Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Studeer op jouw manier met de Flexibele Leerweg +

Wil je graag een opleiding volgen naast je werk? Je verder door ontwikkelen op het gebied van zorg en welzijn? En je baankansen vergroten? Dan is de Flexibele Leerweg + van Capabel wat voor jou! Naast de reguliere BOL- en BBL-opleidingen biedt Capabel nu ook de mogelijkheid om binnen 9 tot 15 maanden een erkend MBO-diploma te halen met een flexibele deeltijd opleiding. Ideaal dus als je naast of binnen je werk wil blijven groeien en ontwikkelen. 

Het verschil tussen BOL, BBL en de Flexibele Leerweg +

Wanneer je je aan het oriënteren bent voor een opleiding, zal je regelmatig de termen BOL en BBL tegenkomen. Maar wat is nu precies het verschil? BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg. Dit is een voltijd opleiding waarbij je het grootste deel van de tijd op school of online les hebt. Hiernaast loop je vaak stage. Een BBL-opleiding is ook een voltijd opleiding bestaande uit een combinatie van werken en leren. Bij deze opleiding werk je 3 dagen bij een erkend leerbedrijf en ben je de overige 2 dagen met school bezig

Van de Flexibele Leerweg + heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Dit is een nieuwe opleidingsvariant van Capabel en valt onder de derde leerweg. Omdat dit een deeltijd opleiding is waarbij je twee lessen hebt per week kan deze flexibele opleidingsvariant gemakkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld een baan

Waarom de Flexibele Leerweg +?

Een voordeel van de Flexibele Leerweg + is dat het gaat om een deeltijd opleiding waarbij je je eigen studietempo bepaalt. Je bent dus geen 5 dagen per week bezig met je opleiding, zoals bij BOL of BBL. Je hebt twee vaste avonden per week (grotendeels online) les. Daar omheen bepaal jij zelf hoeveel tijd je besteedt aan zelfstudie. Op een bepaald moment tijdens de opleiding doe je een aantal praktijkopdrachten tijdens je werk of stage.

De opleiding is flexibel in te richten. Je start wanneer jij wil en bepaalt zelf wanneer je stage loopt. Ook kun je ervoor kiezen om twee blokken tegelijk te volgen, een blok over te slaan of om het generieke gedeelte versneld te doen. Door deze flexibiliteit is de opleiding makkelijk te combineren met andere bezigheden.

De Flexibele Leerweg + onderscheidt zich van andere derde leerweg opleidingen door extra begeleiding te bieden in de vorm van online en telefonische studiecoaching, klassikale lessen en examentrainingen. Op deze manier studeer je flexibel, maar sta je er zeker niet alleen voor. Zo behaal jij ook echt je diploma!

Financiering

Een verschil met de BOL-opleidingen van Capabel is dat je bij de Flexibele Leerweg + niet in aanmerking komt voor studiefinanciering. Deze leerweg is echter wel goedkoper dan een reguliere BOL- en BBL-opleiding. Daarbij komt dat je tijdens je opleiding kunt blijven werken en dus geen inkomsten misloopt. Verder heb je mogelijk recht op een scholingsvoucher en kun je een deel van je studiekosten aftrekken van de belasting. Hier vind je meer informatie over de financieringsmogelijkheden. 

Flexibele Leerweg + iets voor jou? 

Wil jij graag doorgroeien, maar heb je door bijvoorbeeld je baan geen tijd voor een voltijd opleiding? Volg dan een opleiding via de Flexibele Leerweg + van Capabel! Meer informatie over de Flexibele Leerweg + vind je via onderstaande button.

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: MBO, MBO 2, MBO 4, MBO 3, MBO opleiding, Onderwijs, Flexibele Leerweg + en Opleiding
Student Capabel Onderwijs studeert in bibliotheek
Week van Lezen & Schrijven: de impact van laaggeletterdheid
In Nederland is de eerste week van september de Week van Lezen en Schrijven. Dit initiatief vraagt aandacht voor laaggeletterdheid, een probleem waar 2,5 miljoen Nederlanders mee te maken hebben. Dat is 1 op de 6 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Dit blijft vaak onzichtbaar, maar heeft grote gevolgen.
Meer lezen
Kok toont spierbal in de keuken
Welke opleiding heb je nodig om Kok te worden?
Het beroep van kok is zowel veeleisend als lonend en vereist een combinatie opleiding, praktische ervaring en een passie voor koken. In Nederland is de meest gebruikelijke route om kok te worden via een mbo-opleiding. Er zijn verschillende niveaus van opleidingen beschikbaar die je voorbereiden op een carrière in de keuken.
Meer lezen
Wat doet een Zelfstandig Werkend Kok?
Een Zelfstandig Werkend Kok speelt een belangrijke rol in een professionele keuken en is verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die essentieel zijn voor het bereiden en presenteren van gerechten. Deze kok werkt zelfstandig binnen een keukenbrigade en zorgt ervoor dat gerechten op tijd en volgens hoge kwaliteitsstandaarden worden bereid. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden van een Zelfstandig Werkend Kok.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding