Hoofdafbeelding van <p>Kort & <br />Nieuws </p>
Kort &
Nieuws 

Op deze pagina vind je alle nieuws items rondom Capabel Onderwijs, onze activiteiten, opleidingen, partners en nog veel meer. Laat je inspireren door onze studenten, hun ervaringen om een opleiding te volgen. Of lees je toch liever alle nieuwe ontwikkelen rondom het onderwijs? 

Kort & nieuws

Persbericht: Farmaceutisch Consulent maakt uitbreiding zorgtaken in apotheek mogelijk
Tamara Köhler deed jarenlang onderzoek naar de toegevoegde waarde en de rolontwikkeling van de farmaceutisch consulent in de apotheek. Op 25 augustus promoveerde zij aan de Rijksuniversiteit Groningen op de resultaten van deze onderzoeken. De conclusies uit haar onderzoek pleiten voor de wezenlijke rol van de farmaceutisch consulent in de uitgebreide zorgtaak van de Nederlandse apotheek.
Capabel Onderwijs trotse partner
Samen zijn wij Arnhem! In samenwerking met lokale en landelijke partners zijn Arnhemse jongeren opgestaan voor alle jongeren in Arnhem met een uitnodigende boodschap:
Lezen en Schrijven met Capabel Onderwijs
In de Week van Lezen en Schrijven vragen we samen met gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties aandacht voor het verminderen van laaggeletterdheid.
Honger in de horeca
Er is weer veel vrijheid in de horeca: Ideaal voor alle hongerige bezoekers die vanaf nu weer gezellig kunnen terrassen, lekker naar restaurants gaan en misschien binnenkort genieten van jouw kookkunsten?
Klassikale lessen
We mogen weer volledig klassikaal! Vanaf september opent Capabel Onderwijs haar deuren weer voor studenten. 
Kort & eigen personeel snel en gediplomeerd (om)scholen
Nederland gaat weer open. Dit betekent weer meer werk voor o.a. Handhavers en BOA’s. Gediplomeerd personeel blijkt echter niet altijd gemakkelijk te vinden. Eigen personeel omscholen is dan al snel voor de handliggend.
Gezakt maar toch starten op het HBO? Het kan nu!
Helaas gezakt voor je examens en toch alvast beginnen op het HBO naast een VAVO-traject? Hiervoor ben je bij Capabel Hogeschool aan het juiste adres!
Docent aan het woord; Anne-Lize Delfgauw Capabel
Anne-Lize Delfgauw uit Pijnacker is afgestudeerd als dierenarts en geeft les als docent Dierenartsassistent bij Capabel Onderwijs in Rotterdam.
Kosteloze Erkende Opleidingen Zorgmedewerkers
Nederland heeft dringend extra hulp nodig in de zorgsector. Daarom heeft de Nationale Zorgklas in samenwerking met Capabel Onderwijs en een aantal andere opleiders speciale mbo-certificaten ontwikkeld.
Uitgeloot bij Numerus Fixus? Geen zorgen!
Uitgeloot bij Numerus Fixus? Geen zorgen!
Verkorte Bachelor opleiding? Roos deelt haar ervaring
Verkorte Bachelor opleiding? Roos deelt haar ervaring
Leren en werken? BBL is de vorm voor jou!
Je wil een mbo-opleiding volgen. Dan kan je kiezen uit zo’n 1150 opleidingen. Levert dat al keuzestress op?
Keuzedelen, je moet het maar kunnen...
Keuzes, ons hele leven maken we keuzes. Als ik ga studeren, wat ga ik dan doen? Het lastige aan keuzes maken is, is dat je pas weet of je de juiste keus hebt gemaakt als je de keus al gemaakt hebt.
Kennismaken met onze studenten: Media Harm
Kennismaken met onze studenten: Media Harm
Plannen kabinet zorg en omscholing
Ook Capabel zet zich in voor omscholing van werkzoekenden.
Leren met korting kansberoep
GETREADY2WORK is een initiatief om werkzoekenden te ondersteunen in het volgen van een opleiding om hen om te scholen in een kansberoep.
Capabel Onderwijs staat voor kwaliteit
De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Eén keer per vier jaar doet de inspectie uitgebreid onderzoek bij ieder bestuur en zijn scholen.
Wijs over welzijn
De sector Zorg &amp; Welzijn is wel algemeen bekend. Vooral het ‘zorgstukje’, dat zijn toch wel de bekende opleidingen zoals verpleegkundige, verzorgende, doktersassistent.
Capabel voldoet aan alle kwaliteitseisen!
Tenminste een keer in de vier jaar komt de Inspectie langs. Ze meten de kwaliteit van de opleidingen van iedere onderwijsinstelling.
Studeren is voor iedereen weggelegd!
Subsidie is volgens Wikipedia “een tijdelijke bijdrage van de overheid of een niet-commerciële organisatie ten behoeve van het starten van een activiteit waarvan het economische belang niet direct voor de hand ligt”. Wist je dat je ook subsidie kan krijgen als je een opleiding wil volgen?
Baangarantie in de ouderenzorg
Medewerkers die in de ouderenzorgsector werken hebben vanaf nu baangarantie. Dat is goed nieuws! Vorige week werd door het ministerie van VWS, diverse vakbonden en de MBO raad een arbeidsmarktakkoord getekend. 
Opleiding Apothekersassistent; het juiste recept voor jou!
Het is altijd lente in de ogen van de…apothekersassistente? Naast de dierenarts, de huisarts en de tandarts heeft ook de apotheker een aantal assistenten (m/v) rondlopen.
Bijzondere diploma-uitreiking in Rotterdam
Donderdag 30 juni vond er een heel bijzondere diploma-uitreiking plaats op onze locatie in Rotterdam. Een volledige klas apothekersassistenten haalden tegelijkertijd hun diploma.
Korting met diploma Capabel Onderwijs
15% korting met diploma Capabel Onderwijs
Studeer op jouw manier met de Flexibele Leerweg +
Wil je graag een opleiding volgen naast je werk? Je verder door ontwikkelen op het gebied van zorg en welzijn? En je baankansen vergroten? Dan is de Flexibele Leerweg + van Capabel wat voor jou!
Interview met docent: Davide La Cara
Wat maakt Davide La Cara's werk zo speciaal? In deze blog vertelt deze docent Sociaal Werker alles over zijn werk bij Capabel!
Volg vanaf september de opleiding doktersassistent ook in Zwolle!
Goed nieuws: Vanaf september start de opleiding Doktersassistent ook op onze locatie in Zwolle!
Het leven als onderwijsassistent
De onderwijsassistent, wat doet hij of zij eigenlijk? De docent, én leerling, ondersteunen in het onderwijs natuurlijk. Maar wat houdt dat dan precies in?
In het zonnetje: Monique afgestudeerd als HBO verpleegkundige
In het zonnetje: Monique afgestudeerd als HBO verpleegkundige bij Capabel Onderwijs 
Doktersassistenten tekort nu duidelijk merkbaar
Het is al een tijd een bekend probleem: er is een groot tekort aan doktersassistenten. Er wordt al jaren gezegd dat de tekorten blijven oplopen en er een oplossing gezocht moet worden. De effecten van de tekorten worden nu schrijnend zichtbaar. Huisartsenpraktijken moeten hun deuren sluiten, alleen omdat er geen doktersassistent aanwezig kan zijn.
Samen staan we sterk! Word nu sociaal werker of persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
Langzaam aan worden de problemen erger door de economische omstandigheden en thuisisolatie. Als MBO Sociaal werker (voorheen Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener) of Begeleider specifieke doelgroepen ben jij dus onmisbaar!
Hoog slagingspercentage post HBO opleidingen
95% slaagt voor post HBO opleidingen van Capabel
Verkorte MBO opleidingen pedagogiek en onderwijs in Zwolle!
Lijkt het jou leuk om met kinderen te werken en kom je uit de omgeving van Overijssel? Dan kun je één van onderstaande opleidingen ook via onze vestiging in Zwolle volgen!
Doktersassistent: onmisbaar aan de frontlinie in crisistijd
De telefoon staat roodgloeiend, de praktijk wordt gesplitst tussen ‘besmet’ en ‘niet besmet’, en er worden zelfs drive-in huisartsenposten geopend. Dat COVID-19 Nederland bereikt heeft, is ook zeker merkbaar bij de huisartspraktijken.
Starten met je opleiding in Zorg & Welzijn? Dat kan!
Zelden is de noodzaak van professionals in de zorg duidelijker dan nu. Des te belangrijker is het dat de doorstroom vanuit het onderwijs intact blijft, ook na de ingrijpende overheidsmaatregelen. Maar hoe zorg je daarvoor, wanneer je ruim 2.500 actieve studenten hebt en géén klassikale lessen meer kunt geven?
Volledige klas sociaal maatschappelijk dienstverleners haalt in 15 maanden diploma
Donderdag 5 maart 2020 was een mooie dag voor Capabel vestiging Den Haag. Een volledige klas sociaal maatschappelijk dienstverleners (SMD’ers) nam een mbo 4-diploma in ontvangst op een extra feestelijke diploma-uitreiking!
Een leven lang leren
Bij het horen van “een leven lang leren” gaan bij veel mensen de nekharen overeind staan. Moet je nou echt je hele leven leren? Kan je niet na je studie gewoon gaan werken tot je 65e (of 67e, of toch 65e, ligt een beetje aan de verkiezingsuitslag van maart 2017). Na school is het leren toch wel een keertje klaar? Niks is minder waar…
Doktersassistent
Doktersassistent is veel meer dan alleen maar de telefoon aannemen en afspraken inplannen. Laten we eens naar een dag in het leven van een willekeurige doktersassistent kijken (gebaseerd op een waargebeurd verhaal).
Personeelstekort in de Zorg en Welzijn blijft in het volgende decennium
Hoewel de prognose voor 2022 voor verwachte personeelstekorten in de zorg er een stuk beter uit ziet dan aan het begin van 2019, is er nog niets opgelost volgens vakbond CNV Zorg en Welzijn.
Masterchef worden? Volg de Koksopleiding op MBO!
Vind jij het geweldig om voor je gezelschap een 3-gangen diner te koken en heb jij stiekem altijd al mee willen doen aan het programma Masterchef? Dan is de koksopleiding MBO zeker iets voor jou!
Tips voor thuisstudie! Hoe pak jij dit aan?
Zelfs de grootste studiebol kan zich niet de hele dag concentreren: zo werken onze hersenen niet
Een verkorte opleiding bij Capabel
Een verkorte opleiding volgen bij Capabel 
Capabel Onderwijs in Ontdekdezorg week
Maak kennis met Capabel Onderwijs tijdens de Ontdekdezorg week
Docent aan het woord; Fabiëla Roose
Docent aan het woord; Fabiëla Roose – Capabel Rotterdam
Veelzijdigheid als Agogisch Medewerker GGZ
Wat is een agogisch medewerker GGZ? Werken in de geestelijke gezondheidszorg, zoveel is duidelijk. Maar hoe dan precies?
Een organisatie voor verbinding
Een organisatie voor verbinding met Capabel Onderwijs
Capabel Onderwijs op tv
Onlangs was Capabel Onderwijs onder de aandacht in de welbekende BBNVARA serie Vier Handen Op Één Buik – Hoe is het nu.
Opleiding dierenartsassistent
De hond is, samen met de kat, een van de meest populaire huisdieren. In Nederland worden ongeveer 2.2 miljoen honden en 3.7 miljoen katten gehouden. Dit houdt in dat...

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.