Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Hoe word je beveiliger?

MBO Beveiliger 3

Bekijk de opleidingspagina
Handhaver Toezicht en Veiligheid controleert het pand

Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.

Stap 1: Doe onderzoek

We raden je altijd aan om je allereerst te oriënteren. Leer meer over de eisen die het beroep aan je stelt, als ook over de taken en verantwoordelijkheden van een beveiliger. Dit gaat je zeker helpen om een beter begrip te krijgen van wat er van je verwacht wordt in deze functie.

Stap 2: Volg een opleiding

Een goede manier om je voor te bereiden op een carrière als beveiliger is het volgen van een opleiding in deze richting. Je krijgt alle vaardigheden en technieken aangereikt die je nodig hebt als beveiliger en tegelijkertijd krijg je ook de kans om ervaring op te doen in de praktijk. Gedurende de opleiding krijg je steeds meer zelfvertrouwen en raak je voorbereid op de uitdagingen die je in je werk kunt tegenkomen. Bij Capabel Onderwijs kun je verschillende opleidingen volgen die leiden tot een erkend certificaat tot beveiliger.

Stap 3: Ontwikkel relevante vaardigheden

In je opleiding en tijdens je praktijkervaring is er ook veel aandacht voor het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden en eigenschappen voor het beroep van beveiliger. Denk hierbij aan communicatieve vaardigheden, waakzaamheid, stressbestendigheid en integriteit. Deze eigenschappen zijn onontbeerlijk als je een goede beveiliger wilt worden.

Stap 4: Doe ervaring op

Praktijkervaring is een heel goede leerschool voor vrijwel elk beroep, en dat geldt ook voor beveiligers. Probeer dan ook stages te lopen of te werken in relevante functies om praktijkervaring op te doen en je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Stap 5: Certificering behalen

Veel werkgevers vinden het belangrijk dat jij als beveiliger over bepaalde certificeringen beschikt als je bij hun wilt werken. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze vereisten en behaal de benodigde certificaten om je kansen op werk te vergroten.

Opleidingsmogelijkheden bij Capabel Onderwijs

Bij Capabel Onderwijs bieden we verkorte opleidingen tot beveiliger 2 of beveiliger 3 aan. Onze praktijkgerichte aanpak stelt je in staat om alle nodige kennis en vaardigheden op te doen die je nodig hebt om te slagen in deze uitdagende carrière. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingsmogelijkheden tot beveiliger. Hier vind je alle informatie over de opleiding Beveiliger 2 en hier vind je alle informatie over de opleiding Beveiliger 3. Start jouw carrière als beveiliger bij Capabel Onderwijs.

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding en MBO 2
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding