Wat verdient een pedagogisch medewerker?

Als pedagogisch medewerker kinderopvang (mbo-niveau 3) of gespecialiseerd pedagogisch medewerker (mbo-niveau 4) kun je rekenen op een salaris dat in overeenstemming is met de CAO Kinderopvang. Het salaris hangt af van verschillende factoren, waaronder de afgeronde opleiding(en).

In de regel kun je stellen dat een pedagogisch medewerker kinderopvang met een diploma op niveau 3 een bruto maandsalaris krijgt tussen € 2.385,- en € 3.192,- bij een fulltime dienstverband.

Voor pedagogisch medewerkers met een diploma op niveau 4 ligt het salaris vaak iets hoger, tussen de € 2.693,- en € 3.512,- bruto per maand. Met aanvullende trainingen kan het salaris van een niveau 4 pedagogisch medewerker oplopen tot € 3.869,-. De genoemde bedragen zijn gebaseerd op het Kinderopvang CAO per 1 april 2023. De salarissen kunnen inmiddels gewijzigd zijn, hier kun je de meest recente afspraken vinden.

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren 088 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.


Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.