Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat doet een Doktersassistent?

Doktersassistent is veel meer dan alleen maar de telefoon aannemen en afspraken inplannen. Laten we eens naar een dag in het leven van een doktersassistent er uit kan zien (gebaseerd op een waargebeurd verhaal).

Wat ik zo leuk vind aan het vak doktersassistent is de veelzijdigheid. Het ene moment zit je aan de balie of telefoon  adviezen te geven en vervolgens heb je een afspraak met een patiënt voor het zetten van een injectie. Ook de verscheidenheid aan medisch technische handelingen is erg divers. Een dag kan rustig verlopen maar ook bol staan van EHBO`tjes of andere spoedzaken. Klein voorbeeld: ik had behandelkamerdienst, er stonden verschillende activiteiten gepland van een wratje aanstippen tot een wondcontrole, terwijl ik hiermee bezig was werd ik geroepen; er stond aan patiënt aan de balie die een drukkend gevoel op het hart hard, snel maakte ik een hartfilmpje waarop besloten werd dat de ambulance moest komen. Een rustige middag werd ineens een onrustige, drukke middag met veel hectiek, ik hou ervan."

De doktersassistent kan meer voor je betekenen dan je denkt. Hij/zij is de rechterhand van de huisarts en heeft een heel uitgebreid takenpakket. Van afspraken maken, patiënten ontvangen en geruststellen tot griepvaccinaties en gezondheidsadviezen geven. De doktersassistent neemt steeds meer taken van de huisarts over. Denk maar aan het maken van hartfilmpjes, het uitspuiten van oren en het maken van uitstrijkjes. Daarnaast is triage een heel belangrijk onderdeel. Jij hebt het eerste contact met de patiënt, dus het is van groot belang dat je een goed beeld krijgt, zodat je de urgentie van de klacht kan bepalen. Het is aan jou om te beoordelen of baby Sem met 41 graden koorts voorrang heeft op meneer de Vries die last heeft van zijn vinger.

Zie jij jezelf wel als doktersassistent aan de slag gaan? Meld je dan snel aan voor de opleiding. Je gaat al heel snel de praktijk in want je begint al direct in het eerste blok met je stage. Na een jaar ben je gediplomeerd doktersassistent en kan je er je werk van maken. De opleiding is praktijkgericht en heel veelzijdig. Zo werk je vanaf dag 1 al met casussen uit de praktijk en de opleiding neemt de laatste ontwikkelingen uit het werkveld mee. Dus niet zitten en luisteren, maar actief aan de slag.

Meld je nu aan, dan kun je in september al beginnen! Zien we je dan?

Gepubliceerd door: Yvonne Mallie, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg, Zorg en Welzijn, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg - Taken & Verantwoordelijkheden
Een persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg heeft een interessant en afwisselend beroep. Je ondersteunt mensen in hun leven, wonen en werken. Mensen die allemaal een eigen verhaal en eigen problemen hebben. Dat is verantwoordelijk en belangrijk werk.
Meer lezen
Week van de Veiligheid: omgaan met agressie & geweld
In de Week van de Veiligheid vragen wij vanuit Capabel Onderwijs aandacht voor veiligheid en beveiliging in Nederland. Deze editie staat de week in het teken van agressie en geweld richting ondernemers. Want helaas komt bijna iedereen hier in zijn werk weleens mee in aanraking. Maar wie goed getraind is, kan beter omgaan met agressief gedrag of het zelfs voorkomen.
Meer lezen
Waarom pedagogisch medewerker worden?
Hoe weet je nou of de opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang (mbo-niveau 3) of gespecialiseerd pedagogisch medewerker (mbo-niveau 4) iets voor jou is? Er zijn verschillende redenen denkbaar en misschien is er één of zijn er meerdere daarvan op jou van toepassing.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.