Hoofdafbeelding van <p>Een uitdagend en veelzijdig beroep? Volg een opleiding Sociaal Werker!</p>
Een uitdagend en veelzijdig beroep? Volg een opleiding Sociaal Werker!

Een uitdagend en veelzijdig beroep? Volg een opleiding Sociaal Werker!

Als sociaal werker begeleid je mensen om zelfredzaam te zijn zodat ze mee kunnen doen in de samenleving. Je werkt met uiteenlopende doelgroepen en je kunt aan de slag op veel verschillende werkterreinen. Zo kan je voor de gezondheidszorg, welzijnsorganisatie, justitie of schuldhulpverlening, onderwijs of bijvoorbeeld in de woningbouw komen te werken. Tijdens jouw functie als sociaal werker is geen dag hetzelfde. Je krijgt te maken met verschillende doelgroepen, culturen en vraagstukken.

Wat doet een sociaal werker? Een paar voorbeelden:
  • Sociaal werkers geven hulp, Informatie en advies via websites, steunpunten, vanuit school, bibliotheek, gemeentehuis, buurthuis, wijkteams etc.
  • Ze organiseren activiteiten en ontmoetingsplekken in de wijk (buiten en in buurt-/dorpshuis, buurtkamers) waar bewoners van jong tot oud sociale contacten opdoen, zelf als vrijwilliger meedraaien en hun netwerk bouwen, invulling geven aan hun dag structuur, hun talenten ontwikkelen en ervaringen delen. Een gemakkelijk benaderbare professional zorgt voor advies, ondersteuning en signaleert vroegtijdig (dreigende) problemen.
  • Contact met bewoners op straat, en signaleren en aanpakken van problemen zoals alcohol, drugs, eenzaamheid, overlast, radicalisering.
De opleiding Sociaal Werker bij Capabel

Tijdens de opleiding bij Capabel leer je hoe je mensen kunt ondersteunen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid. Zodat ze hun problemen kunnen oplossen. In de praktijk ga je samen met cliënten aan de slag. Bijvoorbeeld met vraagstukken op het gebied van financiën, wonen en leefbaarheid, werk, opleiding en activiteiten, sociale relaties, lichamelijke en psychische gezondheid en zingeving. De opleiding bestaat uit flexibel studeren, beroepsgerichte vakken, generieke vakken, keuzedelen en stagen

Kort & erkende opleiding

Een opleiding afronden, een certificaat behalen of een cursus volgen is altijd een waardevolle investering in jouw toekomst. Op deze manier vergroot jij je kennis en kan je je écht voorbereiden op het werkveld waarin je later actief wil zijn. Bij Capabel onderwijs kan je binnen 15 maanden als je diploma halen. Zo heb je alles kennis op zak en ben je klaar om aan de slag te gaan als sociaal werker.

Meer informatie?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de opleiding Sociaal Werkers bij Capabel Onderwijs? Je kan hier de brochure van de opleiding downloaden of de opleidingspagina bezoeken. Uiteraard nodigen we je ook van harte om een voorlichting te bezoeken. Dit kan online of op één van locaties zodat je de sfeer van Capabel Onderwijs kan ervaren!

Meest gekozen opleidingen

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
Stagemarkt Capabel Onderwijs Amsterdam
Op dinsdag 1 maart van 13.00 - 17.00u in Amsterdam organiseert Capabel Onderwijs samen met docenten, examenstudenten en ons stagebureau een marktplein waarop stagebedrijven zich kunnen presenteren en het gesprek kunnen aangaan met jullie! We heten jullie van harte welkom bij de Stagemarkt Capabel Onderwijs Amsterdam.
Capabel Hogeschool start met Moderne Bedrijfskunde
Vanaf september 2022 biedt Capabel Hogeschool in samenwerking met SDO Hogeschool de bachelor Moderne Bedrijfskunde aan. In een samenleving die steeds in beweging is, is flexibiliteit voor organisaties van groot belang. Meer weten? Lees dan snel verder.
Docent aan het woord; Tamara van Walsum
Tamara van Walsum is docent bij Capabel voor de opleiding Doktersassistent sinds 2018. Tamara verteld over haar ervaring als docent voor de opleiding Doktersassistent, het beroep zelf en het werkveld.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.