Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waarom sociaal werker worden?

Een uitdagend en veelzijdig beroep? Volg een opleiding Sociaal Werker!

Sociaal werker staat lachend in zorg lokaalAls sociaal werker begeleid je mensen om zelfredzaam te zijn zodat ze mee kunnen doen in de samenleving. De functie Sociaal Werker valt onder Maatschappelijk Werk. Je werkt met uiteenlopende doelgroepen en je kunt aan de slag op veel verschillende werkterreinen. Zo kan je voor de gezondheidszorg, welzijnsorganisatie, justitie of schuldhulpverlening, onderwijs of bijvoorbeeld in de woningbouw komen te werken. Tijdens jouw functie als sociaal werker is geen dag hetzelfde. Je krijgt te maken met verschillende doelgroepen, culturen en vraagstukken.

Wat doet een sociaal werker? Een paar voorbeelden:
  • Sociaal werkers geven hulp, Informatie en advies via websites, steunpunten, vanuit school, bibliotheek, gemeentehuis, buurthuis, wijkteams etc.
  • Ze organiseren activiteiten en ontmoetingsplekken in de wijk (buiten en in buurt-/dorpshuis, buurtkamers) waar bewoners van jong tot oud sociale contacten opdoen, zelf als vrijwilliger meedraaien en hun netwerk bouwen, invulling geven aan hun dag structuur, hun talenten ontwikkelen en ervaringen delen. Een gemakkelijk benaderbare professional zorgt voor advies, ondersteuning en signaleert vroegtijdig (dreigende) problemen.
  • Contact met bewoners op straat, en signaleren en aanpakken van problemen zoals alcohol, drugs, eenzaamheid, overlast, radicalisering.
  • Sociaal werker is een uitdagend en veelzijdig beroep. De functie Sociaal Werker is Maatschappelijk Werk.
De opleiding Sociaal Werker bij Capabel

Tijdens de opleiding bij Capabel leer je hoe je mensen kunt ondersteunen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid. Zodat ze hun problemen kunnen oplossen. De functie Sociaal Werker valt onder Maatschappelijk Werk. In de praktijk ga je samen met cliënten aan de slag. Bijvoorbeeld met vraagstukken op het gebied van financiën, wonen en leefbaarheid, werk, opleiding en activiteiten, sociale relaties, lichamelijke en psychische gezondheid en zingeving. De opleiding bestaat uit flexibel studeren, beroepsgerichte vakken, generieke vakken, keuzedelen en stagen

Kort & erkende opleiding

Een opleiding afronden, een certificaat behalen of een cursus volgen is altijd een waardevolle investering in jouw toekomst. Op deze manier vergroot jij je kennis en kan je je écht voorbereiden op het werkveld waarin je later actief wil zijn. Bij Capabel Onderwijs kan je binnen 15 maanden als je diploma halen. Zo heb je alles kennis op zak en ben je klaar om aan de slag te gaan als sociaal werker.

Meer informatie?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de opleiding Sociaal Werkers bij Capabel Onderwijs? Je kan hier de brochure van de opleiding downloaden of de opleidingspagina bezoeken. Uiteraard nodigen we je ook van harte om een voorlichting te bezoeken. Dit kan online of op één van locaties zodat je de sfeer van Capabel Onderwijs kan ervaren!

Meest gekozen opleidingen

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding