Nieuws 

Op deze pagina vind je alle nieuws items rondom Capabel Onderwijs, onze activiteiten, opleidingen, partners en nog veel meer. Laat je inspireren door onze studenten, hun ervaringen om een opleiding te volgen. Of lees je toch liever alle nieuwe ontwikkelen rondom het onderwijs? 

De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.
Wat zijn de taken van een pedagogisch medewerker?
Als pedagogisch medewerker heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden. Dit is één van de redenen waardoor veel mensen het beroep zo leuk vinden. In deze blog bespreken we de belangrijkste taken die zowel gelden voor een pedagogisch medewerker kinderopvang als voor een gespecialiseerd pedagogisch medewerker.
Kun je versneld Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg worden?
Lijkt het jou leuk om persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg te worden en kun je niet wachten om te beginnen? Misschien is het dan een idee om de versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider te volgen.
Waar werken sociaal werkers?
Als je overweegt om een opleiding tot sociaal werker te volgen, dan wil je natuurlijk graag weten waar je met jouw diploma terecht kunt na je studie. Afhankelijk van je specialisme en interesses kun je bij heel veel verschillende organisaties een baan vinden. In deze blog enkele voorbeelden.
Pedagogisch medewerker of onderwijsassistent?
Het beroep van pedagogisch medewerker en onderwijsassistent hebben enige overlap. Beide functies zijn namelijk betrokken bij de zorg voor en begeleiding van kinderen. Er zijn alleen wel echt verschillen in deze blog een overzicht van die verschillen.
Hoe is sociaal werk ontstaan?
Sociaal werk is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Voor ons is het niet meer dan normaal dat mensen elkaar ondersteunen, stimuleren en helpen. Dat gebeurt informeel door vrienden en familie, maar ook beroepsmatig vanuit de overheid en de sociale sector. In een beschaafde samenleving draag je ook zorg voor kwetsbare groepen en individuen. Het sociaal werk vandaag de dag heeft een lange evolutie achter de rug. In deze blog vertellen we daar het een en ander over.
Wat doet een pedagogisch medewerker?
Is een opleiding tot pedagogisch medewerker iets voor jou? Ontdek in onze nieuwste blog wat voor werkzaamheden je kunt verwachten als pedagogisch medewerker!
Kun je de opleiding tot sociaal werker versneld doorlopen?
De opleiding tot sociaal werker duurt meestal 3 jaar. Bij Capabel Onderwijs kun je deze opleiding al in 15 maanden afronden! Lees hier meer over de verschillende leerwegen.
Wat houdt het beroep apothekersassistent precies in?
De meeste mensen weten wel dat een apothekersassistent een onmisbare zorgprofessional is, toch weten ze vaak niet wat het vak precies inhoudt. In deze blog vertellen we je alles wat je altijd al wilde weten over dit mooie beroep.
Hoe lang duurt de opleiding tot pedagogisch medewerker?
De opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker duurt meestal 3 jaar. Bij Capabel Onderwijs kun je deze opleidingen al in 15 maanden afronden! De opleiding kunnen bij Capabel gevolgd worden als BOL, BBL of FL+ opleiding om jouw erkende mbo 3 of mbo 4 diploma te halen. Ontdek de verschillen tussen de verschillende leerwegen.
Welke vakken volg je in de opleiding tot apothekersassistent
Tijdens de opleiding tot apothekersassistent krijg je veel verschillende vakken om je voor te bereiden op het vak van apothekersassistent. Dat maakt de opleiding leuk en gevarieerd. In deze lees je over de belangrijkste vakken uit de opleiding.
Is tandartsassistent iets voor mij?
Het kiezen van de juiste opleiding en loopbaan is een belangrijke beslissing. Het is daarom goed om je af te vragen of het beroep en de weg ernaartoe wel bij je passen. In deze blog gaan we kijken of de opleiding tot tandartsassistent bij jou als persoon past.
Wat verdient een apothekersassistent?
Tja, wat verdient een apothekersassistent? Die vraag is moeilijker te beantwoorden dan je denkt, omdat dit afhankelijk is van hoeveel je nog bijleert na de opleiding. In dit blog vertellen we je er meer over hoe het zit en wat je kunt verdienen. En dat is niet slecht.
Tandartsassistent of doktersassistent?
Ben jij je aan het kijken naar een opleiding in de zorg en lijkt het je wel wat om een dokter of een tandarts te assisteren? Hoe moet je dan kiezen tussen deze beroepen? In deze blog vergelijken we de opleiding tot tandartsassistent en de opleiding tot doktersassistent.
Tandartsassistent: Wat houdt dat in?
Ben je technisch aangelegd en houd je ervan om met mensen om te gaan? Vind je tandheelkunde interessant en wil je mensen helpen bij hun gebitsonderhoud
Hoe word je Doktersassistent?
Wil je weten hoe je Doktersassistent kan worden? Een doktersassistent is een medische assistent die samenwerkt met een arts bij het onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van patiënten.
Welke werkzaamheden voert een Apothekersassistent uit?
Ben je technisch aangelegd en houd je ervan om met mensen om te gaan? Vind je tandheelkunde interessant en wil je mensen helpen bij hun gebitsonderhoud
Taken van een Tandartsassistent
In een tandartsenpraktijk speel jij als tandartsassistent een belangrijke rol in de ondersteuning van de tandarts. Samen met de tandarts lever je de best mogelijke zorg aan jullie patiënten en je zorgt ervoor dat de praktijk op rolletjes loopt. Weten welke taken allemaal bij het beroep van tandartsassisntent horen? Lees de blog.
Is Doktersassistent iets voor mij?
Hoe weet je nou of je voor de opleiding tot doktersassistent moet kiezen of niet? Om die vraag te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om jezelf eerst een paar andere vragen te stellen.
Studenten Profit Opleidingen kunnen na faillissement rekenen op Capabel Onderwijs
Goed nieuws voor studenten van Profit Opleidingen! Capabel Onderwijs neemt de studentendossiers over van de mbo-opleider in maatschappelijke zorg en pedagogisch werk die failliet is gegaan. Dat betekent dat er nu een einde komt aan de onzekere tijd voor deze studenten. “Wij gaan er alles aan doen om de studenten op een professionele en positieve manier hun opleiding te laten vervolgen.” - directeur Barbara van Beek. 
Waarom tandartsassistente worden?
Je bent je aan het oriënteren op verschillende opleidingen en één daarvan is de mbo 4 opleiding tot tandartsassistente die je via een BBL- of BOL-route kunt volgen. Maar waarom zou je eigenlijk tandartsassistent willen worden? Toch goed om over na te denken. In deze blog willen we je daar een handje bij helpen door een aantal redenen voor jou op een rijtje te zetten.
Waar kun je een opleiding volgen tot Doktersassistente?
De mbo 4 opleiding tot doktersassistent is te volgen bij verschillende onderwijsinstellingen. Meestal duurt de opleiding drie jaar. Bij Capabel Onderwijs kun je de opleiding tot doktersassistent al in 15 maanden afronden! De opleiding kan bij Capabel gevolgd worden als BOL, BBL of FL+ opleiding.
Kabinetsplannen studiefinanciering 2023
Goed nieuws! De basisbeurs komt terug. Dit zal al gaan gelden vanaf studiejaar 2023-2024. Ook staan er maatregelen voor mbo-studenten op de planning. Meer weten? Lees snel verder! 
Waar kun je werken als Doktersassistente?
Als je overweegt om een opleiding tot doktersassistent te volgen, dan wil je natuurlijk graag weten waar je met jouw diploma terecht kunt na je studie. Lees hier alle mogelijkheden.
Doktersassistent of MBO-verpleegkundige?
Ben je op zoek naar een zorgopleiding en ben je benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen de mbo-opleiding tot doktersassistent en tot verpleegkundige? Lees dan verder.
Word Apothekers assistent - Ontdek de zorg
Er zijn zoveel goede redenen waarom iemand kiest om een opleiding Apothekersassistent te volgen. Lees hier waarom!
Volg de opleiding Toegepaste Psychologie - Ontdek de zorg
Een hbo-opleiding Toegepaste Psychologie is gericht op het toepassen van psychologische kennis in de praktijk, bijvoorbeeld in de hulpverlening, coaching, training, of in het bedrijfsleven.
Dag van de Tandarts (assistent)
De Dag van de Tandarts wordt elk jaar op 6 maart gevierd om aandacht te vestigen op het belang van een goede mondgezondheid en het werk van tandartsen en de tandartsassistenten.
Waarom doktersassistente worden?
Doktersassistenten zijn essentieel voor het functioneren van medische praktijken en klinieken. Weten waarom en wat Doktersassistenten precies doen?
Werken in de Logistiek en Techniek
Ben jij altijd op de hoogte van de laatste trends en vind jij alles leren over de nieuwste technieken interessant? Heb je dan weleens gedacht over een opleiding in de Logistiek en Techniek?
Kinderopvang medewerkers ontvangen 12% loonsverhoging
De kinderopvang branche is constant in beweging en biedt veel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. De kinderopvangmedewerkers ontvangen volgens het nieuwe CAO maar liefst 12% loonsverhoging.
Opleiding Marketing & Communication Specialist
Écht iets voor jou? De marketing- en communicatiewereld is ontzettend dynamisch. Snel schakelen en bij blijven met de laatste ontwikkelingen past echt bij dit werkveld.
Jouw werkplezier
Plezier in je werk bepaald voor een heel groot deel ons totale geluksgevoel. Lees hier waarom werkplezier zo ontzettend belangrijk is.
Prijsuitreiking Wie verdient een Krachtig cadeau?
Op 22 december 2022 hebben we met veel succes de prijsuitreiking van de actie Wie verdient een Krachtig cadeau gehouden op onze locatie in Utrecht. Wat een mooie uitreiking was het dit jaar weer.
Wie verdient een krachtig cadeau?
Wie verdient een krachtig cadeau: De top 3 is bekend! We nodigen je van harte uit om 22 december aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking bij Capabel Utrecht!
Haal meer stemmen binnen met de tips van Kader!
In deze blog geeft Kader Sucu, winnares van "Wie verdient een krachtig cadeau editie 2022" tips and tricks om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor jouw nominatie én om de top 3 te bereiken!
Krachtig cadeau in India
De oudere weeskinderen volgen nu via Nav-Jeevan de 3-jarige vervolgopleiding Verpleegkunde. Capabel Onderwijs zorgt er financieel voor dat Isha Dhurve en Simran Shrivas de opleiding kunnen behalen! Zij waren het afgelopen jaar tweede en derde van hun klas.
Kort & betaalde opleiding met baangarantie
Een tekort aan beveiligers. De afgelopen maanden is er volop media aandacht voor geweest. Terwijl beveiligers juist zo hard nodig zijn! Om deze reden gaan FSS Security en Capabel Onderwijs de samenwerking aan om in een versneld en flexibel traject, kwalitatieve beveiligers op te leiden. Interesse? Lees snel verder!
Nieuw: NOLOC geaccrediteerde opleiding Loopbaanprofessional
Bij de post hbo opleiding loopbaanprofessional van Capabel Hogeschool leer je evidence based adviseren en effectief begeleiden bij loopbaankeuzes.
Een verkorte opleiding bij Capabel
Een verkorte opleiding volgen bij Capabel 
MBO Tandartsassistent versneld volgen
Kan jij goed met mensen overweg en lijkt het jou leuk om het centrale aanspreekpunt te zijn van de tandartsenpraktijk? Lees dan verder in deze blog om erachter te komen of MBO Tandartsassistent(e) een geschikte opleiding voor jou is.
Doktersassistente in opleiding, Kader, aan het woord!
Kader Sucu kwam op de eerste plaats terecht met maar liefst 2.199 stemmen en is de opleiding MBO Doktersassistent bij ons begonnen. In dit artikel staat Kader centraal en gaan we meer in op hoe het nu met haar en haar opleiding gaat.
Start ontwikkeling bachelor Therapie Kind & Jeugd
Met veel enthousiasme kondigen wij de start aan van de ontwikkeling van de OCW erkende hbo Bachelor Therapie Kind en Jeugd.
Vestiging Den Haag verhuist vanaf 15 augustus!
Vestiging Den Haag verhuist vanaf 15 augustus! We’re moving! Vanaf 1 augustus verlaat onze vestiging Den Haag het oude vertrouwde gebouw aan de Calandstraat 12.
Nieuwe versie werkwijzer Arbeidsconflicten
De nieuwe STECR werkwijzer Arbeidsconflicten is op 12 april 2022 uitgekomen.
Nederland zoekt beveiligers
Wil jij zorg dragen voor de veiligheid van Nederlanders? Kan jij goed communiceren en het hoofd koel houden in spannende situaties? Dan is Nederland op zoek naar jou! Er zijn namelijk enorm grote tekorten in de beveiligingsbranche, en daarom hele goede baankansen voor jou als beveiliger. Lees hier alles over het beroep, de kansen in de sector en onze verkorte opleidingen.
Nieuwe vestigingen bij Capabel
Capabel Onderwijs heeft 11 vestigingen verspreid over heel Nederland. Met veel plezier kunnen wij mededelen dat Capabel Onderwijs sinds april 2022 maar liefst twee nieuwe vestigingen heeft geopend!
Opleiding Apothekersassistent; het juiste recept voor jou!
Het is altijd lente in de ogen van de…apothekersassistente? Naast de dierenarts, de huisarts en de tandarts heeft ook de apotheker een aantal assistenten (m/v) rondlopen.
Medisch assistenten gezocht!
Er dreigt een groot tekort aan medisch assistenten zoals dokters-, apothekers- en tandartsassistenten. Wanneer je voor een verkorte opleiding bij Capabel kiest, kunnen we dus wel stellen dat je gegarandeerd een mooie baan zult vinden in de zorg! Lees in deze blog alles over onze assistent-opleidingen.
Apothekersassistent: iets voor jou?
Heb jij wel eens nagedacht over de opleiding tot apothekersassistent? Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bevordert de gezondheid van je medemens en bent veel in contact met anderen. Meer weten over het beroep, de opleiding en wat je als apothekersassistent later gaat verdienen? Lees dan snel verder!
Alles over de opleiding Verzorgende-IG
Ligt jouw hart bij de zorg? Lijkt het jou geweldig om in jouw baan andere mensen te kunnen helpen en verzorgen? Dan is de verkorte opleiding Verzorgende-IG bij Capabel misschien wel iets voor jou!
Stagemarkt Amsterdam sfeerimpressie
Op dinsdag 8 maart van 14.00 - 17.00u heeft bij Capabel Amsterdam de Stagemarkt 2022 plaatsgevonden. Het was zeker een sfeervol event en op deze pagina vind je de sfeerompressie! 
Wat is het salaris van een tandartsassistent?
Heb jij wel eens nagedacht over de opleiding tot tandartsassistent? Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bevordert de gezondheid van je medemens en bent veel in contact met anderen. Meer weten over het beroep, de opleiding en wat je als tandartsassistent later gaat verdienen? Lees dan snel verder!
Wat leer ik tijdens de opleiding doktersassistente?
Op 2 maart 2023 was het de Dag van de Doktersassistent in Nederland. Een feestelijke dag waarbij alle doktersassistenten in het zonnetje worden gezet! Een doktersassistent levert belangrijk werk. Hij of zij is de eerste die in contact is met de patiënt. Lees meer over de mbo opleiding doktersassistent bij capabel.
Gefeliciteerd aan de winnaars "Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?"
Op donderdag 3 februari heeft de feestelijke prijsuitreiking plaatsgevonden van de Capabel "Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?" campagne. Tijdens de prijsuitreiking hebben de drie winnaars allen een mooie prijs ontvangen en binnenkort zullen Kader en Amal starten met hun opleiding bij Capabel Onderwijs.
Stagemarkt Capabel Onderwijs Amsterdam
Op dinsdag 8 maart van 14.00 - 17.00u in Amsterdam organiseert Capabel Onderwijs samen met docenten, examenstudenten en ons stagebureau een marktplein waarop stagebedrijven zich kunnen presenteren en het gesprek kunnen aangaan met jullie! We heten jullie van harte welkom bij de Stagemarkt Capabel Onderwijs Amsterdam.
Capabel Hogeschool start met Moderne Bedrijfskunde
Vanaf september 2022 biedt Capabel Hogeschool in samenwerking met SDO Hogeschool de bachelor Moderne Bedrijfskunde aan. In een samenleving die steeds in beweging is, is flexibiliteit voor organisaties van groot belang. Meer weten? Lees dan snel verder.
Opleiding sociaal werker mbo
Als sociaal werker begeleid je mensen om zelfredzaam te zijn zodat ze mee kunnen doen in de samenleving. Je werkt met uiteenlopende doelgroepen en je kunt aan de slag op veel verschillende werkterreinen.
Doktersassistent docent aan het woord; Tamara van Walsum
Tamara van Walsum is docent bij Capabel voor de opleiding Doktersassistent sinds 2018. Tamara verteld over haar ervaring als docent voor de opleiding Doktersassistent, het beroep zelf en het werkveld.
Wat is een dierenartsassistent?
Als dierenartsassistent zal jij het eerste aanspreekpunt zijn van de bezoeker en kun jij zowel baasje als dier op hun gemak stellen voor een prettig bezoek. Lijkt jou dit wat? Lees dan snel verder om erachter te komen of de opleiding bij jou past.
Op wie stem jij voor een opleiding cadeau?
Onze landelijke actie ‘Wie verdient een kort en krachtig cadeau?’ is door naar de volgende ronde! Op wie stem jij? Wie verdient er volgens jou écht dit cadeau? Stemmen kan van 29 nov tot en met 13 dec! 
Bachelor Verpleegkunde gaat van start in Rotterdam!
Goed nieuws voor elke Rotterdammer die graag in de gezondheidszorg wilt werken. Capabel Hogeschool gaat op 9 december van start met de HBO Bachelor Verpleegkundige in Rotterdam! 
Geslaagd! Voor kosteloze mbo-certificaten via de Nationale Zorgklas
Dankzij de kosteloze mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas en Capabel Onderwijs heeft het OBG in Nijmegen acht extra medewerkers om in de zorg in te zetten! Deze acht dames werkten al bij het ouderen tehuis in de huishouding of als vrijwilliger, maar mogen dankzij dit erkende mbo-certificaat nu ook assisteren in de zorg. Vorige week was de feestelijke uitreiking van de certificaten.
Capabel opleiding winnares editie 2018
In 2018 heeft Sabria een opleiding gewonnen bij Capabel. Met ruim 2600 stemmen won zij de vorige editie van de campagne “Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?”. In dit interview lees je hoe het nu met Sabria gaat en hoe zij de opleiding heeft ervaren bij Capabel.  
Open Dag Den Haag
Onlangs heeft er bij Capabel Onderwijs in Den Haag de eerste Meet & Mingle plaatsgevonden. Samen met docenten, examenstudenten en ons stagebureau was er een een marktplein georganiseer waarop stagebedrijven zich konden presenteren en het gesprek konden aangaan met (nieuwe) studenten van Capabel !
Week van de Veiligheid
In het teken van de Week van de Veiligheid vragen wij vanuit Capabel Onderwijs samen met onze partners aandacht voor veiligheid en beveiliging in Nederland.
Meer over de opleiding Centralist Alarmcentrale!
Heb jij een servicegerichte instelling en zie jij jezelf al helemaal zitten in de meldkamer? Begin dan nu als Centralist Alarmcentrale bij Capabel Onderwijs. Je kunt binnen 4 maanden al een diploma op zak hebben!
Meer over de opleiding Beveiliger
Een opleiding die natuurlijk niet kan missen in het rijtje van Beveiliging en Veiligheid, is de Beveiliger. Ben jij helemaal ready om de veiligheid van een private omgeving te bewaken en durf jij te handelen zonder te grote risico’s te nemen?
Baankansen Beveiliging & Veiligheid
Er is een ontzettend groot personeelstekort in de Beveiliging en Veiligheid. Dit komt doordat weinig scholieren  Beveiliging en Veiligheid kiezen als studierichting.
Dag van de Leraar bij Capabel Onderwijs
Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs. En het is vooral een dag waarop wij stilstaan bij de motor van Capabel: onze docenten! Elke dag staan zij klaar om onze studenten te helpen bij hun ontwikkeling, niet alleen op het gebied van onderwijs, maar ook op persoonlijk vlak. Meer weten over onze docenten en hun drijfveren? Lees dan snel verder!
Opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid
In 15 maanden leren hoe jij een surveillance voorbereid, toezicht houdt en hoe jij het beste corrigerend op kan treden? Volg de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid MBO bij Capabel Onderwijs.
Capabel ondertekent convenant
Onlangs hebben alle partners van het DigiTaalhuis Maashorst i.o het convenant ondertekent waarin zij met elkaar afspreken om de laaggeletterdheid bij (jong)volwassenen in de gemeente te bestrijden en de zelfredzaamheid en deelname aan de maatschappij te vergroten.
Hoe Marieke zich in 9 maanden heeft omgeschoold met de Flexibele Leerweg+
Marieke (39) had in 2018 haar carrière on hold gezet voor haar gezin. Na fijne jaren met meer tijd voor haar kinderen, was het tijd was om weer aan de slag te gaan! Ze was weer toe aan een baan maar wel in een andere sector. Haar droom was om op de peuterspeelzaal van de school van haar kinderen te werken. Maar was dit wel mogelijk?
Workshop Taal op de Werkvloer gemist? Bekijk hem terug!
Tijdens de workshop Taal op de Werkvloer op 7 september hebben ervaringsdeskundigen laten zien hoe jij kunt omgaan met laaggeletterdheid op de werkvloer en collega's of werknemers hierin kunt ondersteunen!
Belang van taalstimulering
Taal zorgt ervoor dat wij kunnen communiceren met anderen. Zo kunnen we onze emoties delen en actief deelnemen aan sociale interactie. Een laaggeletterde heeft meer moeite met het uitdrukken van gevoelens en gedachtes
Persbericht: Farmaceutisch Consulent maakt uitbreiding zorgtaken in apotheek mogelijk
Tamara Köhler deed jarenlang onderzoek naar de toegevoegde waarde en de rolontwikkeling van de farmaceutisch consulent in de apotheek. Op 25 augustus promoveerde zij aan de Rijksuniversiteit Groningen op de resultaten van deze onderzoeken. De conclusies uit haar onderzoek pleiten voor de wezenlijke rol van de farmaceutisch consulent in de uitgebreide zorgtaak van de Nederlandse apotheek.
5 signalen om laaggeletterheid te herkennen
Laaggeletterdheid kan leiden tot minder kans op een baan en een slechtere positie op de arbeidsmarkt. Ook kan het leiden tot gezondheidsproblemen of financiële problemen.
Capabel Onderwijs trotse partner
Samen zijn wij Arnhem! In samenwerking met lokale en landelijke partners zijn Arnhemse jongeren opgestaan voor alle jongeren in Arnhem met een uitnodigende boodschap:
Lezen en Schrijven met Capabel Onderwijs
In de Week van Lezen en Schrijven vragen we samen met gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties aandacht voor het verminderen van laaggeletterdheid.
Er zijn zoveel redenen om te starten
Moeite hebben met lezen, schrijven rekenen en/of digitale vaardigheden heeft vaak grote gevolgen in het dagelijks leven, op de werkvloer of tijdens sociale activiteiten. 
Honger in de horeca
Er is weer veel vrijheid in de horeca: Ideaal voor alle hongerige bezoekers die vanaf nu weer gezellig kunnen terrassen, lekker naar restaurants gaan en misschien binnenkort genieten van jouw kookkunsten?
Klassikale lessen
We mogen weer volledig klassikaal! Vanaf september opent Capabel Onderwijs haar deuren weer voor studenten. 
Kort & eigen personeel snel en gediplomeerd (om)scholen
Nederland gaat weer open. Dit betekent weer meer werk voor o.a. Handhavers en BOA’s. Gediplomeerd personeel blijkt echter niet altijd gemakkelijk te vinden. Eigen personeel omscholen is dan al snel voor de handliggend.
Gezakt maar toch starten op het HBO? Het kan nu!
Helaas gezakt voor je examens en toch alvast beginnen op het HBO naast een VAVO-traject? Hiervoor ben je bij Capabel Hogeschool aan het juiste adres!
Docent aan het woord; Anne-Lize Delfgauw Capabel
Anne-Lize Delfgauw uit Pijnacker is afgestudeerd als dierenarts en geeft les als docent Dierenartsassistent bij Capabel Onderwijs in Rotterdam.
Kosteloze Erkende Opleidingen Zorgmedewerkers
Nederland heeft dringend extra hulp nodig in de zorgsector. Daarom heeft de Nationale Zorgklas in samenwerking met Capabel Onderwijs en een aantal andere opleiders speciale mbo-certificaten ontwikkeld.
Uitgeloot bij Numerus Fixus? Geen zorgen!
Uitgeloot bij Numerus Fixus? Geen zorgen!
Verkorte Bachelor opleiding? Roos deelt haar ervaring
Verkorte Bachelor opleiding? Roos deelt haar ervaring
Arbeidsmarkt HBO Jurist trekt aan
Arbeidsmarkt HBO Jurist trekt aan
Zorg en welzijn
Het wordt wel vaker gezegd: de Zorg en Welzijn sector kent forse personeelstekorten. Meer en meer mensen moeten worden opgeleid om de alsmaar groter wordende zorgvraag te kunnen opvangen. Een uitdaging voor de Zorg en Welzijn sector. Maar een kans voor jou natuurlijk!
Leren en werken? BBL is de vorm voor jou!
Je wil een mbo-opleiding volgen. Dan kan je kiezen uit zo’n 1.150 opleidingen. Levert dat al keuzestress op?
Keuzedelen, je moet het maar kunnen...
Keuzes, ons hele leven maken we keuzes. Als ik ga studeren, wat ga ik dan doen? Het lastige aan keuzes maken is, is dat je pas weet of je de juiste keus hebt gemaakt als je de keus al gemaakt hebt.
Kennismaken met onze studenten: Media Harmi
Kennismaken met onze studenten: Media Harmi
Plannen kabinet zorg en omscholing
Ook Capabel zet zich in voor omscholing van werkzoekenden.
Leren met korting kansberoep
GETREADY2WORK is een initiatief om werkzoekenden te ondersteunen in het volgen van een opleiding om hen om te scholen in een kansberoep.
Capabel Onderwijs staat voor kwaliteit
De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Eén keer per vier jaar doet de inspectie uitgebreid onderzoek bij ieder bestuur en zijn scholen.
Wijs over welzijn
De sector Zorg & Welzijn is wel algemeen bekend. Vooral het ‘zorgstukje’, dat zijn toch wel de bekende opleidingen zoals verpleegkundige, verzorgende, doktersassistent.
Capabel voldoet aan alle kwaliteitseisen!
Tenminste een keer in de vier jaar komt de Inspectie langs. Ze meten de kwaliteit van de opleidingen van iedere onderwijsinstelling.
Studeren is voor iedereen weggelegd!
Subsidie is volgens Wikipedia “een tijdelijke bijdrage van de overheid of een niet-commerciële organisatie ten behoeve van het starten van een activiteit waarvan het economische belang niet direct voor de hand ligt”. Wist je dat je ook subsidie kan krijgen als je een opleiding wil volgen?
Baangarantie in de ouderenzorg
Medewerkers die in de ouderenzorgsector werken hebben vanaf nu baangarantie. Dat is goed nieuws! Vorige week werd door het ministerie van VWS, diverse vakbonden en de MBO raad een arbeidsmarktakkoord getekend. 
Korting met diploma Capabel Onderwijs
15% korting met diploma Capabel Onderwijs
Studeer op jouw manier met de Flexibele Leerweg +
Wil je graag een opleiding volgen naast je werk? Je verder door ontwikkelen op het gebied van zorg en welzijn? En je baankansen vergroten? Dan is de Flexibele Leerweg + van Capabel wat voor jou!
Volg vanaf september de opleiding doktersassistent ook in Zwolle!
Goed nieuws: De opleiding Doktersassistent is nu ook gestart op onze locatie in Zwolle!
Het leven als onderwijsassistent
De onderwijsassistent, wat doet hij of zij eigenlijk? De docent, én leerling, ondersteunen in het onderwijs natuurlijk. Maar wat houdt dat dan precies in?
In het zonnetje: Monique afgestudeerd als HBO verpleegkundige
In het zonnetje: Monique afgestudeerd als HBO verpleegkundige bij Capabel Onderwijs
Doktersassistenten tekort nu duidelijk merkbaar
Het is al een tijd een bekend probleem: er is een groot tekort aan doktersassistenten. Er wordt al jaren gezegd dat de tekorten blijven oplopen en er een oplossing gezocht moet worden. De effecten van de tekorten worden nu schrijnend zichtbaar. Huisartsenpraktijken moeten hun deuren sluiten, alleen omdat er geen doktersassistent aanwezig kan zijn.
Samen staan we sterk! Word nu Sociaal Werker of Persoonlijk Begeleider Specifieke doelgroepen
Langzaam aan worden de problemen erger door de economische omstandigheden en thuisisolatie. Als MBO Sociaal werker (voorheen Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener) of Begeleider specifieke doelgroepen ben jij dus onmisbaar!
Hoog slagingspercentage post HBO opleidingen
95% slaagt voor post HBO opleidingen van Capabel
Verkorte MBO opleidingen pedagogiek en onderwijs in Zwolle!
Lijkt het jou leuk om met kinderen te werken en kom je uit de omgeving van Overijssel? Dan kun je één van onderstaande opleidingen ook via onze vestiging in Zwolle volgen!
Doktersassistent: onmisbaar aan de frontlinie in crisistijd
De telefoon staat roodgloeiend, de praktijk wordt gesplitst tussen ‘besmet’ en ‘niet besmet’, en er worden zelfs drive-in huisartsenposten geopend. Dat COVID-19 Nederland bereikt heeft, is ook zeker merkbaar bij de huisartspraktijken.
Starten met je opleiding in Zorg & Welzijn? Dat kan!
Zelden is de noodzaak van professionals in de zorg duidelijker dan nu. Des te belangrijker is het dat de doorstroom vanuit het onderwijs intact blijft, ook na de ingrijpende overheidsmaatregelen. Maar hoe zorg je daarvoor, wanneer je ruim 2.500 actieve studenten hebt en géén klassikale lessen meer kunt geven?
Volledige klas sociaal maatschappelijk dienstverleners haalt in 15 maanden diploma
Donderdag 5 maart 2020 was een mooie dag voor Capabel vestiging Den Haag. Een volledige klas sociaal maatschappelijk dienstverleners (SMD’ers) nam een mbo 4-diploma in ontvangst op een extra feestelijke diploma-uitreiking!
Een leven lang leren
Bij het horen van “een leven lang leren” gaan bij veel mensen de nekharen overeind staan. Moet je nou echt je hele leven leren? Kan je niet na je studie gewoon gaan werken tot je 65e (of 67e, of toch 65e, ligt een beetje aan de verkiezingsuitslag van maart 2017). Na school is het leren toch wel een keertje klaar? Niks is minder waar…
Wat doe je als Doktersassistente ?
Doktersassistent is veel meer dan alleen maar de telefoon aannemen en afspraken inplannen. Laten we eens naar een dag in het leven van een doktersassistent kijken.
Personeelstekort in de Zorg en Welzijn blijft in het volgende decennium
Hoewel de prognose voor 2022 voor verwachte personeelstekorten in de zorg er een stuk beter uit ziet dan aan het begin van 2019, is er nog niets opgelost volgens vakbond CNV Zorg en Welzijn.
Masterchef worden? Volg de Koksopleiding op MBO!
Vind jij het geweldig om voor je gezelschap een 3-gangen diner te koken en heb jij stiekem altijd al mee willen doen aan het programma Masterchef? Dan is de koksopleiding MBO zeker iets voor jou!
Wat is een Apotherkersassistent?
Het is altijd lente in de ogen van de…apothekersassistente? Naast de dierenarts, de huisarts en de tandarts heeft ook de apotheker een aantal assistenten (m/v) rondlopen
Tips voor thuisstudie! Hoe pak jij dit aan?
Zelfs de grootste studiebol kan zich niet de hele dag concentreren: zo werken onze hersenen niet
Doktersassistent worden?
Heb jij wel eens nagedacht over de opleiding tot doktersassistent? Alles weten over het beroep, de opleiding en wat je als doktersassistent later gaat verdienen?
Wat is een Apothekersassistent?
Heb jij wel eens nagedacht over de opleiding tot apothekersassistent? Het is namelijk een heel mooi en afwisselend beroep. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bevordert de gezondheid van je medemens en bent veel in contact met anderen. Meer weten over het beroep, de opleiding en wat je als apothekersassistent later gaat verdienen? Lees dan snel verder!
Capabel Onderwijs in Ontdekdezorg week
Maak kennis met Capabel Onderwijs tijdens de Ontdekdezorg week
Docent aan het woord; Fabiëla Roose
Docent aan het woord; Fabiëla Roose – Capabel Rotterdam
Een organisatie voor verbinding
Een organisatie voor verbinding met Capabel Onderwijs
Capabel Onderwijs op tv
Onlangs was Capabel Onderwijs onder de aandacht in de welbekende BBNVARA serie Vier Handen Op Één Buik – Hoe is het nu.
Wat doet een dierenartsassistent?
De hond is, samen met de kat, een van de meest populaire huisdieren. In Nederland worden ongeveer 2.2 miljoen honden en 3.7 miljoen katten gehouden. Dit houdt in dat...

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.