Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?

MBO Beveiliger 3

Bekijk de opleidingspagina
beveiliger staat lachen voor winkelpand

MBO Beveiliger 2

Bekijk de opleidingspagina

Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.

Mbo Beveiliger niveau 2

Als je een solide basis wilt leggen voor je carrière als beveiliger, dan is het mbo Beveiliger niveau 2 de perfecte optie. Deze opleiding duurt gemiddeld 1 jaar. Tijdens deze opleiding leer je alles wat je moet weten over beveiliging, van basisprincipes tot specifieke technieken. Je krijgt les van ervaren professionals en doet praktijkervaring op die je nodig hebt om een beveiligingsrol te vervullen. Je kunt kiezen voor een thuisstudie of je kan de opleiding volgen via de Flexibele Leerweg +. Meer informatie over de mbo Beveiliger niveau 2 opleiding vind je hier.

Mbo Beveiliger niveau 3

Als je verder wil, je wil je vaardigheden uitbreiden en meer verantwoordelijkheid dragen in het vakgebied, biedt het programma mbo Beveiliger niveau 3 jou de perfecte mogelijkheid hiertoe. Deze opleiding bouwt voort op de fundamenten van niveau 2 en bereidt je voor op leidinggevende en gespecialiseerde taken. De duur van deze opleiding varieert, maar je kunt doorgaans rekenen op ongeveer 1 jaar studie. Je kunt de opleiding volgen via verschillende leerwegen, namelijk: een thuisstudie, de Flexibele Leerweg+ of de BBL-leerweg. Meer informatie over de opleiding tot mbo Beveiliger niveau 3 opleiding vind je hier.

Opleidingsmogelijkheden bij Capabel Onderwijs

Of je nu kiest voor het programma mbo Beveiliger niveau 2 of niveau 3, bij Capabel Onderwijs streven we ernaar om je zo snel en effectief mogelijk op te leiden voor een succesvolle carrière in de beveiligingssector. Onze praktijkgerichte aanpak en ervaren docenten helpen je om snel de nodige kennis en vaardigheden op te doen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe je jouw carrière als beveiliger kunt beginnen bij Capabel Onderwijs.

Capabel Onderwijs medewerker Daphne
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding en MBO 2
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Waar kun je werken als beveiliger niveau 2 of niveau 3?
Als je een opleiding tot beveiliger op mbo niveau 2 of niveau 3 hebt afgerond, opent zich een wereld vol carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche. In dit blog bekijken we waar je kunt werken als beveiliger voor zowel niveau 2 als 3, zodat je een beter beeld krijgt van de verschillende werkplekken.
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Het verschil tussen verpleegkundige en verzorgende IG
Wil je in de zorg werken en vraag je je af wat het verschil is tussen een verpleegkundige en een verzorgende IG? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk en het salaris.
Meer lezen
Alarmcentralist staat achter computerschermen
Welke opleiding heb je nodig om beveiliger te worden?
Om je voor te bereiden op een baan als beveiliger, is het belangrijk om te weten welke opleidingsmogelijkheden er zijn. In dit blog nemen we enkele opleidingen onder de loep die klaar kunnen stomen voor een functie in de beveiligingsbranche.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding