Kinderopvang medewerkers ontvangen 12% loonsverhoging

De kinderopvang branche is constant in beweging en biedt veel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Voor degenen die graag met kinderen willen werken en een carrière willen opbouwen in de kinderopvang, is een mbo-opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang een uitstekende keuze. Met de nieuwe CAO Kinderopvang is er nu ook nog eens een extra stimulans om deze opleiding te volgen, aangezien er nu ruim 11% meer loon te verdienen is en er meer doorgroeimogelijkheden zijn.

Als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang ben je verantwoordelijk voor het verzorgen, opvoeden en begeleiden van kinderen in een kinderopvangcentrum. Dit betekent dat je aan de slag gaat met het bedenken en uitvoeren van activiteiten en programma's voor kinderen, het begeleiden van de kinderen tijdens spel en ontplooiing en het bieden van emotionele steun en begeleiding.

De opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

De opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang duurt 15 maanden en bestaat uit zowel praktijk- als theorieonderdelen. Je leert alles over de ontwikkeling en opvoeding van kinderen, hoe je effectieve activiteiten kunt uitvoeren en hoe je het beste kunt samenwerken met ouders en andere professionals in de branche. Bovendien krijg je training in pedagogische vaardigheden, zoals communicatie en conflictmanagement.

Een belangrijk aspect van de opleiding is het verkrijgen van praktijkervaring. Je werkt namelijk mee in een kinderopvang, waardoor je alvast kennis kunt maken met het werkveld en de kinderen. Hierdoor kun je de theorie direct toepassen en ga je met meer zelfvertrouwen het werkveld in na afronding van de opleiding.

Nog meer waardering met nieuw CAO

Met de nieuwe CAO Kinderopvang kun je nu nog meer waardering verwachten voor je werk als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Naast een ruime 11% loonsverhoging, zijn er ook meer doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar een andere functie binnen de kinderopvang, zoals leidinggevende of beleidsmedewerker. Hierdoor kun je blijvend groeien en meer ervaring verwerven in de branche.

Werken in de kinderopvang wat voor jou?

Professionals zullen de komende 18 maanden, startend vanaf 1 april 2023, meer gaan verdienen en er in totaal 11.86% op vooruit gaan. Daarnaast zullen de lagere schalen vervallen, waardoor je als nieuwe medewerker op een hoger salaris instapt.

Lijkt werken in de kinderopvang jou wel wat? Kies dan voor de verkorte opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang bij Capabel Onderwijs! We zien je graag terug. 

Bij Capabel zijn er per jaar meerdere startmomenten om te beginnen met de opleiding. Download de brochure en lees alles over de opleiding. Ook ben je van harte welkom om je aan te melden voor een Voorlichting bij Capabel.

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Yrla Huls, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
Wat doet een sociaal werker?
Een sociaal werker heeft een heel afwisselend beroep waarin hij of zij heel veel met mensen te maken heeft. De taken en verantwoordelijkheden van een sociaal werker zijn dan ook uiteenlopend van aard. Hieronder hebben we het over een aantal van deze taken:
Hoe word je pedagogisch medewerker?
Pedagogisch medewerker worden kan dat op verschillende manieren. Allereerst kun je een opleiding volgen. De reguliere opleiding op een ROC duurt wel 3 jaar voor beide opleidingen, al kun je bij Capabel Onderwijs dezelfde opleiding volgen in 15 maanden. Dat scheelt ruim de helft van de tijd. De opleiding is te volgen als BOL, BBL of avondopleiding (FL+).
De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.