Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Werken in de Logistiek en Techniek

Ben jij altijd op de hoogte van de laatste trends en vind jij alles leren over de nieuwste technieken interessant? Heb je dan weleens gedacht over een opleiding in de Logistiek en Techniek?

Logistiek en techniek zijn beide sectoren die de afgelopen jaren snel zijn gegroeid en steeds belangrijker worden in onze economie. Waarom zou iemand in deze sector willen werken? Wij geven je vijf belangrijke redenen:

  1. Belangrijke rol in de economie: De logistieke sector is verantwoordelijk voor het transporteren en distribueren van goederen over de hele wereld, terwijl de technische sector verantwoordelijk is voor het ontwerpen en produceren van producten die onze dagelijkse levens verbeteren. Onmisbaar dus in de economie!
  2. Uitdagend en afwisselend werk: Logistiek en techniek bieden uitdagend en afwisselend werk, waarbij je regelmatig wordt gedreven om creatieve oplossingen te vinden voor problemen en projecten. Het werk kan variëren van het optimaliseren van de transportroute tot het ontwerpen van nieuwe producten of machines.
  3. Mogelijkheden voor persoonlijke groei: Beide sectoren bieden veel mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Door te werken in de logistiek en techniek kun je veel nieuwe vaardigheden leren en je kennis en expertise blijven uitbreiden. Ook zijn er vaak mogelijkheden om door te groeien naar hogere functies binnen een bedrijf of organisatie.
  4. Innovatie en vooruitgang: De technische sector is altijd bezig met innovatie en vooruitgang, waardoor er constant nieuwe technologieën en producten worden ontwikkeld. Dit zorgt voor een dynamische werkomgeving waarin je altijd bezig bent met de nieuwste ontwikkelingen en trends.
  5. Belangrijk voor de toekomst: De logistieke en de technische sector zijn belangrijk voor de toekomst van onze samenleving. Door te werken in deze sectoren draag je bij aan het verbeteren van onze levenskwaliteit en het creëren van een duurzamere toekomst.
 Logistiek Teamleider staat in magazijn met gekruiste armen
Salarissen in de Logistiek en Techniek

Een Teamleider Logistiek in Nederland verdient gemiddeld € 2.785 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.370 (laag) tot € 3.205 (hoog). (Gebaseerd op 10.304 salarissen van Werkzoeken.nl). Verder staan er maar liefst 193.641 vacatures open en zijn er ongeveer 7.594 werkgevers in deze branche. 

Interesse in Logistiek en Techniek

Jouw interesse gewekt om te werken in de logistiek en techniek? Dan is een opleiding bij Capabel Onderwijs een goede basis om te starten. Capabel Onderwijs biedt verschillende opleidingen aan die gericht zijn op deze sectoren, zoals de opleidingen Logistiek Medewerker, Logistiek Teamleider, en Technisch Operator. Deze opleidingen zijn gericht op het aanleren van praktische vaardigheden en het opdoen van de nodige kennis die je nodig hebt om in deze sectoren te werken of een volgende stap te zetten.

Bovendien biedt Capabel flexibele opleidingsmogelijkheden, zoals online lessen en praktijkgerichte stageplaatsen. Hierdoor kun je de opleiding combineren met werk of andere verplichtingen.

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
Welke eigenschappen zijn belangrijk als ik E-Commerce Specialist wil worden?
Als je overweegt om E-Commerce Specialist te worden, zijn er verschillende belangrijke eigenschappen die je moet bezitten om succesvol te zijn in deze functie. Deze eigenschappen helpen je niet alleen bij het efficiënt beheren van online winkels, maar ook bij het verbeteren van klanttevredenheid en het stimuleren van de groei van de webshop. Hier lees je welke vaardigheden en kwaliteiten essentieel zijn voor een succesvolle carrière als E-Commerce Specialist.
Meer lezen
Welke eigenschappen zijn belangrijk voor Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen
 Logistiek Teamleider staat lachend in magazijn
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding