Hoofdafbeelding van <p>Dag van de Leraar bij Capabel Onderwijs</p>
Dag van de Leraar bij Capabel Onderwijs

MBO Onderwijsassistent

Dag van de Leraar bij Capabel Onderwijs

Vandaag is het een feestdag bij Capabel Onderwijs. Het is namelijk de dag van de leraar! Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs. En het is vooral een dag waarop we stilstaan bij de motor van Capabel Onderwijs: onze docenten! Elke dag staan zij klaar om onze studenten te helpen bij hun ontwikkeling, niet alleen op het gebied van onderwijs, maar ook op persoonlijk vlak. Meer weten over onze docenten en hun drijfveren? Lees dan snel verder!

Bij Capabel Onderwijs werken professionals die hun vak verstaan ​​en trots zijn op ons bedrijf. Het team bestaat uit bevlogen docenten met wortels in de praktijk en met jarenlange kennis en ervaring rondom arbeidsmarktgerichte scholing. De meeste docenten werken naast hun rol als docent, ook nog steeds parttime in de beroepspraktijk waarin zij lesgeven. Dit maakt o.a. dat onze opleidingen zo praktijkgericht zijn, bij Capabel leer je kennis en vaardigheden waar je echt mee verder kunt. Iedereen hier is bezig met hetzelfde doel: jou zo snel mogelijk helpen aan een waardevol diploma of certificaat.

Elke dag opnieuw zetten onze docenten zich voor de volle 100% in om onze studenten verder te helpen. Waar komt die motivatie en gedrevenheid vandaan? Dat hebben we 20 van onze docenten gevraagd. Het antwoord was voor iedereen bijna gelijk: studenten zien groeien is de drijfveer. Het plezier dat studenten hebben als ze merken dat ze iets ontdekt of geleerd hebben en dit in de praktijk/stage kunnen toepassen. Het zelfvertrouwen van studenten zien groeien. En de trotse blikken van studenten wanneer ze dat diploma in ontvangst nemen. Dat is waar we het voor doen!

 

 

Anekdotes van docenten bij Capabel Onderwijs
Als docent maak je heel wat mee. Lees hieronder een greep uit de leukste anekdotes en mooiste herinneringen van onze docenten in hun tijd bij Capabel Onderwijs:

"Ik schrijf voor elke student tekst op een kerstkaart. Met name gericht op hun persoonlijke kwaliteiten. Er zijn studenten die emotioneel worden en bijv. zeggen dat ze altijd hoorden wat ze niet konden en nu wat ze wel kunnen." - Docent MBO

"Die ene student die ondanks alle struggels en up and downs met een diploma in de hand de opleiding verlaat." - Docent MBO

"Wat mij is bijgebleven: 2 studenten die vanuit het keuzedeel Ondernemerschap MBO samen echt een thuiszorgorganisatie hebben opgericht en daarbij het ondernemingsplan uit hun examenstuk hebben gebruikt." - Docent MBO

“De dankbaarheid van de cursisten. Dat is het mooiste wat er is. ”  - Docent Capabel Taal

"De verhalen die studenten over zichzelf vertellen in een essayopdracht. Welke uitdagingen ze sinds hun kindertijd hebben overwonnen. Chapeau voor de doorzetters. Soms leer ik veel (meer) van studenten." - Docent HBO

Vacatures bij Capabel Onderwijs
Ben jij net zo enthousiast over het vak als wij en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk hier onze vacatures en zet je ook in voor de kort & krachtige opleidingen van Capabel!

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
Week van de Veiligheid
In het teken van de Week van de Veiligheid vragen wij vanuit Capabel Onderwijs samen met stagebedrijven, leerbedrijven, vakbonden, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid  aandacht voor veiligheid en beveiliging in Nederland.
Meer over de opleiding Centralist Alarmcentrale!
Heb jij een servicegerichte instelling en zie jij jezelf al helemaal zitten in de meldkamer? Begin dan nu als Centralist Alarmcentrale bij Capabel Onderwijs. Je kunt binnen 4 maanden al een diploma op zak hebben!
Meer over de opleiding Beveiliger
Een opleiding die natuurlijk niet kan missen in het rijtje van Beveiliging en Veiligheid, is de Beveiliger. Ben jij helemaal ready om de veiligheid van een private omgeving te bewaken en durf jij te handelen zonder te grote risico’s te nemen?

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.