Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Kun je versneld Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg worden?

MBO Sociaal Werker

Bekijk de opleidingspagina
Sociaal werker toont spierbal

Lijkt het jou leuk om persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg te worden en kun je niet wachten om te beginnen? Misschien is het dan een idee om de versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider te volgen. In deze blog vertellen we wat meer over de voordelen en mogelijkheden van een versnelde opleiding.

Wat houdt een versnelde opleiding precies in?

De versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg is een soort snelkookpan waarin je in korte tijd kennis en vaardigheden leert die je nodig hebt. Om dat goed te doen krijg je intensieve training en begeleiding, zodat je de opleiding succesvol kunt doorlopen. Binnen afzienbare tijd heb je dan een erkend diploma én alle kennis en kunde om aan de slag te gaan.

Voordeel van een versnelde opleiding

Het grootste voordeel van een verkorte opleiding is eenvoudigweg de tijdsbesparing. Je haalt gewoon in veel kortere tijd je diploma en dus kun je eerder volledig toegerust aan het werk. Zo duurt deze opleiding bij Capabel Onderwijs maar 15 maanden in plaats van de 3 jaar die de regulier opleiding duurt. In minder dan de helft van de tijd heb je dan een erkend diploma en alle benodigde kennis en kunde op zak.

Kiezen voor een erkende opleiding

Wanneer je kiest voor een versnelde opleiding moet je wel goed opletten of de opleiding erkend is door het ministerie van Onderwijs. Bij Capabel Onderwijs weet je in elk geval zeker dat al onze mbo-opleidingen erkend zijn door het ministerie van OC&W. Een diploma van Capabel Onderwijs is daarmee altijd een erkend diploma. Bij Capabel Onderwijs krijg je dus een kwalitatief hoogstaande opleiding en een officieel erkend diploma.

Studiebelasting en commitment

Een verkorte studie betekent overigens ook dat de studiebelasting hoger ligt dan bij een reguliere opleiding. Dat is wel iets om rekening mee te houden. Stel je er op in dat je je in die vijftien maanden volledig inzet op je opleiding om het maximale eruit te kunnen halen.

De weg naar een boeiende carrière

Een verkorte opleiding tot persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg biedt je alle tools voor een boeiende en betekenisvolle toekomst. Je gaat een belangrijke rol spelen in het leven van anderen en een bijdrage leveren aan hun welzijn en geluk.

Ben je geïnteresseerd in een versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg? Lees hier meer over deze inspirerende mbo-opleiding niveau 4 en dit mooie beroep!

Banner foto

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren +3188 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.

Contact Bezoek een voorlichting

BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding