De opleiding MBO Tandartsassistent

MBO Tandartsassistent

Bekijk opleiding, startdata en prijzen

Zet je tanden in de opleiding Tandartsassistent!

Vind jij de bezoekjes aan de tandarts juist leuk en interessant? En lijkt het je leuk om patiënten te helpen met advies over tandonderhoud? Ben jij sociaal en houd je van samenwerken? Dan past de opleiding MBO tandartsassistent perfect bij jou!

Wat leer ik tijdens de opleiding MBO tandartsassistente?

Tijdens de opleiding tandartsassistente opleiding MBO niveau 4 leer je een tal van tandheelkundige en organisatorische activiteiten. De opleiding bevat veel variatie.

Een aantal praktische taken die jij zal leren tijdens de tandartsassistent opleiding MBO niveau vier zijn:

  • Je leert hoe je fluoridebehandelingen moet geven
  • Je leert röntgenfoto’s maken.
  • Je leert hoe je patiënten het beste verwelkomt en geruststelt.
  • Je leert instrumenten schoonmaken
  • Je leert hoe je het beste een hulpvraag aan kunt nemen.
  • Je leert hoe je vaststelt of een behandeling spoed nodig heeft of niet.

Als tandartsassistente houd je je niet alleen maar bezig met de praktische taken. Je bent ook actief op organisatorisch vlak. Je leert bijvoorbeeld om te gaan met het afsprakensysteem. Ook ben je verantwoordelijk voor de voorraad en voor de financiële administratie.

Waar kan ik werken met mijn diploma MBO 4 Tandartsassistent?

Als je je diploma hebt behaald, kun je aan de slag gaan als tandartsassistente. Als tandartsassistent kan je op heel veel verschillende plekken werken en heb je goede baankansen. Je kunt terecht bij een tandartspraktijk, een groepspraktijk, een orthodontist, jeugdtandverzorging of bij een kaakchirurg in een ziekenhuis of gezondheidscentrum.

Ook kun je je nog specialiseren binnen deze werkplekken. Je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om bij een tandarts te gaan werken dis speciaal ingericht is voor mensen die bang zijn voor de tandarts. Bij spoedgevallen kan het zijn dat je buiten werktijd moet werken of een weekenddienst moet draaien.

Wat verdient een tandartsassistent?

Een Tandartsassistent in Nederland verdient gemiddeld € 2.430 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.070 (laag) tot € 2.795 (hoog). Als tandartsassistent kun je later in je werk doorgroeien naar Senior tandartsassistent, Preventieassistent, Orthodontieassistent, Kaakchirurgieassistent, Officemanager, of Junior mondhygiënist waardoor het maandsalaris nog verder kan groeien.

Word nu MBO Tandartsassistent! 

Kortom, als tandartsassistent leer je praktische en organisatorische werkzaamheden en kan je terecht bij verschillende praktijken. Je hebt hoge baankansen, een mooi salaris en een baan waarbij jij anderen helpt bij de verzorging hun meeste waardevolle bezit: het gebit. Hou jij van veel variatie in je werk, wil je graag mensen helpen met hun gezondheid en kan je niet wachten om aan de slag te gaan als tandartsassistent? Schrijf je dan nu in voor de tandartsassistente opleiding MBO niveau 4 bij Capabel!

Benieuwd naar startdata, het programma en de prijzen? Bekijk dan de opleidingspagina voor MBO tandartsassistente.

Wat doet een sociaal werker?
Een sociaal werker heeft een heel afwisselend beroep waarin hij of zij heel veel met mensen te maken heeft. De taken en verantwoordelijkheden van een sociaal werker zijn dan ook uiteenlopend van aard. Hieronder hebben we het over een aantal van deze taken:
Hoe word je pedagogisch medewerker?
Pedagogisch medewerker worden kan dat op verschillende manieren. Allereerst kun je een opleiding volgen. De reguliere opleiding op een ROC duurt wel 3 jaar voor beide opleidingen, al kun je bij Capabel Onderwijs dezelfde opleiding volgen in 15 maanden. Dat scheelt ruim de helft van de tijd. De opleiding is te volgen als BOL, BBL of avondopleiding (FL+).
De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.