Waar werken sociaal werkers?

MBO Sociaal Werker

Bekijk de opleidingspagina

Als je overweegt om een opleiding tot sociaal werker te volgen, dan wil je natuurlijk graag weten waar je met jouw diploma terecht kunt na je studie. Afhankelijk van je specialisme en interesses kun je bij heel veel verschillende organisaties een baan vinden. Hieronder beschrijven we enkele voorbeelden van leuke werkplekken voor sociaal werkers.

Maatschappelijk werk

Je kunt gaan werken bij een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening, zoals Humanitas of stichting Korrelatie, die ondersteuning bieden aan individuen en gezinnen in verschillende levenssituaties. Je werkt dan met mensen met financiële problemen, huisvestingsproblemen, gezinsproblemen, verslaving of psychische problemen.

Jeugdzorg

Als sociaal werker kun je ook een baan vinden in de jeugdzorg, waar ze ondersteuning bieden aan kinderen, jongeren en gezinnen die te maken hebben met problemen op sociaal, emotioneel of gedragsmatig gebied. Dit werk kan je bijvoorbeeld doen bij jeugdzorginstellingen, pleegzorgorganisaties, jeugdopvangcentra of centra voor kinderbescherming.

Geestelijke gezondheidszorg

Verder kun je met jouw mbo 4 diploma sociaal werk terecht in de geestelijke gezondheidszorg. Bij een instelling waar ze hulp en ondersteuning bieden aan mensen met psychische problemen. Denk hierbij aan geestelijke gezondheidszorginstellingen, ambulante zorgcentra, verslavingszorginstellingen of psychiatrische ziekenhuizen.

Gemeenschapsontwikkeling

Als sociaal werker kun je ook betrokken zijn bij projecten voor gemeenschapsontwikkeling. Waar gewerkt wordt aan het versterken van gemeenschappen, het bevorderen van sociale participatie en het aanpakken van sociale ongelijkheid. Denk hierbij aan buurt- en wijkcentra, non-profitorganisaties, vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke instanties.

De bovenstaande werkplekken zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden van waar jij straks met je niveau 4 diploma aan de slag kan gaan. Weet je al met welke doelgroepen jij zou willen werken? Dan kun je nu alvast op zoek naar een stageplek. Twijfel je nog over jouw ideale werkplek? Neem dan contact op met onze studentenservice om jouw wensen te bespreken. En vergeet je ondertussen niet in te schrijven voor de opleiding tot sociaal werker.

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren 088 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.

Contact Bezoek een voorlichting

Wat doet een sociaal werker?
Een sociaal werker heeft een heel afwisselend beroep waarin hij of zij heel veel met mensen te maken heeft. De taken en verantwoordelijkheden van een sociaal werker zijn dan ook uiteenlopend van aard. Hieronder hebben we het over een aantal van deze taken:
Hoe word je pedagogisch medewerker?
Pedagogisch medewerker worden kan dat op verschillende manieren. Allereerst kun je een opleiding volgen. De reguliere opleiding op een ROC duurt wel 3 jaar voor beide opleidingen, al kun je bij Capabel Onderwijs dezelfde opleiding volgen in 15 maanden. Dat scheelt ruim de helft van de tijd. De opleiding is te volgen als BOL, BBL of avondopleiding (FL+).
De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.