Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Werken in de ouderenzorg? Voortaan ben je zeker van een baan!

twee lachende ouderen mensen kijken in natuurMedewerkers die in de ouderenzorgsector werken hebben vanaf nu baangarantie. Dat is goed nieuws! Vorige week werd door het ministerie van VWS, diverse vakbonden en de MBO raad een arbeidsmarktakkoord getekend. Dit betekent werkzekerheid voor iedereen die in de ouderenzorg werkt en gaat werken. Dus ook voor jou!

Er is hard gewerkt aan de arbeidsmarktagenda 2023 ‘Aan het werk voor ouderen’. Het is een unieke afspraak en voor het eerst dat zowel werkgevers, werknemers, ministerie en onderwijs zich samen inzetten om de arbeidsmarktproblemen in de ouderenzorg goed aan te pakken.

Werkzekerheid voor nieuwe studenten
Het plan voorziet in werkzekerheid voor iedereen in de sector en voor alle nieuwe studenten. Studenten die een zorgopleiding volgen zijn na hun stage verzekerd van een baan. Misschien niet meteen in het verpleeg- of verzorgingshuis waar ze stage hebben gelopen, maar zeker in hun eigen regio.

Geen kleine urencontracten meer

Bovendien zorgen de afspraken er ook voor dat een uitbreiding in uren mogelijk is voor de medewerkers die dat willen. Er bestaan volwaardige zorgbanen door bijvoorbeeld functies te combineren voor mensen die meer willen werken. Zo wordt werken in de zorg nog aantrekkelijker voor jou!

Wil jij ook zeker zijn van een baan in de ouderenzorg? Schrijf je dan vandaag nog in bij Capabel voor de MBO 3 opleiding verzorgende IG!

BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding