Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Apothekersassistent: iets voor jou?

MBO Apothekersassistent

Apothekersassistent: iets voor jou?

Heb jij wel eens nagedacht over de opleiding tot apothekersassistent? Het is namelijk een heel mooi en afwisselend beroep. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bevordert de gezondheid van je medemens en bent veel in contact met anderen. Meer weten over het beroep, de opleiding en wat je als apothekersassistent later gaat verdienen? Lees dan snel verder!

Als apothekersassistent werk je in de gezondheidszorg. Je hebt hier de afwisselende en verantwoordelijke functie om medicijnen te beheren en te verstrekken. Je maakt medicijnen klaar, staat patiënten te woord, verzorgt de administratie en hebt contact met verschillende zorgverleners. Geen dag is hetzelfde!

Je kan aan de slag bij een apotheek in een ziekenhuis, een zorginstelling of bij een openbare apotheek. Je verstrek en beheert geneesmiddelen. En als je 2 jaar werkervaring hebt, kun je doorstuderen tot Farmaceutisch Consulent (HBO).

Ben jij vriendelijk, eerlijk, betrouwbaar en kun je goed met mensen omgaan? Vind je gezondheid belangrijk en kun je netjes werken? Dan is de opleiding apothekersassistent echt iets voor jou!

In 15 maanden je diploma bij Capabel Onderwijs

Uniek aan de opleiding MBO Apothekersassistent bij Capabel is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als apothekersassistent. Dat bedoelen we nou met kort en krachtig! Met 4 startmomenten per jaar én 10 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

De opleiding Apothekersassistent is praktisch en bereidt je voor op een verantwoordelijke baan met veel uitdaging. Je leert veel over ziektes en hoe geneesmiddelen werken. Daar hoort ook kennis over het menselijk lichaam bij. Tegelijkertijd leer je veel over communicatie en omgang met mensen. Andere onderwerpen die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld zelfzorg, kinderen en geneesmiddelen, farmaceutisch rekenen, zorgkosten en communicatie.

Wat verdien je later als apothekersassistent?

Een Apothekersassistent in Nederland verdient gemiddeld € 2.745 bruto per maand. Als beginnend apothekersassistent in een openbare apotheek verdien je een bruto startsalaris van € 2.335,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan je rekenen op een salaris van €3.160,-.

Meer informatie & inschrijven

  • Meer weten over de opleiding? Download hier de brochure of bezoek een voorlichting!
  • Dit najaar starten met jouw kort & krachtige opleiding tot Apothekersassistent? Ga via onderstaande button naar het inschrijfformulier en start in november met jouw verkorte opleiding!
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding