Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Welke opleiding heb je nodig om beveiliger te worden?

MBO Beveiliger 3

Bekijk de opleidingspagina
Beveiliger kijkt om zich heen

MBO Beveiliger 2

Bekijk de opleidingspagina

Om je voor te bereiden op een baan als beveiliger, is het belangrijk om te weten welke opleidingsmogelijkheden er zijn. In dit blog nemen we enkele opleidingen onder de loep die klaar kunnen stomen voor een functie in de beveiligingsbranche.

1. Mbo Beveiliger niveau 2

Een van de meest voor de hand liggende opleidingen om aan de slag te kunnen als beveiliger is het mbo programma Beveiliger niveau 2. In deze opleiding leer je alle essentiële vaardigheden en kennis die je nodig hebt om effectief te functioneren als beveiliger: van het bewaken van eigendommen tot het omgaan met conflictsituaties. Met deze opleiding heb je een brede basis voor een succesvolle carrière in de beveiligingsbranche.

2. Mbo Beveiliger niveau 3

Als jij je verder wil ontwikkelen, je vaardigheden wilt uitbreiden  en meer verantwoordelijkheid wil nemen, is er het mbo programma tot Beveiliger niveau 3. Deze opleiding bouwt voort op de fundamenten van niveau 2 en biedt verdieping in onderwerpen zoals risicomanagement, leiderschap en complexe beveiligingssystemen. Met een diploma op niveau 3 kun je doorgroeien naar meer leidinggevende functies binnen de beveiligingsbranche.

3. Aanvullende trainingen en certificeringen

Naast de mbo-opleidingen zijn er ook verschillende aanvullende trainingen en certificeringen die je kunt behalen om je vaardigheden als beveiliger te versterken. Denk hierbij aan EHBO- en BHV-trainingen, trainingen in zelfverdedigingstechnieken en certificeringen op het gebied van cybersecurity. Deze aanvullende certificaten kunnen je CV versterken en je meer carrièremogelijkheden bieden binnen de beveiligingsbranche.

Opleidingsmogelijkheden bij Capabel Onderwijs

Bij Capabel Onderwijs bieden we een uitgebreid scala aan opleidingsmogelijkheden om je voor te bereiden op een carrière als beveiliger. Of je nu kiest voor het mbo programma tot Beveiliger niveau 2 of niveau 3, of je hebt interesse in aanvullende trainingen en certificeringen: wij hebben de juiste optie voor jou. Met onze praktijkgerichte aanpak en ervaren docenten helpen we je om de nodige kennis en vaardigheden op te doen om succesvol te zijn in de beveiligingsbranche. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingsmogelijkheden en begin carrière als beveiliger bij Capabel Onderwijs.

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding en MBO 2
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding