Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Het leven als onderwijsassistent

Waar werkt de onderwijsassistent?

Dat doet een onderwijsassistent in het basis onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, beroepsonderwijs of volwassenenonderwijs. Ook kun je aan de slag bij een buitenschoolse opvang van een school. De onderwijsassistent is niet zoals een leraar toegedeeld aan één klas. Je ondersteunt meerdere klassen en docenten op een school.

Wat doet een onderwijsassistent?

De onderwijsassistent ondersteunt op veel verschillende manieren. Je ondersteunt bijvoorbeeld de docent bij het voorbereiden van de lessen. Maar ook bij het organiseren van excursies en klaar maken van het lesmateriaal. De leerling ondersteun je door middel van extra aandacht bij moeilijkere taken en sociaalpedagogische zorg. Soms voer je zelf taken uit voor de klas onder begeleiding van de docent.

Veel scholen hebben les van 08.30 tot 15.00. Jouw dag als onderwijsassistent duurt echter wat langer. Voor de les begint moet van alles klaar gezet worden. Daarbij scan je de ruimte op verdwaalde scharen en andere gevaren. Aan het eind van de dag help je mee met opruimen en alles weer voorbereiden voor de volgende schooldag!

Wat leer je tijdens de opleiding Onderwijsassistent verkort?

Bij Capabel volg je de opleiding Onderwijsassistent verkort. In 52 leswerken wordt je klaargestoomd voor jouw droombaan als onderwijsassistent! Je leert werken met pedagogische plannen, hoe je leerlingen begeleidt en hoe je het beste gesprekken leidt. Didactiek, pedagogiek en ontwikkelingspsychologie komen samen tijdens de opleiding Onderwijsassistent niveau 4. Daarnaast kun je kiezen je meer te specialiseren in jeugd- en opvoedhulp of ondernemend gedrag en expressief talent.

Ben jij geschikt als onderwijsassistent?

Je kan met de opleiding dus veel verschillende richting op. Niet alleen qua werkplek, maar ook de werkzaamheden zijn ontzettend breed! Dit vraagt om flexibiliteit van de onderwijsassistent. Ook moet je als onderwijsassistent goed kunnen samenwerken, zorgzaam zijn, tegen de nodige stress kunnen en borrelen van de creativiteit.

Herken jij jezelf hierin en wil jij onderwijsassistent worden? Neem dan eens een kijkje op de opleidingspagina! De opleiding is te volgen als BOL- en BBL-opleiding. Wanneer begin jij aan de snelste weg naar jouw toekomst?

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Onderwijs en Kinderopvang, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
Alarmcentralist staat achter computerschermen
Welke opleiding heb je nodig om beveiliger te worden?
Om je voor te bereiden op een baan als beveiliger, is het belangrijk om te weten welke opleidingsmogelijkheden er zijn. In dit blog nemen we enkele opleidingen onder de loep die klaar kunnen stomen voor een functie in de beveiligingsbranche.
Meer lezen
Handhaver verzorgt de administratie
Welke opleiding moet je kiezen: Beveiliger 2 of Beveiliger 3?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, twijfel je misschien tussen het volgen van de opleiding tot Beveiliger 2 of tot Beveiliger 3. Beide opleidingen bieden waardevolle kennis en vaardigheden, maar welke past het best bij jou?
Meer lezen
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding