Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat doe je als verzorgende IG?

MBO Verzorgende-IG

 

Wat doe je als Verzorgende-IG?

Het beroep van verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) past bij mensen die graag anderen willen helpen en verzorgen. In deze blog een overzicht van wat de functie van verzorgende IG inhoudt en interessant maakt. Ook vertellen we iets over de verkorte opleiding tot verzorgende IG waarmee je een stevige basis hebt voor het werk in de gezondheidszorg.

De opleiding verzorgende IG

De opleiding verzorgende IG is gericht op het leren bieden van zorg aan zorgbehoevende mensen en hun families. Je leert de vaardigheden om te verplegen, te verzorgen en te begeleiden op basis van afspraken in een zorgplan. Tijdens de opleiding leer  je over veel verschillende onderwerpen, waaronder wonen, huishouden en persoonlijke basiszorg. Naast deze aspecten leer je ook verpleegtechnische handelingen uit te voeren en op te treden in crisissituaties. Uniek aan de opleiding verzorgende IG bij Capabel Onderwijs is dat je deze versneld kunt afronden: in 15 maanden kun jij al je diploma halen. Onze erkende opleidingen zorgen ervoor dat je snel de beroepstheorie leert en aan de slag kan als verzorgende IG!

Wat doet een verzorgende IG?

Als verzorgende IG ben je actief betrokken bij het verzorgen en ondersteunen van mensen in hun dagelijks leven. Het is een beroep waar je veel eer in kunt leggen, aangezien je zorg en ondersteuning biedt aan mensen met simpele tot complexe zorgvragen. De mensen voor wie je dit doet, kunnen uiteenlopen van zieke mensen en ouderen tot jonge moeders die net een baby hebben gekregen.

Als verzorgende IG is je takenpakket heel gevarieerd. Zo kun je mensen bijvoorbeeld helpen bij hun persoonlijke hygiëne, zoals wassen, douchen en tandenpoetsen of je ondersteunt bij dagelijkse activiteiten, zoals aankleden, eten en in en uit bed komen. Ook mag je verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals wondverzorging, het geven van injecties en het toedienen van medicijnen. Hierbij volg je het zorgplan en werk je meestal in kleine teams waarin je ondersteuning krijgt van een teamleider.

Naast het helpen bij wassen, eten en medische taken, is de verzorgende ook vaak een steun en gezelschap voor de mensen waarvoor hij zorgt. Je praat op een persoonlijke manier met degenen die hulp nodig hebben en organiseert sociale en leuke activiteiten voor de cliënten. Ook onderhoud je vaak contact met familie en kennissen van de patiënt.

Als verzorgende IG kun je op veel plekken werken, bijvoorbeeld in verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), kraamzorg en gehandicaptenzorg.

Meer Informatie en Voorlichting

Wil je meer weten over de opleiding tot verzorgende IG? Download dan de brochure voor uitgebreide informatie of bezoek een voorlichtingsbijeenkomst. Onze docenten staan voor je klaar om al je vragen over onze opleidingen in de zorg te beantwoorden!

Capabel Onderwijs medewerker Marloes DEF
Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: MBO, MBO 4, MBO 3, BOL, Flexibele Leerweg +, BBL, BBL opleiding, Zorg en Zorg en Welzijn
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding