Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Doktersassistent in opleiding aan het woord

winnaar krachtig opleiding cadeau met cheque

 

“Al snel stuitte ik op Capabel, mede door ervaringen van mensen om mij heen. Het zou dé perfecte uitkomst zijn. Ook zou ik niet hoeven te wachten tot het nieuwe schooljaar zou beginnen. Al dit bij elkaar, was voor mij een reden om voor Capabel te gaan.”

 

In september heeft Capabel Onderwijs de Kort & Krachtig cadeau-actie georganiseerd, waarbij drie winnaars een mooie prijs hebben mogen ontvangen. Kader Sucu kwam op de eerste plaats terecht met maar liefst 2.199 stemmen en is de opleiding MBO Doktersassistent bij ons begonnen. In dit artikel staat Kader centraal en gaan we meer in op hoe het nu met haar en haar opleiding gaat.

De perfecte uitkomst

Kader is 25 jaar oud, is getrouwd en moeder van een prachtig zoontje van vijf. Voordat ze met onze opleiding MBO Doktersassistent is begonnen, volgde ze een opleiding tot apothekersassistent bij een andere opleider. Al snel merkte ze dat de opleiding apothekersassistent niet geschikt voor haar was en staakte ze de opleiding. Kort hierna raakte ze zwanger, waardoor ze niet meer aan studeren dacht. Gelukkig wees haar man haar op Capabel Onderwijs waarbij ze op meerdere startmomenten kan starten én waar ze haar diploma binnen 15 maanden op zak kan hebben.

In eerste instantie was Kader niet van plan om nog te studeren, maar omdat zij nog jong is en ambities had, heeft haar man haar genomineerd voor de Kort & Krachtig cadeau-actie. Kader was nog niet overtuigd, aangezien ze het idee had dat er waarschijnlijk duizenden aanmeldingen zouden zijn. “Uiteindelijk heb ik de actie wél gewonnen. Iedereen was dolblij en trots, ik was vol ongeloof,” aldus Kader. “Eindelijk kon ik mijn diep begraven droom waarmaken.”

Waarom kiezen voor Capabel Onderwijs?

In het algemeen ervaart Kader Capabel als tijdsbesparend, passend en georganiseerd. Ze geeft aan: “Tijdsbesparend, omdat Capabel verkorte opleidingen aanbiedt met minder lesdagen.” Doordat ze geen vijf dagen per week les heeft, is haar opleiding gemakkelijk te combineren met haar gezin.  Daarnaast vertelt ze: “Passend, omdat er vrijwel voor iedereen een bijpassende opleiding is.” Capabel Onderwijs biedt een groot aantal opleidingen aan binnen sectoren van Zorg & Welzijn tot Beveiliging & Veiligheid. “Tot slot, georganiseerd. Ondanks de verkorte opleiding is de lesstof zeer georganiseerd waardoor je niets belangrijks mist in je opleiding. Daarnaast zijn de docenten ook erg kundig.” aldus Kader. “Kortom, zeker een aanrader om bij Capabel Onderwijs te studeren!”

De opleiding MBO Doktersassistent

Momenteel zit Kader in het 2e blok van de opleiding MBO Doktersassistent. Wat ze zo leuk vindt aan de opleiding is de diversiteit die het met zich meebrengt. “Je bent zowel administratief bezig als telefonisch. Ook heb je medisch technisch handelen, wat ik tot nu toe het leukste vind!” geeft Kader aan. Als doktersassistent sta je dichtbij de patiënt, werk je samen met collega’s en artsen, maar ben je ook zelfstandig bezig met o.a. verwijzingen maken. “Soms bied je een luisterend oor, soms ben je een uitlaatklep, en soms een ‘gewone’ assistente. De doktersassistent is dus van alle markten thuis,” aldus Kader.

Meer weten over Doktersassistent?

Ben jij enthousiast geworden door Kader’s verhaal en lijkt het jou ook leuk om als MBO Doktersassistent te fungeren als een schakel tussen patiënt en arts? Kader adviseert: “Meld je aan voor een voorlichtingsbijeenkomst of vraag of je een dagje mee kan lopen in een klas. Het is een hartstikke leuke, diverse opleiding.”

Wil je meer weten over de opleiding MBO Doktersassistent? Meld je aan voor een van onze online of fysieke voorlichtingen op locatie. Ook kun je hier de brochure MBO Doktersassistent downloaden voor meer informatie over de specifieke opleiding.   

Veelgestelde vragen over doktersassistent

Doktersassistent is veel meer dan alleen maar de telefoon aannemen en afspraken inplannen. Lees hoe een dag in het leven van een doktersassistent er uit kan zien.

Meer lezen

De opleiding tot doktersassistent kan uitdagend zijn, omdat het een breed scala aan vaardigheden vereist en er veel te leren valt. Hoe moeilijk de opleiding is, is afhankelijk van je achtergrond en ervaring. Heb je bijvoorbeeld al enige ervaring in de medische sector of heb je een administratieve achtergrond, dan zullen sommige onderdelen in de opleiding tot doktersassistente voor jou veel eenvoudiger zijn dan voor iemand die deze expertise mist.

Meer lezen

In het algemeen als tijdsbesparend, passend en georganiseerd. Tijdsbesparend, omdat Capabel verkorte opleidingen aanbiedt met minder lesdagen. Doordat er geen vijf dagen per week les is, is de opleiding gemakkelijk te combineren met onder andere een gezin. 

Meer lezen

Als je de mbo-opleiding tot doktersassistent niveau 4 hebt gevolgd en je gaat aan het werk, kom je over het algemeen in schaal 4 of 5 van de CAO (Collectieve Arbeidsovereenkomst) Huisartsenzorg. Na je opleiding start je op ongeveer € 2.575 euro bruto. Na 5 jaar verdien je ongeveer € 3.022 euro bruto per maand.

Meer lezen

Als doktersassistent kun je gaan werken bij een zelfstandig huisarts of een huisartsenpraktijk. Je bent ook heel erg welkom bij andere medische instellingen. Je kunt gaan werken op de specialistische afdelingen in een ziekenhuis en in de polikliniek, maar ook in verpleeghuizen, bij de GGD, arbodiensten of op scholen.

Meer lezen

Om doktersassistente te worden, kun je de mbo-opleiding niveau 4 tot doktersassistente volgen. Deze opleiding duurt over het algemeen 3 jaar. Je kan de opleiding voltijds volgen, maar ook als BBL-opleiding tot Doktersassistent. Capabel Onderwijs biedt deze opleiding ook aan als verkorte opleiding en dan kun je de mbo-opleiding tot doktersassistent in minder dan de helft van de tijd afronden, namelijk in 15 maanden.

Meer lezen

Mbo verpleegkundigen kunnen aan het werk in ziekenhuizen, verpleeghuizen en bij thuiszorgorganisaties. De doktersassistent maakt afspraken, ontvangt en begeleidt patiënten, beheert medische dossiers, voert medische handelingen uit en assisteert bij onderzoeken. De doktersassistent komen we voornamelijk tegen in huisartsenpraktijken.

Meer lezen

Doktersassistenten zijn essentieel voor het functioneren van medische praktijken en klinieken. Ze zijn verantwoordelijk voor het beheren van afspraken, het bijhouden van patiëntendossiers, het uitvoeren van medische tests en het verstrekken van informatie en instructies aan patiënten. Assistenten werken nauw samen met artsen en andere gezondheidswerkers om ervoor te zorgen dat patiënten de best mogelijke zorg ontvangen.

Meer lezen

Doktersassistent is een opleiding op mbo 4 niveau. Je kunt de opleiding volgen wanneer je een opleiding op mbo 3 niveau hebt afgerond, een overgangsbewijs van havo/vwo 3 naar 4 hebt of de intaketoets succesvol hebt afgerond.

Meer lezen

De opleiding MBO Doktersassistent is een zeer brede opleiding en bereid je voor op een mooi en veelzijdig beroep in de zorg. Tijdens de opleiding leer je alles over het menselijk lichaam, ziekten, klachten en leer je een goede inschatting te maken. Je doet vaardigheden op om de arts te assisteren en leert alles over communicatie om op juiste manier met patiënten om te kunnen gaan. En uiteraard leer je zelf een aantal medisch-technische handelingen: injecties geven, bloeddruk meten, wondverzorging, etc.

Meer lezen

De mbo niveau 4 opleiding tot doktersassistent is te volgen bij verschillende onderwijsinstellingen. Meestal duurt deze opleiding drie jaar. Bij Capabel Onderwijs kun je de opleiding tot doktersassistent al in 15 maanden afronden!

Meer lezen

Hoe weet je nou of je voor de opleiding tot doktersassistente moet kiezen of niet? Om die vraag te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om jezelf eerst een paar andere vragen te stellen. Vind je het bijvoorbeeld fijn om verantwoordelijk te zijn? Jij bent straks namelijk het eerste aanspreekpunt voor patiënten en het is aan jou om tijdens de triage eventuele spoed te ontdekken. Lijkt het je het ook leuk om directe patiëntenzorg te leveren en echt patiëntencontact te hebben? Als doktersassistent is dat een belangrijk onderdeel van je werk. Je maakt afspraken met patiënten, adviseert en begeleidt patiënten, je assisteert bij onderzoeken en voert medische handelingen uit. Dit contact is heel belangrijk en kan veel voldoening geven. Twijfel je nog steeds? Lees dan verder.

Meer lezen

Als tandartsassistent en doktersassistent werk je nauw samen met medische professionals. Het is in beide beroepen van belang dat je over competenties beschikt als inlevingsvermogen, goed met mensen om kunnen gaan en nauwkeurigheid. Het helpen van mensen staat hoog op je prioriteitenlijst en je bent geïnteresseerd in medische procedures en protocollen. Of je nu straks als tandartsassistent of doktersassistent aan de slag gaat; je gaat hoe dan ook een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen!

Meer weten over de verschillen tussen de beroepen en de opleidingen? Lees de blog.

Meer lezen
Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding