Kinderopvang medewerkers ontvangen 12% loonsverhoging

De kinderopvang branche is constant in beweging en biedt veel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Voor degenen die graag met kinderen willen werken en een carrière willen opbouwen in de kinderopvang, is een mbo-opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang een uitstekende keuze. Met de nieuwe CAO Kinderopvang is er nu ook nog eens een extra stimulans om deze opleiding te volgen, aangezien er nu ruim 11% meer loon te verdienen is en er meer doorgroeimogelijkheden zijn.

Als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang ben je verantwoordelijk voor het verzorgen, opvoeden en begeleiden van kinderen in een kinderopvangcentrum. Dit betekent dat je aan de slag gaat met het bedenken en uitvoeren van activiteiten en programma's voor kinderen, het begeleiden van de kinderen tijdens spel en ontplooiing en het bieden van emotionele steun en begeleiding.

De opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

De opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang duurt 15 maanden en bestaat uit zowel praktijk- als theorieonderdelen. Je leert alles over de ontwikkeling en opvoeding van kinderen, hoe je effectieve activiteiten kunt uitvoeren en hoe je het beste kunt samenwerken met ouders en andere professionals in de branche. Bovendien krijg je training in pedagogische vaardigheden, zoals communicatie en conflictmanagement.

Een belangrijk aspect van de opleiding is het verkrijgen van praktijkervaring. Je werkt namelijk mee in een kinderopvang, waardoor je alvast kennis kunt maken met het werkveld en de kinderen. Hierdoor kun je de theorie direct toepassen en ga je met meer zelfvertrouwen het werkveld in na afronding van de opleiding.

Nog meer waardering met nieuw CAO

Met de nieuwe CAO Kinderopvang kun je nu nog meer waardering verwachten voor je werk als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Naast een ruime 11% loonsverhoging, zijn er ook meer doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar een andere functie binnen de kinderopvang, zoals leidinggevende of beleidsmedewerker. Hierdoor kun je blijvend groeien en meer ervaring verwerven in de branche.

Werken in de kinderopvang wat voor jou?

Professionals zullen de komende 18 maanden, startend vanaf 1 april 2023, meer gaan verdienen en er in totaal 11.86% op vooruit gaan. Daarnaast zullen de lagere schalen vervallen, waardoor je als nieuwe medewerker op een hoger salaris instapt.

Lijkt werken in de kinderopvang jou wel wat? Kies dan voor de verkorte opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang bij Capabel Onderwijs! We zien je graag terug. 

Bij Capabel zijn er per jaar meerdere startmomenten om te beginnen met de opleiding. Download de brochure en lees alles over de opleiding. Ook ben je van harte welkom om je aan te melden voor een Voorlichting bij Capabel.

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Yrla Huls, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
Word Apothekersassistent - Ontdek de zorg
Er zijn zoveel goede redenen waarom iemand kiest om een opleiding Apothekersassistent te volgen. Lees hier waarom!
Volg de opleiding Toegepaste Psychologie - Ontdek de zorg
Een hbo-opleiding Toegepaste Psychologie is gericht op het toepassen van psychologische kennis in de praktijk, bijvoorbeeld in de hulpverlening, coaching, training, of in het bedrijfsleven.
Kabinetsplannen studiefinanciering 2023
Goed nieuws! Het kabinet heeft maatregelen ingepland om o.a. de basisbeurs opnieuw in te voeren voor het hoger onderwijs. Dit zal gelden vanaf studiejaar 2023-2024. Ook staan er maatregelen voor mbo-studenten op de planning. Meer weten? Lees snel verder! 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.