Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Volg de opleiding Toegepaste Psychologie - Ontdek de zorg

Het menselijk gedrag leren begrijpen?

Een HBO-opleiding Toegepaste Psychologie is gericht op het toepassen van psychologische kennis in de praktijk, bijvoorbeeld in de hulpverlening, coaching, training, of in het bedrijfsleven.

De opleiding heeft als doel om studenten de kennis, vaardigheden en attitude te bieden die nodig zijn om op een professionele manier met mensen te werken en om hen te helpen bij het oplossen van psychologische problemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over stress, angst, depressie, rouw, relatieproblemen, enzovoort.

Psychologische kennis vertalen

De opleiding richt zich op het begrijpen van menselijk gedrag, communicatie, ontwikkeling en leerprocessen. Studenten leren ook om onderzoek te doen en om psychologische kennis te vertalen naar praktische toepassingen. Daarnaast is er veel aandacht voor professionele vaardigheden, zoals gespreksvoering, coaching, interventie- en behandeltechnieken, en het werken in een multidisciplinair team.

Praktijkervaring opdoen

In de opleiding Toegepaste Psychologie worden verschillende vakken gegeven, zoals psychologie, ontwikkelingspsychologie, sociale psychologie, klinische psychologie, diagnostiek, methoden en technieken van onderzoek, communicatie, coaching en interventies. Tijdens de opleiding wordt er ook stagegelopen, waarbij studenten praktijkervaring opdoen en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen. Na het afronden van de opleiding kan je aan de slag als bijvoorbeeld hulpverlener, coach, trainer, adviseur of psychologisch onderzoeker.

Waarom kiezen voor een hbo opleiding Toegepaste Psychologie?

Er zijn veel goede redenen waarom iemand kiest om een opleiding Toegepaste Psychologie te volgen. Hieronder volgen wij alvast vijf mogelijke redenen:

  1. Interesse in menselijk gedrag: Veel mensen hebben van nature interesse in het menselijk gedrag en willen meer leren over de redenen waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen. Het volgen van een opleiding Toegepaste Psychologie biedt de mogelijkheid om deze interesse verder te ontwikkelen.
  2. Helpen van anderen: Een opleiding Toegepaste Psychologie biedt de mogelijkheid om anderen te helpen bij het oplossen van psychologische problemen. Voor mensen die graag anderen willen helpen, kan dit een belangrijke motivatie zijn om deze opleiding te volgen.
  3. Carrièremogelijkheden: Met een diploma Toegepaste Psychologie zijn er diverse carrièremogelijkheden, zoals hulpverlening, coaching, training, of werken in het bedrijfsleven. Voor mensen die een carrière willen in deze gebieden, is deze opleiding een goede keuze.
  4. Persoonlijke ontwikkeling: Het volgen van een opleiding Toegepaste Psychologie kan ook bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling. Het biedt de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in je eigen gedrag en emoties, en om vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van communicatie en probleemoplossing.
  5. Verdere academische ontwikkeling: Voor mensen die al een bachelor diploma hebben behaald en zich verder willen ontwikkelen op het gebied van psychologie. Het biedt de mogelijkheid om verder te specialiseren en nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

 

 

vrouwelijke psycholoog poseert voor camera
Interesse in de opleiding Toegepaste Psychologie

Heb jij interesse gekregen in Toegepaste Psychologie? Bij Capabel Hogeschool kan je jouw Bachelor diploma halen voor de hbo-opleiding Toegepaste Psychologie. Bekijk de volledige opleiding op capabel: https://bit.ly/3ZV4zhC

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, HBO Bachelor, HBO bachelor diploma, HBO bachelor diploma Welzijn, HBO Voltijd, HBO Deeltijd en HBO Propedeuse
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding