Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waar werken sociaal werkers?

MBO Sociaal Werker

Bekijk de opleidingspagina
Sociaal werker toont spierbal

Als je overweegt om een opleiding tot sociaal werker te volgen, dan wil je natuurlijk graag weten waar je met jouw diploma terecht kunt na je studie. Afhankelijk van je specialisme en interesses kun je bij heel veel verschillende organisaties een baan vinden. Hieronder beschrijven we enkele voorbeelden van leuke werkplekken voor sociaal werkers.

Maatschappelijk werk

Je kunt gaan werken bij een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening, zoals Humanitas of stichting Korrelatie, die ondersteuning bieden aan individuen en gezinnen in verschillende levenssituaties. Je werkt dan met mensen met financiële problemen, huisvestingsproblemen, gezinsproblemen, verslaving of psychische problemen.

Jeugdzorg

Als sociaal werker kun je ook een baan vinden in de jeugdzorg, waar ze ondersteuning bieden aan kinderen, jongeren en gezinnen die te maken hebben met problemen op sociaal, emotioneel of gedragsmatig gebied. Dit werk kan je bijvoorbeeld doen bij jeugdzorginstellingen, pleegzorgorganisaties, jeugdopvangcentra of centra voor kinderbescherming.

Geestelijke gezondheidszorg

Verder kun je met jouw mbo 4 diploma sociaal werk terecht in de geestelijke gezondheidszorg. Bij een instelling waar ze hulp en ondersteuning bieden aan mensen met psychische problemen. Denk hierbij aan geestelijke gezondheidszorginstellingen, ambulante zorgcentra, verslavingszorginstellingen of psychiatrische ziekenhuizen.

Gemeenschapsontwikkeling

Als sociaal werker kun je ook betrokken zijn bij projecten voor gemeenschapsontwikkeling. Waar gewerkt wordt aan het versterken van gemeenschappen, het bevorderen van sociale participatie en het aanpakken van sociale ongelijkheid. Denk hierbij aan buurt- en wijkcentra, non-profitorganisaties, vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke instanties.

De bovenstaande werkplekken zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden van waar jij straks met je niveau 4 diploma aan de slag kan gaan. Weet je al met welke doelgroepen jij zou willen werken? Dan kun je nu alvast op zoek naar een stageplek. Twijfel je nog over jouw ideale werkplek? Neem dan contact op met onze studentenservice om jouw wensen te bespreken. En vergeet je ondertussen niet in te schrijven voor de opleiding tot sociaal werker.

Banner foto

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren +3188 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.

Contact Bezoek een voorlichting

Capabel Onderwijs student tijdens een voorlichting
Wat doet een Begeleider Maatschappelijke Zorg?
Als begeleider maatschappelijke zorg speel je een essentiële rol in het ondersteunen en begeleiden van mensen in kwetsbare situaties. Je biedt hen de nodige hulp en stimuleert hen om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Ontdek  meer over de taken en verantwoordelijkheden van een begeleider maatschappelijke zorg.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend voor een stelling
Redenen om begeleider maatschappelijke zorg te worden
Overweeg je een carrière in de maatschappelijke zorg en vraag je je af of het beroep van begeleider dan een goede keuze is? In dit blog beschrijven we waarom dit beroep zeker de moeite waard is.
Meer lezen
psycholoog zit op bureaustoel voor het bureau
Wat houdt het beroep van Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg in?
Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de zorgsector, heb je vast wel eens gehoord van het beroep persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Alleen zegt zo’n titel niet zoveel, want wat houdt dit precies in? Wij leggen het uit! 
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding