Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waar kun je werken als Doktersassistente?

MBO Doktersassistent

Aan de slag als Doktersassistente

Als je overweegt om een opleiding tot doktersassistent te volgen, dan wil je natuurlijk graag weten waar je met jouw diploma terecht kunt na je studie. Voordat je aan het werk gaat, kun je bovendien nog besluiten om je te specialiseren in bijvoorbeeld cardiologie, dermatologie, geriatrie, oncologie, etc. Met een specialisatie na je doktersassistentestudie ben je nog beter inzetbaar in het werkveld. Doktersassistenten hebben een heel belangrijke rol bij het laagdrempelig en toegankelijk houden van de zorg. Zij zijn dan ook onmisbare schakels binnen de ketenzorg en tussen de (huis)arts en de patiënt.

Werkzaamheden doktersassistenten

Als doktersassistent kun je natuurlijk gaan werken bij een zelfstandig huisarts of een huisartsenpraktijk. Je bent echter ook heel welkom bij heel veel andere medische instellingen. Om te beginnen kun je werken op de specialistische afdelingen in een ziekenhuis en in de polikliniek, maar ook in verpleeghuizen, bij de GGD, arbodiensten en op scholen. Afhankelijk van je voorkeuren kun je met je opleiding tot doktersassistente veel verschillende functies vervullen zoals medisch receptionist, triagist, medisch secretaresse of medisch assistent. Elke functie heeft weer andere taken, zoals het plannen van afspraken, patiënten voorbereiden op een onderzoek, het assisteren bij medische procedures en het beheren van medische dossiers. Je bepaalt de urgentie van de zorgvraag en de daarbij passende vervolgactie, je adviseert en informeert de patiënt en je draagt bij aan de organisatie van de praktijk of afdeling. Doktersassistenten kunnen bovendien doorstromen naar de functie van coördinerend doktersassistent, triagist, praktijkondersteuner (POH), spreekuurondersteuner (SOH) en praktijkmanager.

Doktersassistenten hebben altijd een heel veelzijdig beroep. Het is belangrijk om te weten dat de functies en verantwoordelijkheden van een doktersassistente variëren afhankelijk van de werkplek en de specifieke behoeften van de zorgverlener. Lijkt het je wat om te werken voor een huisarts, in een ziekenhuis of een verpleeghuis? Bekijk dan de opleiding tot doktersassistent mbo-niveau 4 en schrijf je in.

 

Capabel Onderwijs medewerker Marloes DEF
Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding