Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waar kun je een opleiding volgen tot Doktersassistente?

MBO Dokterassistent

Bekijk de opleidingspagina
Verzorgende staat lachend in gang met rolstoel

De mbo-niveau 4 opleiding tot doktersassistent is te volgen bij verschillende onderwijsinstellingen. Meestal duurt deze opleiding drie jaar. Bij Capabel Onderwijs kun je de opleiding tot doktersassistent al in 15 maanden afronden! De opleiding kan bij Capabel gevolgd worden als BOL, BBL of FL+ opleiding. Met alle 3 de leerwergen kun je jouw erkende mbo 4 diploma halen. Lees hieronder het verschil tussen de verschillende leerwegen:

BOL Opleiding

In deze leerweg hebben we één vaste dag voor (praktijkgerichte) vaklessen. De overige tijd besteed je aan online lessen (webinars), zelfstudie en BPV (stage). Een vaste schooldag is erg handig voor je weekindeling. De BOL-opleidingen van Capabel Onderwijs voldoen aan alle kwaliteitseisen, net als een ROC, waardoor je voor een opleiding bij Capabel Onderwijs ook gewoon studiefinanciering kunt aanvragen!

Kort samengevat ziet een lesweek van een BOL-opleiding er zo uit:

  • 1 dag klassikaal beroepsgerichte les
  • 1 dag online generieke lessen
  • 16 uur stage
  • +/- 8 uur zelfstudie

BBL Opleiding

In deze leerweg hebben we één vaste dag voor (praktijkgerichte) vaklessen. De overige tijd besteed je aan online lessen (webinars), zelfstudie en BPV (stage). Kort samengevat ziet een lesweek van een BBL-opleiding er zo uit:

  • 1 dag klassikaal beroepsgerichte les
  • 2 uur online generieke lessen in de avond
  • 24 uur leerwerkplek
  • +/- 6 uur zelfstudie

FL+/Avondopleiding

Deze leerweg van de mbo-opleiding tot doktersassistent bestaat uit 5 blokken van 10 (les)weken. Je hebt ieder blok 10 beroepsgerichte lessen: 7 online en 3 op locatie. Tijdens de lessen op locatie komen vooral de praktische vaardigheden aan bod en zorgen we voor degelijke examenvoorbereiding. Optioneel kan je in ieder blok 10 online lessen voor de generieke vakken volgen. Alle lessen vinden in de avond plaats.

 

Als je meer wilt weten over de opleiding tot Doktersassistent bij Capabel Onderwijs, lees dan hier verder.

Capabel Onderwijs medewerker Daphne
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg, Zorg en Welzijn, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
Capabel Onderwijs student tijdens een voorlichting
Wat doet een Begeleider Maatschappelijke Zorg?
Als begeleider maatschappelijke zorg speel je een essentiële rol in het ondersteunen en begeleiden van mensen in kwetsbare situaties. Je biedt hen de nodige hulp en stimuleert hen om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Ontdek  meer over de taken en verantwoordelijkheden van een begeleider maatschappelijke zorg.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend voor een stelling
Redenen om begeleider maatschappelijke zorg te worden
Overweeg je een carrière in de maatschappelijke zorg en vraag je je af of het beroep van begeleider dan een goede keuze is? In dit blog beschrijven we waarom dit beroep zeker de moeite waard is.
Meer lezen
psycholoog zit op bureaustoel voor het bureau
Wat houdt het beroep van Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg in?
Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de zorgsector, heb je vast wel eens gehoord van het beroep persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Alleen zegt zo’n titel niet zoveel, want wat houdt dit precies in? Wij leggen het uit! 
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding