Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

How to: nog meer werkplezier in de zorg

Welkom bij de Capabel Blog! Kort, krachtig, en boordevol positieve energie. Vandaag duiken we in een belangrijk onderwerp: werkplezier in de zorg. In deze blog delen we praktische 'how to' tips voor zorgprofessionals om nog meer werkplezier te creëren tijdens het werk. Laten we samen ontdekken hoe we werkplezier in de zorg kunnen vergroten!

Creëer een positieve werksfeer

In de zorg is een positieve werksfeer van onschatbare waarde. Begin elke dag met een dosis positiviteit. Waardeer de inzet van je collega's en de successen, hoe klein ook. Een optimistische omgeving verhoogt niet alleen werkplezier maar draagt ook bij aan een betere zorgverlening.

Investeer in persoonlijke ontwikkeling

Een van de belangrijkste aspecten van werkplezier is persoonlijke groei. Neem deel aan bijscholingen, trainingen of workshops. Bij Capabel Onderwijs bieden we verkorte zorgopleidingen die gericht zijn op praktijkgerichte kennis, waardoor je snel en effectief kunt (door) groeien in je carrière.

Luister actief naar collega's en patiënten

Een luisterend oor is een krachtig hulpmiddel. Neem de tijd om naar zowel collega's als patiënten te luisteren. Een gevoel van gehoord worden creëert niet alleen wederzijds begrip maar draagt ook bij aan een positieve werkomgeving.

Bevorder teamwork

Teamwork maakt de droom waar, ook in de zorg. Werk samen, deel kennis en ondersteun elkaar. Begrijp het belang van teamwerk en integreert dit in je dagelijkse werkzaamheden dit zorgt een fijne werksfeer.

Vier successen, hoe klein ook

Of het nu gaat om het succesvol afronden van een complexe taak of het ontvangen van positieve feedback, vier successen met elkaar. Een patient die weer ontslagen wordt, een positieve uitslag, jij draagt bij aan alle successen! Genoeg reden voor vreugde en trots.

Ben je geïnspireerd om werkplezier in de zorg te vergroten en wil je jouw carrière naar een hoger niveau tillen? Ontdek dan de verkorte zorgopleidingen van Capabel Onderwijs. Met een focus op praktijkgericht leren, persoonlijke begeleiding, en een stimulerende omgeving, bieden wij de sleutels tot succes in de zorg. Schrijf je vandaag nog in en maak van je passie je beroep bij Capabel Onderwijs!

Capabel - kort, krachtig, en klaar voor jouw toekomst in de zorg!

Wil jij omscholen naar de Zorg of jouw carrière starten in de Zorg? Bij Capabel Onderwijs heb je al na 15 maanden jouw diploma binnen. Wat dacht je van de opleiding MBO Begeleider Maatschappelijke Zorg of mbo-verpleegkundige? Door te studeren bij Capabel ligt jouw droombaan binnen no time voor het oprapen!

Wees welkom op één van onze voorlichtingen of laat je inspireren door een van onze opleidingsadviseurs. Zij helpen jou met advies en ondersteuning.

Sociaal werker staat lachend voor schoolpodium
Capabel Onderwijs medewerker Daphne
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
 Business Specialist poseert voor camera
Begeleider Maatschappelijke Zorg - Versnelde Opleiding
Begeleider maatschapLijkt het jou leuk om begeleider maatschappelijke zorg te worden en kun je niet wachten om te beginnen? Misschien is het dan een idee om de versnelde opleiding tot begeleider te volgen. In dit blog vertellen we wat meer over de voordelen en mogelijkheden van een versnelde opleiding.pelijke worden? De versnelde opleiding van Capabel Onderwijs biedt uitkomst. Lees meer over de voordelen en mogelijkheden van een versnelde opleiding.
Meer lezen
commercieel medewerker staat op de trap
Wat verdien je als begeleider maatschappelijke zorg?
Natuurlijk wil je ook graag weten wat je aan salaris kan verwachten als begeleider maatschappelijke zorg. In dit blog schrijven we over het gemiddelde salaris van een begeleider maatschappelijke zorg en factoren die van invloed kunnen zijn op het inkomen.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend in zorg lokaal
Kun je de opleiding persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg versneld volgen?
Een persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg heeft een interessant en afwisselend beroep. Je ondersteunt mensen in hun leven, wonen en werken. Mensen die allemaal een eigen verhaal en eigen problemen hebben. Dat is verantwoordelijk en belangrijk werk.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding