Kun je versneld Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg worden?

MBO Sociaal Werker

Bekijk de opleidingspagina

Lijkt het jou leuk om persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg te worden en kun je niet wachten om te beginnen? Misschien is het dan een idee om de versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider te volgen. In deze blog vertellen we wat meer over de voordelen en mogelijkheden van een versnelde opleiding.

Wat houdt een versnelde opleiding precies in?

De versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg is een soort snelkookpan waarin je in korte tijd kennis en vaardigheden leert die je nodig hebt. Om dat goed te doen krijg je intensieve training en begeleiding, zodat je de opleiding succesvol kunt doorlopen. Binnen afzienbare tijd heb je dan een erkend diploma én alle kennis en kunde om aan de slag te gaan.

Voordeel van een versnelde opleiding

Het grootste voordeel van een verkorte opleiding is eenvoudigweg de tijdsbesparing. Je haalt gewoon in veel kortere tijd je diploma en dus kun je eerder volledig toegerust aan het werk. Zo duurt deze opleiding bij Capabel Onderwijs maar 15 maanden in plaats van de 3 jaar die de regulier opleiding duurt. In minder dan de helft van de tijd heb je dan een erkend diploma en alle benodigde kennis en kunde op zak.

Kiezen voor een erkende opleiding

Wanneer je kiest voor een versnelde opleiding moet je wel goed opletten of de opleiding erkend is door het ministerie van Onderwijs. Bij Capabel Onderwijs weet je in elk geval zeker dat al onze mbo-opleidingen erkend zijn door het ministerie van OC&W. Een diploma van Capabel Onderwijs is daarmee altijd een erkend diploma. Bij Capabel Onderwijs krijg je dus een kwalitatief hoogstaande opleiding en een officieel erkend diploma.

Studiebelasting en commitment

Een verkorte studie betekent overigens ook dat de studiebelasting hoger ligt dan bij een reguliere opleiding. Dat is wel iets om rekening mee te houden. Stel je er op in dat je je in die vijftien maanden volledig inzet op je opleiding om het maximale eruit te kunnen halen.

De weg naar een boeiende carrière

Een verkorte opleiding tot persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg biedt je alle tools voor een boeiende en betekenisvolle toekomst. Je gaat een belangrijke rol spelen in het leven van anderen en een bijdrage leveren aan hun welzijn en geluk.

Ben je geïnteresseerd in een versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg? Lees hier meer over deze inspirerende mbo-opleiding niveau 4 en dit mooie beroep!

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren 088 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.

Contact Bezoek een voorlichting

Wat doet een sociaal werker?
Een sociaal werker heeft een heel afwisselend beroep waarin hij of zij heel veel met mensen te maken heeft. De taken en verantwoordelijkheden van een sociaal werker zijn dan ook uiteenlopend van aard. Hieronder hebben we het over een aantal van deze taken:
Hoe word je pedagogisch medewerker?
Pedagogisch medewerker worden kan dat op verschillende manieren. Allereerst kun je een opleiding volgen. De reguliere opleiding op een ROC duurt wel 3 jaar voor beide opleidingen, al kun je bij Capabel Onderwijs dezelfde opleiding volgen in 15 maanden. Dat scheelt ruim de helft van de tijd. De opleiding is te volgen als BOL, BBL of avondopleiding (FL+).
De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.