Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat is een sociaal werker?

Om te beginnen is “sociaal werker” de overkoepelende term voor heel veel verschillende functies, zoals jongerenwerker, ouderenwerker, maatschappelijk werker, opbouwwerker, schuldhulpverlener, etc. In het algemeen kun je stellen dat je als sociaal werker mensen ondersteunt bij het verbeteren van hun welzijn en sociaal functioneren. Je draagt er aan bij dat iedereen kan meedoen in de buurt, in de stad of het dorp, in de samenleving. Voor een samenleving is het belangrijk dat mensen ertoe doen, erbij horen en verbonden zijn met elkaar. Het beroep van sociaal werker is erop gericht om mensen daarbij te ondersteunen. Je helpt mensen bij het vinden van een oplossing voor hun problemen en het versterken van hun zelfredzaamheid. Die hulp kan bestaan uit (ambulante) begeleiding, praktische ondersteuning, emotionele ondersteuning, advies, informatie en verwijzing naar andere hulpverlening. Ook organiseer je als sociaal werker vaak bijeenkomsten of activiteiten die de cohesie in een gemeenschap versterken.

Meer weten over de opleiding tot sociaal werker? Bekijk de opleidingspagina.

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren +3188 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.


Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding