Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waarom zou je sociaal werker willen worden?

MBO Sociaal Werker

Bekijk de opleidingspagina
Sociaal werker toont spierbal

Hoe weet je nou of de opleiding tot sociaal werker (mbo-niveau 4) iets voor jou is? Er zijn verschillende redenen denkbaar en misschien is er één of zijn er meerdere daarvan op jou van toepassing. We noemen er onder een aantal op:

  • Als sociaal werker heb je de mogelijkheid om een positieve impact te hebben op het leven van mensen en gemeenschappen. Je kunt anderen helpen bij het oplossen van problemen, het verbeteren van hun welzijn en het versterken van hun zelfredzaamheid.
  • Sociaal werkers kunnen een belangrijke rol spelen bij het versterken van individuen en gemeenschappen. Ze helpen anderen om hun eigen kracht en capaciteiten te ontdekken en te benutten, zodat ze hun eigen leven kunnen vormgeven en problemen kunnen overwinnen.
  • Het werk van een sociaal werker is gevarieerd en uitdagend. Je hebt de mogelijkheid om met diverse doelgroepen te werken en te werken aan uiteenlopende sociale kwesties. Dit maakt het werk interessant en stimulerend.
  • Sociaal werkers werken vaak samen met andere professionals en instanties om de beste zorg en ondersteuning te bieden aan cliënten. Dit biedt mogelijkheden voor samenwerking en het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden.
  • Het helpen van anderen en het bijdragen aan het welzijn van mensen kan grote persoonlijke voldoening geven. Het zien van positieve veranderingen bij cliënten en het gevoel hebben dat je een verschil maakt, kan een belangrijke motivatie zijn om sociaal werker te worden.

 

Al met al is het beroep van sociaal werker een vak waar je veel van jezelf in kwijt kunt én dat je tegelijkertijd veel kan opleveren. Genoeg reden dus om met een opleiding te beginnen. Kan je niet wachten om daadwerkelijk aan de slag te gaan? Bij Capabel Onderwijs duurt de opleiding maar 15 maanden. Ga naar de opleidingspagina en schrijf je in!

Banner foto

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren +3188 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.

Contact Bezoek een voorlichting

BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding