Volg de opleiding Toegepaste Psychologie - Ontdek de zorg

Het menselijk gedrag leren begrijpen?

Een HBO-opleiding Toegepaste Psychologie is gericht op het toepassen van psychologische kennis in de praktijk, bijvoorbeeld in de hulpverlening, coaching, training, of in het bedrijfsleven.

De opleiding heeft als doel om studenten de kennis, vaardigheden en attitude te bieden die nodig zijn om op een professionele manier met mensen te werken en om hen te helpen bij het oplossen van psychologische problemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over stress, angst, depressie, rouw, relatieproblemen, enzovoort.

Psychologische kennis vertalen

De opleiding richt zich op het begrijpen van menselijk gedrag, communicatie, ontwikkeling en leerprocessen. Studenten leren ook om onderzoek te doen en om psychologische kennis te vertalen naar praktische toepassingen. Daarnaast is er veel aandacht voor professionele vaardigheden, zoals gespreksvoering, coaching, interventie- en behandeltechnieken, en het werken in een multidisciplinair team.

Praktijkervaring opdoen

In de opleiding Toegepaste Psychologie worden verschillende vakken gegeven, zoals psychologie, ontwikkelingspsychologie, sociale psychologie, klinische psychologie, diagnostiek, methoden en technieken van onderzoek, communicatie, coaching en interventies. Tijdens de opleiding wordt er ook stagegelopen, waarbij studenten praktijkervaring opdoen en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen. Na het afronden van de opleiding kan je aan de slag als bijvoorbeeld hulpverlener, coach, trainer, adviseur of psychologisch onderzoeker.

Waarom kiezen voor een hbo opleiding Toegepaste Psychologie?

Er zijn veel goede redenen waarom iemand kiest om een opleiding Toegepaste Psychologie te volgen. Hieronder volgen wij alvast vijf mogelijke redenen:

  1. Interesse in menselijk gedrag: Veel mensen hebben van nature interesse in het menselijk gedrag en willen meer leren over de redenen waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen. Het volgen van een opleiding Toegepaste Psychologie biedt de mogelijkheid om deze interesse verder te ontwikkelen.
  2. Helpen van anderen: Een opleiding Toegepaste Psychologie biedt de mogelijkheid om anderen te helpen bij het oplossen van psychologische problemen. Voor mensen die graag anderen willen helpen, kan dit een belangrijke motivatie zijn om deze opleiding te volgen.
  3. Carrièremogelijkheden: Met een diploma Toegepaste Psychologie zijn er diverse carrièremogelijkheden, zoals hulpverlening, coaching, training, of werken in het bedrijfsleven. Voor mensen die een carrière willen in deze gebieden, is deze opleiding een goede keuze.
  4. Persoonlijke ontwikkeling: Het volgen van een opleiding Toegepaste Psychologie kan ook bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling. Het biedt de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in je eigen gedrag en emoties, en om vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van communicatie en probleemoplossing.
  5. Verdere academische ontwikkeling: Voor mensen die al een bachelor diploma hebben behaald en zich verder willen ontwikkelen op het gebied van psychologie. Het biedt de mogelijkheid om verder te specialiseren en nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

 

 

Interesse in de opleiding Toegepaste Psychologie

Heb jij interesse gekregen in Toegepaste Psychologie? Bij Capabel Hogeschool kan je jouw Bachelor diploma halen voor de hbo-opleiding Toegepaste Psychologie. Bekijk de volledige opleiding op capabel: https://bit.ly/3ZV4zhC

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, HBO Bachelor, HBO bachelor diploma, HBO bachelor diploma Welzijn, HBO Voltijd, HBO Deeltijd en HBO Propedeuse
De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.
Wat zijn de taken van een pedagogisch medewerker?
Als pedagogisch medewerker heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden. Dit is één van de redenen waardoor veel mensen het beroep zo leuk vinden. In deze blog bespreken we de belangrijkste taken die zowel gelden voor een pedagogisch medewerker kinderopvang als voor een gespecialiseerd pedagogisch medewerker.
Kun je versneld Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg worden?
Lijkt het jou leuk om persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg te worden en kun je niet wachten om te beginnen? Misschien is het dan een idee om de versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider te volgen.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.