Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Alles over Verzorgende-IG

MBO Verzorgende-IG

 

Verzorgende-IG: iets voor jou?

Vind jij het helpen en ondersteunen van zorgbehoevende mensen belangrijk en vind je dat leuk om te doen? Ben je sociaal en werk je graag samen? Dan is de opleiding Verzorgende IG op mbo niveau 3 wellicht de perfecte keuze voor jou!

Wat leer ik in de opleiding mbo Verzorgende IG?

In de opleiding tot verzorgende IG op mbo niveau 3 krijg je kennis en vaardigheden aangereikt om diverse zorgtaken en organisatorische activiteiten uit te voeren. De opleiding biedt een gevarieerd programma. Een aantal praktische elementen in de opleiding tot verzorgende IG zijn:

  • Het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen.
  • Het bieden van ondersteuning bij dagelijkse activiteiten.
  • Het omgaan met verschillende gezondheidsvragen van cliënten.
  • Het communiceren en samenwerken met cliënten en zorgverleners.
  • Het herkennen van spoedsituaties en adequaat reageren.

De opleiding richt zich daarnaast op organisatorische aspecten. Je leert bijvoorbeeld om te gaan met zorgplannen en samen te werken met het sociale netwerk van de cliënt.

Waar kan ik werken met mijn diploma mbo 3 Verzorgende IG?

Na het behalen van je diploma heb je verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan. Je kunt werken in verpleeg- en verzorgingshuizen, bij de thuiszorg, in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), de kraamzorg of de gehandicaptenzorg. Je kunt je ook specialiseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een specifieke doelgroep, zoals ouderen of mensen met een handicap. Afhankelijk van je werk kan het zijn dat je ook buiten reguliere werktijden aan he werk bent of weekenddiensten draait.

Kortom, de opleiding tot verzorgende IG bereidt je voor op een waardevolle carrière in de zorg! Je hebt diverse carrièremogelijkheden en de kans om anderen te helpen bij het behouden van hun gezondheid. Als je houdt van variatie in je werk, anderen wilt ondersteunen in hun welzijn, en klaar bent om aan de slag te gaan als verzorgende IG, schrijf je dan nu in voor de opleiding Verzorgende IG bij Capabel Onderwijs!

Capabel Onderwijs medewerker Marloes DEF
Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: MBO, MBO 4, MBO 3, BOL, Flexibele Leerweg +, BBL, BBL opleiding, Zorg en Zorg en Welzijn
 psycholoog coacht client
Enquête studenten Toegepaste Psychologie aan Capabel Hogeschool
De enquête is gehouden om inzicht te krijgen in wat onze studenten van de opleiding vinden en waarom ze voor Capabel kozen. Zie hier de belangrijkste uitkomsten:
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Waar kun je werken als beveiliger niveau 2 of niveau 3?
Als je een opleiding tot beveiliger op mbo niveau 2 of niveau 3 hebt afgerond, opent zich een wereld vol carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche. In dit blog bekijken we waar je kunt werken als beveiliger voor zowel niveau 2 als 3, zodat je een beter beeld krijgt van de verschillende werkplekken.
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Het verschil tussen verpleegkundige en verzorgende IG
Wil je in de zorg werken en vraag je je af wat het verschil is tussen een verpleegkundige en een verzorgende IG? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk en het salaris.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding