Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Is de opleiding tot Doktersassistente moeilijk?

De opleiding tot doktersassistent kan uitdagend zijn, omdat het een breed scala aan vaardigheden vereist en er veel te leren valt. Tijdens de doktersassistentenopleiding mbo-niveau 4 leer je zowel de medische als de administratieve aspecten van het werk, zoals het opnemen van vitale functies, het voorbereiden van patiënten op onderzoeken, het beheren van medische dossiers, het plannen van afspraken en het omgaan met patiënten.

Hoe moeilijk de opleiding is, is afhankelijk van je achtergrond en ervaring. Heb je bijvoorbeeld al enige ervaring in de medische sector of heb je een administratieve achtergrond, dan zullen sommige onderdelen in de opleiding tot doktersassistent voor jou veel eenvoudiger zijn dan voor iemand die deze expertise mist.  Het is altijd belangrijk om goed te plannen en te zorgen voor een goede balans tussen doktersassistentstudie en andere verplichtingen, zodat je de opleiding succesvol kunt afronden. Denk jij dat de opleiding bij jou past? Schrijf je dan in voor de opleiding tot doktersassistent.

Mocht je na de opleiding van 15 maanden nog verder willen studeren, dan kun je bijvoorbeeld de hbo-opleiding tot praktijkondersteuner(POH) volgen.

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren +3188 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.


Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding