Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Kinderopvang medewerkers ontvangen 12% loonsverhoging

De kinderopvang branche is constant in beweging en biedt veel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Voor degenen die graag met kinderen willen werken en een carrière willen opbouwen in de kinderopvang, is een mbo-opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang een uitstekende keuze. Met de nieuwe CAO Kinderopvang is er nu ook nog eens een extra stimulans om deze opleiding te volgen, aangezien er nu ruim 11% meer loon te verdienen is en er meer doorgroeimogelijkheden zijn.

Als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang ben je verantwoordelijk voor het verzorgen, opvoeden en begeleiden van kinderen in een kinderopvangcentrum. Dit betekent dat je aan de slag gaat met het bedenken en uitvoeren van activiteiten en programma's voor kinderen, het begeleiden van de kinderen tijdens spel en ontplooiing en het bieden van emotionele steun en begeleiding.

De opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

De opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang duurt 15 maanden en bestaat uit zowel praktijk- als theorieonderdelen. Je leert alles over de ontwikkeling en opvoeding van kinderen, hoe je effectieve activiteiten kunt uitvoeren en hoe je het beste kunt samenwerken met ouders en andere professionals in de branche. Bovendien krijg je training in pedagogische vaardigheden, zoals communicatie en conflictmanagement.

Een belangrijk aspect van de opleiding is het verkrijgen van praktijkervaring. Je werkt namelijk mee in een kinderopvang, waardoor je alvast kennis kunt maken met het werkveld en de kinderen. Hierdoor kun je de theorie direct toepassen en ga je met meer zelfvertrouwen het werkveld in na afronding van de opleiding.

Nog meer waardering met nieuw CAO

Met de nieuwe CAO Kinderopvang kun je nu nog meer waardering verwachten voor je werk als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Naast een ruime 11% loonsverhoging, zijn er ook meer doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar een andere functie binnen de kinderopvang, zoals leidinggevende of beleidsmedewerker. Hierdoor kun je blijvend groeien en meer ervaring verwerven in de branche.

Vrouwelijke onderwijsassistent staat lacht in het leslokaal
Werken in de kinderopvang wat voor jou?

Professionals zullen de komende 18 maanden, startend vanaf 1 april 2023, meer gaan verdienen en er in totaal 11.86% op vooruit gaan. Daarnaast zullen de lagere schalen vervallen, waardoor je als nieuwe medewerker op een hoger salaris instapt.

Lijkt werken in de kinderopvang jou wel wat? Kies dan voor de verkorte opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang bij Capabel Onderwijs! We zien je graag terug. 

Bij Capabel zijn er per jaar meerdere startmomenten om te beginnen met de opleiding. Download de brochure en lees alles over de opleiding. Ook ben je van harte welkom om je aan te melden voor een Voorlichting bij Capabel.

Capabel Onderwijs medewerker Yrla
Gepubliceerd door: Yrla Huls, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
Capabel Onderwijs student tijdens een voorlichting
Wat doet een Begeleider Maatschappelijke Zorg?
Als begeleider maatschappelijke zorg speel je een essentiële rol in het ondersteunen en begeleiden van mensen in kwetsbare situaties. Je biedt hen de nodige hulp en stimuleert hen om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Ontdek  meer over de taken en verantwoordelijkheden van een begeleider maatschappelijke zorg.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend voor een stelling
Redenen om begeleider maatschappelijke zorg te worden
Overweeg je een carrière in de maatschappelijke zorg en vraag je je af of het beroep van begeleider dan een goede keuze is? In dit blog beschrijven we waarom dit beroep zeker de moeite waard is.
Meer lezen
psycholoog zit op bureaustoel voor het bureau
Wat houdt het beroep van Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg in?
Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de zorgsector, heb je vast wel eens gehoord van het beroep persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Alleen zegt zo’n titel niet zoveel, want wat houdt dit precies in? Wij leggen het uit! 
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding