Waar kun je een opleiding volgen tot Doktersassistente?

MBO Dokterassistent

Bekijk de opleidingspagina

De mbo-niveau 4 opleiding tot doktersassistent is te volgen bij verschillende onderwijsinstellingen. Meestal duurt deze opleiding drie jaar. Bij Capabel Onderwijs kun je de opleiding tot doktersassistent al in 15 maanden afronden! De opleiding kan bij Capabel gevolgd worden als BOL, BBL of FL+ opleiding. Met alle 3 de leerwergen kun je jouw erkende mbo 4 diploma halen. Lees hieronder het verschil tussen de verschillende leerwegen:

BOL Opleiding

In deze leerweg hebben we één vaste dag voor (praktijkgerichte) vaklessen. De overige tijd besteed je aan online lessen (webinars), zelfstudie en BPV (stage). Een vaste schooldag is erg handig voor je weekindeling. De BOL-opleidingen van Capabel Onderwijs voldoen aan alle kwaliteitseisen, net als een ROC, waardoor je voor een opleiding bij Capabel Onderwijs ook gewoon studiefinanciering kunt aanvragen!

Kort samengevat ziet een lesweek van een BOL-opleiding er zo uit:

  • 1 dag klassikaal beroepsgerichte les
  • 1 dag online generieke lessen
  • 16 uur stage
  • +/- 8 uur zelfstudie

BBL Opleiding

In deze leerweg hebben we één vaste dag voor (praktijkgerichte) vaklessen. De overige tijd besteed je aan online lessen (webinars), zelfstudie en BPV (stage). Kort samengevat ziet een lesweek van een BBL-opleiding er zo uit:

  • 1 dag klassikaal beroepsgerichte les
  • 2 uur online generieke lessen in de avond
  • 24 uur leerwerkplek
  • +/- 6 uur zelfstudie

FL+/Avondopleiding

Deze leerweg van de mbo-opleiding tot doktersassistent bestaat uit 5 blokken van 10 (les)weken. Je hebt ieder blok 10 beroepsgerichte lessen: 7 online en 3 op locatie. Tijdens de lessen op locatie komen vooral de praktische vaardigheden aan bod en zorgen we voor degelijke examenvoorbereiding. Optioneel kan je in ieder blok 10 online lessen voor de generieke vakken volgen. Alle lessen vinden in de avond plaats.

 

Als je meer wilt weten over de opleiding tot Doktersassistent bij Capabel Onderwijs, lees dan hier verder.

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg, Zorg en Welzijn, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
Wat doet een sociaal werker?
Een sociaal werker heeft een heel afwisselend beroep waarin hij of zij heel veel met mensen te maken heeft. De taken en verantwoordelijkheden van een sociaal werker zijn dan ook uiteenlopend van aard. Hieronder hebben we het over een aantal van deze taken:
Hoe word je pedagogisch medewerker?
Pedagogisch medewerker worden kan dat op verschillende manieren. Allereerst kun je een opleiding volgen. De reguliere opleiding op een ROC duurt wel 3 jaar voor beide opleidingen, al kun je bij Capabel Onderwijs dezelfde opleiding volgen in 15 maanden. Dat scheelt ruim de helft van de tijd. De opleiding is te volgen als BOL, BBL of avondopleiding (FL+).
De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.