Jouw werkplezier 

Hoe zorg jij voor meer werkplezier?

Plezier in je werk bepaald voor een heel groot deel ons totale geluksgevoel. Elke dag met tegenzin naar het werk gaan is namelijk niet vol te houden. Het behouden maar ook zeker het verbeteren van jouw werkplezier in bijvoorbeeld de Zorg, Logistiek of in elke andere branche is ontzettend belangrijk voor verschillende redenen. Hieronder vind je een paar voorbeelden waarom werkplezier zo ontzettend belangrijk is:

  1. Verbetering van de werkomgeving: Een prettige werkomgeving leidt tot meer motivatie en betrokkenheid.
  2. Verbetering van de kwaliteit: Medewerkers die plezier hebben in hun werk, leveren vaak een betere kwaliteit van het werk.
  3. Vermindering van verloop en verzuim: Medewerkers die tevreden zijn met hun werkzaamheden, zijn minder geneigd om te wisselen van baan of zichzelf ziek te melden.
  4. Verbetering van de samenwerking: Een goede werkomgeving bevordert de samenwerking en communicatie tussen medewerkers.

Hoe kan jijzelf, jouw omgeving of zelfs jouw werkgever zorgen voor meer werkplezier? Er zijn verschillende manieren om het werkplezier te verbeteren, zoals:

  1. Waardering tonen: Waardeer het harde werk en de inzet van mede collega’s door middel van bijvoorbeeld complimenten of bonussen.
  2. Flexibiliteit vragen: vraag om de mogelijkheid om werktijden en werkomgeving aan te passen aan jouw persoonlijke behoeften.
  3. Opleiding en ontwikkeling: Blijf in jouw eigen ontwikkeling investeren door middel van opleidingen, trainingen of cursussen.
  4. Luister naar feedback: Luister naar de feedback van jouw collega’s en neem actie om verbeteringen door te voeren.
  5. Het verbeteren van het werkplezier is een voortdurend proces en vereist de inzet van zowel medewerkers als leidinggevenden.
  6. Persoonlijke doelen stellen: waar zie jij jezelf over een jaar binnen een bedrijf? Wil je doorgroeien naar een nieuwe functie of misschien op een andere afdeling werken binnen het bedrijf?

Ervaar jij geen werkplezier meer in jouw huidige baan en wil jij omscholen naar bijvoorbeeld de Zorg? Bij Capabel Onderwijs heb je al na 15 maanden jouw diploma binnen. Wat dacht je van de opleiding MBO Begeleider Maatschappelijke Zorg of mbo-verpleegkundige? Door te studeren bij Capabel ligt jouw droombaan binnen no time voor het oprapen!

Wees welkom op één van onze voorlichtingen of laat je inspireren door een van onze opleidingsadviseurs. Zij helpen jou met advies en ondersteuning.

Meest gekozen opleidingen

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, BOL en Flexibele Leerweg +
Word Apothekersassistent - Ontdek de zorg
Er zijn zoveel goede redenen waarom iemand kiest om een opleiding Apothekersassistent te volgen. Lees hier waarom!
Volg de opleiding Toegepaste Psychologie - Ontdek de zorg
Een hbo-opleiding Toegepaste Psychologie is gericht op het toepassen van psychologische kennis in de praktijk, bijvoorbeeld in de hulpverlening, coaching, training, of in het bedrijfsleven.
Kabinetsplannen studiefinanciering 2023
Goed nieuws! Het kabinet heeft maatregelen ingepland om o.a. de basisbeurs opnieuw in te voeren voor het hoger onderwijs. Dit zal gelden vanaf studiejaar 2023-2024. Ook staan er maatregelen voor mbo-studenten op de planning. Meer weten? Lees snel verder! 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.