Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Sociaal werker of maatschappelijk werker?

De termen "sociaal werker" en "maatschappelijk werker" worden vaak door elkaar gebruikt en kunnen naar dezelfde functie verwijzen. Beide functienamen kennen geen strikt onderscheid en het gebruik ervan kan variëren afhankelijk van de regio waarin en de organisatie waarvoor ze werken. Grofweg kun je zeggen dat een sociaal werker zich bezighoudt met het bevorderen van het welzijn en de sociale participatie van mensen, groepen mensen en gemeenschappen, terwijl een maatschappelijk werker zich richt op het bieden van hulp en ondersteuning aan individuen en mensen in moeilijke situaties.

Het belangrijkste is dat beide professionals werken aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen en het bevorderen van sociale rechtvaardigheid. Ze bieden ondersteuning, begeleiding en verwijzing naar passende hulpverleningsdiensten.

Meer weten over de opleiding tot sociaal werker? Bekijk de opleidingspagina.

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren +3188 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.


Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding