Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waar werken sociaal werkers?

MBO Sociaal Werker

Bekijk de opleidingspagina
Sociaal werker toont spierbal

Als je overweegt om een opleiding tot sociaal werker te volgen, dan wil je natuurlijk graag weten waar je met jouw diploma terecht kunt na je studie. Afhankelijk van je specialisme en interesses kun je bij heel veel verschillende organisaties een baan vinden. Hieronder beschrijven we enkele voorbeelden van leuke werkplekken voor sociaal werkers.

Maatschappelijk werk

Je kunt gaan werken bij een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening, zoals Humanitas of stichting Korrelatie, die ondersteuning bieden aan individuen en gezinnen in verschillende levenssituaties. Je werkt dan met mensen met financiële problemen, huisvestingsproblemen, gezinsproblemen, verslaving of psychische problemen.

Jeugdzorg

Als sociaal werker kun je ook een baan vinden in de jeugdzorg, waar ze ondersteuning bieden aan kinderen, jongeren en gezinnen die te maken hebben met problemen op sociaal, emotioneel of gedragsmatig gebied. Dit werk kan je bijvoorbeeld doen bij jeugdzorginstellingen, pleegzorgorganisaties, jeugdopvangcentra of centra voor kinderbescherming.

Geestelijke gezondheidszorg

Verder kun je met jouw mbo 4 diploma sociaal werk terecht in de geestelijke gezondheidszorg. Bij een instelling waar ze hulp en ondersteuning bieden aan mensen met psychische problemen. Denk hierbij aan geestelijke gezondheidszorginstellingen, ambulante zorgcentra, verslavingszorginstellingen of psychiatrische ziekenhuizen.

Gemeenschapsontwikkeling

Als sociaal werker kun je ook betrokken zijn bij projecten voor gemeenschapsontwikkeling. Waar gewerkt wordt aan het versterken van gemeenschappen, het bevorderen van sociale participatie en het aanpakken van sociale ongelijkheid. Denk hierbij aan buurt- en wijkcentra, non-profitorganisaties, vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke instanties.

De bovenstaande werkplekken zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden van waar jij straks met je niveau 4 diploma aan de slag kan gaan. Weet je al met welke doelgroepen jij zou willen werken? Dan kun je nu alvast op zoek naar een stageplek. Twijfel je nog over jouw ideale werkplek? Neem dan contact op met onze studentenservice om jouw wensen te bespreken. En vergeet je ondertussen niet in te schrijven voor de opleiding tot sociaal werker.

Banner foto

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren +3188 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.

Contact Bezoek een voorlichting

Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding