Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waarom sociaal werker worden?

Een uitdagend en veelzijdig beroep? Volg een opleiding Sociaal Werker!

Student Welzijn bij Capabel OnderwijsAls sociaal werker begeleid je mensen om zelfredzaam te zijn zodat ze mee kunnen doen in de samenleving. De functie Sociaal Werker valt onder Maatschappelijk Werk. Je werkt met uiteenlopende doelgroepen en je kunt aan de slag op veel verschillende werkterreinen. Zo kan je voor de gezondheidszorg, welzijnsorganisatie, justitie of schuldhulpverlening, onderwijs of bijvoorbeeld in de woningbouw komen te werken. Tijdens jouw functie als sociaal werker is geen dag hetzelfde. Je krijgt te maken met verschillende doelgroepen, culturen en vraagstukken.

Wat doet een sociaal werker? Een paar voorbeelden:
  • Sociaal werkers geven hulp, Informatie en advies via websites, steunpunten, vanuit school, bibliotheek, gemeentehuis, buurthuis, wijkteams etc.
  • Ze organiseren activiteiten en ontmoetingsplekken in de wijk (buiten en in buurt-/dorpshuis, buurtkamers) waar bewoners van jong tot oud sociale contacten opdoen, zelf als vrijwilliger meedraaien en hun netwerk bouwen, invulling geven aan hun dag structuur, hun talenten ontwikkelen en ervaringen delen. Een gemakkelijk benaderbare professional zorgt voor advies, ondersteuning en signaleert vroegtijdig (dreigende) problemen.
  • Contact met bewoners op straat, en signaleren en aanpakken van problemen zoals alcohol, drugs, eenzaamheid, overlast, radicalisering.
  • Sociaal werker is een uitdagend en veelzijdig beroep. De functie Sociaal Werker is Maatschappelijk Werk.
De opleiding Sociaal Werker bij Capabel

Tijdens de opleiding bij Capabel leer je hoe je mensen kunt ondersteunen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid. Zodat ze hun problemen kunnen oplossen. De functie Sociaal Werker valt onder Maatschappelijk Werk. In de praktijk ga je samen met cliënten aan de slag. Bijvoorbeeld met vraagstukken op het gebied van financiën, wonen en leefbaarheid, werk, opleiding en activiteiten, sociale relaties, lichamelijke en psychische gezondheid en zingeving. De opleiding bestaat uit flexibel studeren, beroepsgerichte vakken, generieke vakken, keuzedelen en stagen

Kort & erkende opleiding

Een opleiding afronden, een certificaat behalen of een cursus volgen is altijd een waardevolle investering in jouw toekomst. Op deze manier vergroot jij je kennis en kan je je écht voorbereiden op het werkveld waarin je later actief wil zijn. Bij Capabel Onderwijs kan je binnen 15 maanden als je diploma halen. Zo heb je alles kennis op zak en ben je klaar om aan de slag te gaan als sociaal werker.

Meer informatie?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de opleiding Sociaal Werkers bij Capabel Onderwijs? Je kan hier de brochure van de opleiding downloaden of de opleidingspagina bezoeken. Uiteraard nodigen we je ook van harte om een voorlichting te bezoeken. Dit kan online of op één van locaties zodat je de sfeer van Capabel Onderwijs kan ervaren!

Meest gekozen opleidingen

Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg - Taken & Verantwoordelijkheden
Een persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg heeft een interessant en afwisselend beroep. Je ondersteunt mensen in hun leven, wonen en werken. Mensen die allemaal een eigen verhaal en eigen problemen hebben. Dat is verantwoordelijk en belangrijk werk.
Meer lezen
Week van de Veiligheid: omgaan met agressie & geweld
In de Week van de Veiligheid vragen wij vanuit Capabel Onderwijs aandacht voor veiligheid en beveiliging in Nederland. Deze editie staat de week in het teken van agressie en geweld richting ondernemers. Want helaas komt bijna iedereen hier in zijn werk weleens mee in aanraking. Maar wie goed getraind is, kan beter omgaan met agressief gedrag of het zelfs voorkomen.
Meer lezen
Waarom pedagogisch medewerker worden?
Hoe weet je nou of de opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang (mbo-niveau 3) of gespecialiseerd pedagogisch medewerker (mbo-niveau 4) iets voor jou is? Er zijn verschillende redenen denkbaar en misschien is er één of zijn er meerdere daarvan op jou van toepassing.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.