Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waar kun je werken als Doktersassistente?

MBO Doktersassistent

Aan de slag als Doktersassistente

Als je overweegt om een opleiding tot doktersassistent te volgen, dan wil je natuurlijk graag weten waar je met jouw diploma terecht kunt na je studie. Voordat je aan het werk gaat, kun je bovendien nog besluiten om je te specialiseren in bijvoorbeeld cardiologie, dermatologie, geriatrie, oncologie, etc. Met een specialisatie na je doktersassistentestudie ben je nog beter inzetbaar in het werkveld. Doktersassistenten hebben een heel belangrijke rol bij het laagdrempelig en toegankelijk houden van de zorg. Zij zijn dan ook onmisbare schakels binnen de ketenzorg en tussen de (huis)arts en de patiënt.

Werkzaamheden doktersassistenten

Als doktersassistent kun je natuurlijk gaan werken bij een zelfstandig huisarts of een huisartsenpraktijk. Je bent echter ook heel welkom bij heel veel andere medische instellingen. Om te beginnen kun je werken op de specialistische afdelingen in een ziekenhuis en in de polikliniek, maar ook in verpleeghuizen, bij de GGD, arbodiensten en op scholen. Afhankelijk van je voorkeuren kun je met je opleiding tot doktersassistente veel verschillende functies vervullen zoals medisch receptionist, triagist, medisch secretaresse of medisch assistent. Elke functie heeft weer andere taken, zoals het plannen van afspraken, patiënten voorbereiden op een onderzoek, het assisteren bij medische procedures en het beheren van medische dossiers. Je bepaalt de urgentie van de zorgvraag en de daarbij passende vervolgactie, je adviseert en informeert de patiënt en je draagt bij aan de organisatie van de praktijk of afdeling. Doktersassistenten kunnen bovendien doorstromen naar de functie van coördinerend doktersassistent, triagist, praktijkondersteuner (POH), spreekuurondersteuner (SOH) en praktijkmanager.

Doktersassistenten hebben altijd een heel veelzijdig beroep. Het is belangrijk om te weten dat de functies en verantwoordelijkheden van een doktersassistente variëren afhankelijk van de werkplek en de specifieke behoeften van de zorgverlener. Lijkt het je wat om te werken voor een huisarts, in een ziekenhuis of een verpleeghuis? Bekijk dan de opleiding tot doktersassistent mbo-niveau 4 en schrijf je in.

 

Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg - Taken & Verantwoordelijkheden
Een persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg heeft een interessant en afwisselend beroep. Je ondersteunt mensen in hun leven, wonen en werken. Mensen die allemaal een eigen verhaal en eigen problemen hebben. Dat is verantwoordelijk en belangrijk werk.
Meer lezen
Week van de Veiligheid: omgaan met agressie & geweld
In de Week van de Veiligheid vragen wij vanuit Capabel Onderwijs aandacht voor veiligheid en beveiliging in Nederland. Deze editie staat de week in het teken van agressie en geweld richting ondernemers. Want helaas komt bijna iedereen hier in zijn werk weleens mee in aanraking. Maar wie goed getraind is, kan beter omgaan met agressief gedrag of het zelfs voorkomen.
Meer lezen
Waarom pedagogisch medewerker worden?
Hoe weet je nou of de opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang (mbo-niveau 3) of gespecialiseerd pedagogisch medewerker (mbo-niveau 4) iets voor jou is? Er zijn verschillende redenen denkbaar en misschien is er één of zijn er meerdere daarvan op jou van toepassing.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.