Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Hoe lang duurt de opleiding tot pedagogisch medewerker?

De opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang of gespecialiseerd pedagogisch medewerker duren meestal 3 jaar. Bij Capabel Onderwijs kun je deze opleidingen al in 15 maanden afronden!

De opleidingen kunnen bij Capabel gevolgd worden als BOL, BBL of FL+ opleiding om jouw erkende mbo 3 of mbo 4 diploma te halen. Lees hieronder het verschil tussen de leerwegen:

BOL

In deze leerweg heb je één vaste dag voor (praktijkgerichte) vaklessen. De overige tijd besteed je aan online lessen (Webinars), zelfstudie en BPV (stage). Een vaste schooldag is erg handig voor je weekindeling. Voor de BOL-opleiding van Capabel Onderwijs kun je studiefinanciering aanvragen!

Een lesweek van een BOL-opleiding er zo uit:

  • 1 dag klassikaal beroepsgerichte les
  • 1 dag online generieke lessen
  • 16 uur stage
  • +/- 8 uur zelfstudie

BBL 

In deze leerweg hebben we één vaste dag voor (praktijkgerichte) vaklessen. De overige tijd besteed je aan online lessen (Webinars), zelfstudie en BPV (stage). Een lesweek van een BBL-opleiding er zo uit:

  • 1 dag klassikaal beroepsgerichte les
  • 2 uur online generieke lessen in de avond
  • 24 uur leerwerkplek
  • +/- 6 uur zelfstudie

FL+/Avondopleiding

Deze leerweg van de mbo-opleidingen pedagogisch medewerker kinderopvang en gespecialiseerd pedagogisch medewerker bestaat uit 5 blokken van 10 (les)weken. Je hebt ieder blok 10 beroepsgerichte lessen: 7 online en 3 op locatie. Tijdens de lessen op locatie komen vooral de praktische vaardigheden aan bod en zorgen we voor degelijke examenvoorbereiding. Optioneel kun je in ieder blok 10 online lessen voor de generieke vakken volgen. Alle lessen vinden in de avond plaats.

Als je meer wilt weten over de leerwegen of de opleidingen? Bekijk de opleidingspagina of neem contact op met onze studentenservice van Capabel Onderwijs door te bellen naar 088 - 270 1270 of te mailen naar servicedesk@capabel.nl.

Vrouwelijke onderwijsassistent staat lacht in het leslokaal
Werken in de kinderopvang wat voor jou?

Professionals verdienen vanaf 1 april 2023, meer en gaan er in totaal 11.86% op vooruit. Daarnaast zullen de lagere schalen vervallen, waardoor je als nieuwe medewerker op een hoger salaris instapt.

Bij Capabel zijn er per jaar meerdere startmomenten om te beginnen met de opleiding. Download de brochure en lees alles over de opleiding. Ook ben je van harte welkom om je aan te melden voor een Voorlichting bij Capabel.

MBO 3 Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Bekijk de opleiding
Pedagogisch Medewerker staat lachend in speeltuin

MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Bekijk de opleiding
Capabel Onderwijs medewerker Yrla
Gepubliceerd door: Yrla Huls, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
Capabel Onderwijs student tijdens een voorlichting
Wat doet een Begeleider Maatschappelijke Zorg?
Als begeleider maatschappelijke zorg speel je een essentiële rol in het ondersteunen en begeleiden van mensen in kwetsbare situaties. Je biedt hen de nodige hulp en stimuleert hen om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Ontdek  meer over de taken en verantwoordelijkheden van een begeleider maatschappelijke zorg.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend voor een stelling
Redenen om begeleider maatschappelijke zorg te worden
Overweeg je een carrière in de maatschappelijke zorg en vraag je je af of het beroep van begeleider dan een goede keuze is? In dit blog beschrijven we waarom dit beroep zeker de moeite waard is.
Meer lezen
psycholoog zit op bureaustoel voor het bureau
Wat houdt het beroep van Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg in?
Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de zorgsector, heb je vast wel eens gehoord van het beroep persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Alleen zegt zo’n titel niet zoveel, want wat houdt dit precies in? Wij leggen het uit! 
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding