Hoofdafbeelding van <p>Studeer op jouw manier met de Flexibele Leerweg +</p>
Studeer op jouw manier met de Flexibele Leerweg +

Wil je graag een opleiding volgen naast je werk? Je verder door ontwikkelen op het gebied van zorg en welzijn? En je baankansen vergroten? Dan is de Flexibele Leerweg + van Capabel wat voor jou! Naast de reguliere BOL- en BBL-opleidingen biedt Capabel nu ook de mogelijkheid om binnen 9 tot 15 maanden een erkend MBO-diploma te halen met een flexibele deeltijd opleiding. Ideaal dus als je naast of binnen je werk wil blijven groeien en ontwikkelen. 

Het verschil tussen BOL, BBL en de Flexibele Leerweg +

Wanneer je je aan het oriënteren bent voor een opleiding, zal je regelmatig de termen BOL en BBL tegenkomen. Maar wat is nu precies het verschil? BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg. Dit is een voltijd opleiding waarbij je het grootste deel van de tijd op school of online les hebt. Hiernaast loop je vaak stage. Een BBL-opleiding is ook een voltijd opleiding bestaande uit een combinatie van werken en leren. Bij deze opleiding werk je 3 dagen bij een erkend leerbedrijf en ben je de overige 2 dagen met school bezig

Van de Flexibele Leerweg + heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Dit is een nieuwe opleidingsvariant van Capabel en valt onder de derde leerweg. Omdat dit een deeltijd opleiding is waarbij je twee lessen hebt per week kan deze flexibele opleidingsvariant gemakkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld een baan.

Flexibele Leerweg +

Waarom de Flexibele Leerweg +?

Een voordeel van de Flexibele Leerweg + is dat het gaat om een deeltijd opleiding waarbij je je eigen studietempo bepaalt. Je bent dus geen 5 dagen per week bezig met je opleiding, zoals bij BOL of BBL. Je hebt twee vaste avonden per week (grotendeels online) les. Daar omheen bepaal jij zelf hoeveel tijd je besteedt aan zelfstudie. Op een bepaald moment tijdens de opleiding doe je een aantal praktijkopdrachten tijdens je werk of stage.

De opleiding is flexibel in te richten. Je start wanneer jij wil en bepaalt zelf wanneer je stage loopt. Ook kun je ervoor kiezen om twee blokken tegelijk te volgen, een blok over te slaan of om het generieke gedeelte versneld te doen. Door deze flexibiliteit is de opleiding makkelijk te combineren met andere bezigheden.

De Flexibele Leerweg + onderscheidt zich van andere derde leerweg opleidingen door extra begeleiding te bieden in de vorm van online en telefonische studiecoaching, klassikale lessen en examentrainingen. Op deze manier studeer je flexibel, maar sta je er zeker niet alleen voor. Zo behaal jij ook echt je diploma!

Financiering

Een verschil met de BOL-opleidingen van Capabel is dat je bij de Flexibele Leerweg + niet in aanmerking komt voor studiefinanciering. Deze leerweg is echter wel goedkoper dan een reguliere BOL- en BBL-opleiding. Daarbij komt dat je tijdens je opleiding kunt blijven werken en dus geen inkomsten misloopt. Verder heb je mogelijk recht op een scholingsvoucher en kun je een deel van je studiekosten aftrekken van de belasting. Hier vind je meer informatie over de financieringsmogelijkheden. 

Flexibele Leerweg + iets voor jou? 

Wil jij graag doorgroeien, maar heb je door bijvoorbeeld je baan geen tijd voor een voltijd opleiding? Volg dan een opleiding via de Flexibele Leerweg + van Capabel! Meer informatie over de Flexibele Leerweg + vind je via onderstaande button.

Bezoek een voorlichting

Deelnemen aan een Voorlichting Flexibele Leerweg +

Heb je interesse in de Flexibele Leerweg + en wil je graag meer weten? Je kan deelnemen aan één van onze informatieve voorlichtingen. Tijdens deze voorlichting kom je alles te weten over de Flexibele leerweg +, wat je kunt verwachten en of deze vorm van opleiding bij jou past. Aanmelden voor een Voorlichting over de Flexibele Leerweg + kan je via onderstaande knop doen. 

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: MBO, MBO 2, MBO 4, MBO 3, MBO opleiding, Onderwijs, Flexibele Leerweg + en Opleiding
Hoe Marieke zich in 9 maanden heeft omgeschoold met de Flexibele Leerweg+
Marieke (39) heeft in 2018 haar carrière on hold gezet om er full time te kunnen zijn voor haar gezin. Na twee fijne jaren met meer tijd voor haar kinderen, voelde ze dat het weer tijd was om aan de slag te gaan! Ze was weer toe aan een baan, alleen dan wel in een andere sector. Hiervoor had ze 20 jaar in tandheelkunde gewerkt, maar dat had ze nu wel gezien. Haar droom was om op de peuterspeelzaal van de school van haar kinderen te werken. Maar was dit wel mogelijk voor haar?
Persbericht: Farmaceutisch Consulent maakt uitbreiding zorgtaken in apotheek mogelijk
Tamara Köhler deed jarenlang onderzoek naar de toegevoegde waarde en de rolontwikkeling van de farmaceutisch consulent in de apotheek. Op 25 augustus promoveerde zij aan de Rijksuniversiteit Groningen op de resultaten van deze onderzoeken. De conclusies uit haar onderzoek pleiten voor de wezenlijke rol van de farmaceutisch consulent in de uitgebreide zorgtaak van de Nederlandse apotheek.
Workshop gemist? Bekijk hem terug!
Tijdens de workshop Taal op de Werkvloer op 7 september hebben ervaringsdeskundigen laten zien hoe jij kunt omgaan met laaggeletterdheid op de werkvloer en collega's of werknemers hierin kunt ondersteunen!

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.