Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waarom zou je sociaal werker willen worden?

MBO Sociaal Werker

Bekijk de opleidingspagina

Hoe weet je nou of de opleiding tot sociaal werker (mbo-niveau 4) iets voor jou is? Er zijn verschillende redenen denkbaar en misschien is er één of zijn er meerdere daarvan op jou van toepassing. We noemen er onder een aantal op:

  • Als sociaal werker heb je de mogelijkheid om een positieve impact te hebben op het leven van mensen en gemeenschappen. Je kunt anderen helpen bij het oplossen van problemen, het verbeteren van hun welzijn en het versterken van hun zelfredzaamheid.
  • Sociaal werkers kunnen een belangrijke rol spelen bij het versterken van individuen en gemeenschappen. Ze helpen anderen om hun eigen kracht en capaciteiten te ontdekken en te benutten, zodat ze hun eigen leven kunnen vormgeven en problemen kunnen overwinnen.
  • Het werk van een sociaal werker is gevarieerd en uitdagend. Je hebt de mogelijkheid om met diverse doelgroepen te werken en te werken aan uiteenlopende sociale kwesties. Dit maakt het werk interessant en stimulerend.
  • Sociaal werkers werken vaak samen met andere professionals en instanties om de beste zorg en ondersteuning te bieden aan cliënten. Dit biedt mogelijkheden voor samenwerking en het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden.
  • Het helpen van anderen en het bijdragen aan het welzijn van mensen kan grote persoonlijke voldoening geven. Het zien van positieve veranderingen bij cliënten en het gevoel hebben dat je een verschil maakt, kan een belangrijke motivatie zijn om sociaal werker te worden.

 

Al met al is het beroep van sociaal werker een vak waar je veel van jezelf in kwijt kunt én dat je tegelijkertijd veel kan opleveren. Genoeg reden dus om met een opleiding te beginnen. Kan je niet wachten om daadwerkelijk aan de slag te gaan? Bij Capabel Onderwijs duurt de opleiding maar 15 maanden. Ga naar de opleidingspagina en schrijf je in!

Banner foto

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren 088 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.

Contact Bezoek een voorlichting

Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg - Taken & Verantwoordelijkheden
Een persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg heeft een interessant en afwisselend beroep. Je ondersteunt mensen in hun leven, wonen en werken. Mensen die allemaal een eigen verhaal en eigen problemen hebben. Dat is verantwoordelijk en belangrijk werk.
Meer lezen
Week van de Veiligheid: omgaan met agressie & geweld
In de Week van de Veiligheid vragen wij vanuit Capabel Onderwijs aandacht voor veiligheid en beveiliging in Nederland. Deze editie staat de week in het teken van agressie en geweld richting ondernemers. Want helaas komt bijna iedereen hier in zijn werk weleens mee in aanraking. Maar wie goed getraind is, kan beter omgaan met agressief gedrag of het zelfs voorkomen.
Meer lezen
Waarom pedagogisch medewerker worden?
Hoe weet je nou of de opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang (mbo-niveau 3) of gespecialiseerd pedagogisch medewerker (mbo-niveau 4) iets voor jou is? Er zijn verschillende redenen denkbaar en misschien is er één of zijn er meerdere daarvan op jou van toepassing.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.