Hoofdafbeelding van Een uitdagend en veelzijdig beroep? Volg een opleiding Sociaal Werker!
Een uitdagend en veelzijdig beroep? Volg een opleiding Sociaal Werker!

Een uitdagend en veelzijdig beroep? Volg een opleiding Sociaal Werker!

Als sociaal werker begeleid je mensen om zelfredzaam te zijn zodat ze mee kunnen doen in de samenleving. De functie Sociaal Werker valt onder Maatschappelijk Werk. Je werkt met uiteenlopende doelgroepen en je kunt aan de slag op veel verschillende werkterreinen. Zo kan je voor de gezondheidszorg, welzijnsorganisatie, justitie of schuldhulpverlening, onderwijs of bijvoorbeeld in de woningbouw komen te werken. Tijdens jouw functie als sociaal werker is geen dag hetzelfde. Je krijgt te maken met verschillende doelgroepen, culturen en vraagstukken.

Wat doet een sociaal werker? Een paar voorbeelden:
  • Sociaal werkers geven hulp, Informatie en advies via websites, steunpunten, vanuit school, bibliotheek, gemeentehuis, buurthuis, wijkteams etc.
  • Ze organiseren activiteiten en ontmoetingsplekken in de wijk (buiten en in buurt-/dorpshuis, buurtkamers) waar bewoners van jong tot oud sociale contacten opdoen, zelf als vrijwilliger meedraaien en hun netwerk bouwen, invulling geven aan hun dag structuur, hun talenten ontwikkelen en ervaringen delen. Een gemakkelijk benaderbare professional zorgt voor advies, ondersteuning en signaleert vroegtijdig (dreigende) problemen.
  • Contact met bewoners op straat, en signaleren en aanpakken van problemen zoals alcohol, drugs, eenzaamheid, overlast, radicalisering.
  • Sociaal werker is een uitdagend en veelzijdig beroep. De functie Sociaal Werker is Maatschappelijk Werk.
De opleiding Sociaal Werker bij Capabel

Tijdens de opleiding bij Capabel leer je hoe je mensen kunt ondersteunen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid. Zodat ze hun problemen kunnen oplossen. De functie Sociaal Werker valt onder Maatschappelijk Werk. In de praktijk ga je samen met cliënten aan de slag. Bijvoorbeeld met vraagstukken op het gebied van financiën, wonen en leefbaarheid, werk, opleiding en activiteiten, sociale relaties, lichamelijke en psychische gezondheid en zingeving. De opleiding bestaat uit flexibel studeren, beroepsgerichte vakken, generieke vakken, keuzedelen en stagen

Kort & erkende opleiding

Een opleiding afronden, een certificaat behalen of een cursus volgen is altijd een waardevolle investering in jouw toekomst. Op deze manier vergroot jij je kennis en kan je je écht voorbereiden op het werkveld waarin je later actief wil zijn. Bij Capabel Onderwijs kan je binnen 15 maanden als je diploma halen. Zo heb je alles kennis op zak en ben je klaar om aan de slag te gaan als sociaal werker.

Meer informatie?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de opleiding Sociaal Werkers bij Capabel Onderwijs? Je kan hier de brochure van de opleiding downloaden of de opleidingspagina bezoeken. Uiteraard nodigen we je ook van harte om een voorlichting te bezoeken. Dit kan online of op één van locaties zodat je de sfeer van Capabel Onderwijs kan ervaren!

Meest gekozen opleidingen

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
Haal meer stemmen binnen met de tips van Kader!
In deze blog geeft Kader Sucu, winnares van "Wie verdient een krachtig cadeau editie 2022,, tips and tricks om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor jouw nominatie én om de top 3 te bereiken!
Wie verdient een krachtig cadeau?
De top 10 is bekend van onze landelijke actie ‘Wie verdient een krachtig cadeau?’. Wie verdient er volgens jou écht dit cadeau? Breng jouw stem uit! 
Krachtig cadeau in India
De oudere weeskinderen volgen nu via Nav-Jeevan de 3-jarige vervolgopleiding Verpleegkunde. Capabel Onderwijs zorgt er financieel voor dat Isha Dhurve en Simran Shrivas de opleiding kunnen behalen! Zij waren het afgelopen jaar tweede en derde van hun klas.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.