Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Is tandartsassistent iets voor mij?

MBO Tandartsassistent

Bekijk de opleidingspagina
verzorgende staat bij de trap met documentatie

Het kiezen van de juiste opleiding en loopbaan is een belangrijke beslissing in je leven. Het is daarom goed om je af te vragen of het beroep en de weg ernaartoe wel bij je passen. In deze blog gaan we kijken of de opleiding tot tandartsassistent bij jou als persoon past, zodat jij zelf kunt bepalen of deze mbo-opleiding via BOL of BBL iets voor jou is. Heb je na het lezen nog vragen, dan kun je altijd contact opnemen met de opleidingsadviseurs van Capabel Onderwijs.

1. Interesse in de tandheelkunde

Als je tandartsassistent wil worden is het wel belangrijk dat je geïnteresseerd bent in tandheelkunde. Je werk is een groot deel van je leven. Het is dus zaak dat je een opleiding gaat volgen in een werkveld waar je blij van wordt, want zo blijf je gemotiveerd en betrokken. Dus als je interesse hebt in mondzorg, tandheelkundige procedures en het ondersteunen van mensen bij hun gezondheid, dan kan de opleiding tot tandartsassistent een goede keuze voor jou zijn.

2. Vaardigheden en eigenschappen

Een tandartsassistente moet over bepaalde vaardigheden en eigenschappen beschikken om het werk goed en met plezier te blijven doen. Denk daarbij aan communicatieve, organisatorische, technische en sociale vaardigheden. 

3. De wil om te leren

Tandheelkunde is altijd in beweging en blijft zich ontwikkelen. Het is dan ook belangrijk dat je het leuk vindt om je te blijven ontwikkelen in nieuwe technieken en technologieën en zo je kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

4. Opleiding en certificering

Om te kunnen starten als tandartsassistente en een leuke baan te vinden op een werkplek waar je je thuis voelt, is het belangrijk dat je over de juiste papieren beschikt. Het is dus belangrijk om een erkend mbo-diploma tandartsassistente op zak te hebben. Bij Capabel Onderwijs kun je de opleiding al in 15 maanden afronden.

5. Werkvoldoening

Het is belangrijk om na te denken over de voldoening die je kunt halen uit het werk als tandartsassistent. Onze oud-studenten laten heel vaak weten hoe blij zij zijn dat zij van betekenis kunnen zijn voor de gezondheid van mensen. De tandartsassistent ziet daadwerkelijk aan de patiënt en aan het gebit van de patiënt de positieve resultaten van zijn of haar werk.

6. Potentiële groei en ontwikkeling

Het vak van tandartsassistent is op zichzelf al een fantastisch beroep waarin je een heel mooie carrière kunt hebben. Tegelijkertijd is het interessant om te weten, dat je als je zou willen altijd door kunt groeien. Je kunt bijvoorbeeld preventiespecialist worden of  mondzorgkunde gaan studeren.

Een carrière als tandartsassistent blijft een heel persoonlijke beslissing die afhangt van je interesses, kwaliteiten en doelen. Denk je dat die van jou aansluiten bij het beroep van tandartsassistent? Schrijf je dan in voor de verkorte opleiding tot tandartsassistent bij Capabel Onderwijs.

Capabel Onderwijs medewerker Yrla
Gepubliceerd door: Yrla Huls, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg, Zorg en Welzijn, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
Welke eigenschappen zijn belangrijk als ik E-Commerce Specialist wil worden?
Als je overweegt om E-Commerce Specialist te worden, zijn er verschillende belangrijke eigenschappen die je moet bezitten om succesvol te zijn in deze functie. Deze eigenschappen helpen je niet alleen bij het efficiënt beheren van online winkels, maar ook bij het verbeteren van klanttevredenheid en het stimuleren van de groei van de webshop. Hier lees je welke vaardigheden en kwaliteiten essentieel zijn voor een succesvolle carrière als E-Commerce Specialist.
Meer lezen
Welke eigenschappen zijn belangrijk voor Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen
 Logistiek Teamleider staat lachend in magazijn
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding