingen van Capabel
Meer lezen
Vrouwelijke onderwijsassistent staat lacht in het leslokaal
Verkorte MBO opleidingen pedagogiek en onderwijs in Zwolle!
Lijkt het jou leuk om met kinderen te werken en kom je uit de omgeving van Overijssel? Dan kun je één van onderstaande opleidingen ook via onze vestiging in Zwolle volgen!
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Doktersassistent: onmisbaar aan de frontlinie in crisistijd
De telefoon staat roodgloeiend, de praktijk wordt gesplitst tussen ‘besmet’ en ‘niet besmet’, en er worden zelfs drive-in huisartsenposten geopend. Dat COVID-19 Nederland bereikt heeft, is ook zeker merkbaar bij de huisartspraktijken.
Meer lezen
Onderwijsassistent staat in leslokaal met spierbal
Starten met je opleiding in Zorg & Welzijn? Dat kan!
Zelden is de noodzaak van professionals in de zorg duidelijker dan nu. Des te belangrijker is het dat de doorstroom vanuit het onderwijs intact blijft, ook na de ingrijpende overheidsmaatregelen. Maar hoe zorg je daarvoor, wanneer je ruim 2.500 actieve studenten hebt en géén klassikale lessen meer kunt geven?
Meer lezen
Financieel en Administratief diploma uitreiking Den Haag
Volledige klas sociaal maatschappelijk dienstverleners haalt in 15 maanden diploma
Donderdag 5 maart 2020 was een mooie dag voor Capabel vestiging Den Haag. Een volledige klas sociaal maatschappelijk dienstverleners (SMD’ers) nam een mbo 4-diploma in ontvangst op een extra feestelijke diploma-uitreiking!
Meer lezen
Marketing en Communication Specialist zit achter bureau
Een leven lang leren
Bij het horen van “een leven lang leren” gaan bij veel mensen de nekharen overeind staan. Moet je nou echt je hele leven leren? Kan je niet na je studie gewoon gaan werken tot je 65e (of 67e, of toch 65e, ligt een beetje aan de verkiezingsuitslag van maart 2017). Na school is het leren toch wel een keertje klaar? Niks is minder waar…
Meer lezen
Verzorgende staat poserend voor camera in de gang
Personeelstekort in de Zorg en Welzijn blijft in het volgende decennium
Hoewel de prognose voor 2022 voor verwachte personeelstekorten in de zorg er een stuk beter uit ziet dan aan het begin van 2019, is er nog niets opgelost volgens vakbond CNV Zorg en Welzijn.
Meer lezen
Kok staat middenin keuken poserend voor camera
Masterchef worden? Volg de Koksopleiding op MBO!
Vind jij het geweldig om voor je gezelschap een 3-gangen diner te koken en heb jij stiekem altijd al mee willen doen aan het programma Masterchef? Dan is de koksopleiding MBO zeker iets voor jou!
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Wat is een Apotherkersassistent?
Het is altijd lente in de ogen van de…apothekersassistente? Naast de dierenarts, de huisarts en de tandarts heeft ook de apotheker een aantal assistenten (m/v) rondlopen
Meer lezen
Zorg en Welzijn Verzorgende IG studeert thuis
Tips voor thuisstudie! Hoe pak jij dit aan?
Zelfs de grootste studiebol kan zich niet de hele dag concentreren: zo werken onze hersenen niet
Meer lezen
Capabel Onderwijs docenten bestuderen een board
Van doktersassistent naar praktijkondersteuner
Maak kennis met onze studente Rita!
Meer lezen
Onderwijsassistent staat in leslokaal met spierbal
Doktersassistent worden?
Heb jij wel eens nagedacht over de opleiding tot doktersassistent? Alles weten over het beroep, de opleiding en wat je als doktersassistent later gaat verdienen?
Meer lezen
apothekersassistent staat voor een balie
Wat is een Apothekersassistent?
Heb jij wel eens nagedacht over de opleiding tot apothekersassistent? Het is namelijk een heel mooi en afwisselend beroep. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bevordert de gezondheid van je medemens en bent veel in contact met anderen. Meer weten over het beroep, de opleiding en wat je als apothekersassistent later gaat verdienen? Lees dan snel verder!
Meer lezen
Verpleegkundige toont lachend haar spierbal voor camera
Capabel Onderwijs in Ontdekdezorg week
Maak kennis met Capabel Onderwijs tijdens de Ontdekdezorg week
Meer lezen
Lachende onderwijsassistent laat haar spierbal zien
Docent aan het woord; Fabiëla Roose
Docent aan het woord; Fabiëla Roose – Capabel Rotterdam
Meer lezen
Capabel Onderwijs partner Buurtcentrum Oase praktijkervaring
Een organisatie voor verbinding
Een organisatie voor verbinding met Capabel Onderwijs
Meer lezen
Capabel Onderwijs diploma uitreiking BBN VARA
Capabel Onderwijs op tv
Onlangs was Capabel Onderwijs onder de aandacht in de welbekende BBNVARA serie Vier Handen Op Één Buik – Hoe is het nu.
Meer lezen
Dierenartsassistent lacht met hond in haar armen
Wat doet een dierenartsassistent?
De hond is, samen met de kat, een van de meest populaire huisdieren. In Nederland worden ongeveer 2.2 miljoen honden en 3.7 miljoen katten gehouden. Dit houdt in dat...
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding