Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat leer ik tijdens de opleiding doktersassistente?

Op 2 maart 2023 was het de Dag van de Doktersassistent in Nederland. Een feestelijke dag waarbij alle doktersassistenten in het zonnetje werden gezet! 

Maar wat houdt de functie en de opleiding MBO Doktersassistent bij Capabel in?

De opleiding Doktersassistent

De opleiding MBO Doktersassistent is een zeer brede opleiding en bereid je voor op een mooi en veelzijdig beroep in de Zorg. Tijdens de opleiding leer je alles over het menselijk lichaam. Maar ook leer je tijdens de opleiding alles over ziekten, klachten en leer je een goede inschatting te maken. Je doet vaardigheden op om de arts te assisteren. Verder leer je als Doktersassistent alles over communicatie. Zo kun je op de juiste manier met patiënten omgaan. Ook leer je zelf een aantal medisch-technisch handelingen: injecties geven, bloeddruk meten, wondverzorging, etc.

Zie jij jezelf wel als doktersassistent aan de slag gaan? Meld je dan aan voor de opleiding. De opleiding Doktersassistent is praktijkgericht waardoor je al snel start met je stage in het werkveld. Dus niet zitten en luisteren, maar actief aan de slag. Na een 15 maanden heb jij je erkende diploma als doktersassistent binnen en kan je meteen aan de slag! Er is namelijk veel vraag naar Doktersassistenten in de zorg.

Wat doe je als Doktersassistent? 

Als doktersassistent ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Je assisteert de arts verder bij behandelingen, onderzoeken en je verzorgt de administratie. Van afspraken maken, patiënten ontvangen en geruststellen tot griepvaccinaties en gezondheidsadviezen geven. Jij hebt als eerste contact met de patiënt, waarbij je de urgentie van de klacht kan bepalen.
Het is aan jou om te beoordelen of baby Sem met 41 graden koorts voorrang heeft op meneer de Vries die last heeft van zijn vinger.
Met al deze verantwoordlijkheden is het belangrijk dat je communicatief vaardig, stressbestendig en flexibel bent.

Daarnaast ben je in staat om kleine medisch-technische handelingen uit te voeren. Je staat de patiënten te woord en maakt afspraken. Na het afronden van de mbo opleiding Doktersassistent kun je aan het werk in een artsenpraktijk, ziekenhuis, gezondheidscentrum, de GGD of een laboratorium.

 

Verzorgende staat lachend in gang met rolstoel
Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding