Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Kun je de opleiding persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg versneld volgen?

MBO Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg

Bekijk de opleidingspagina

Lijkt het jou leuk om persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg te worden en kun je niet wachten om te beginnen? Dan kun je de opleiding tot persoonlijk begeleider versneld volgen. In deze blog vertellen we wat meer over de voordelen en mogelijkheden van een versnelde opleiding.

Wat houdt een versnelde opleiding precies in?

De versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg is een soort snelkookpan waarin je in korte tijd kennis en vaardigheden leert die je nodig hebt. Om dat goed te doen krijg je intensieve training en begeleiding, zodat je de opleiding succesvol kunt doorlopen. Binnen afzienbare tijd heb je dan een erkend diploma én alle kennis en kunde om aan de slag te gaan.

Voordeel van een versnelde opleiding

Het grootste voordeel van een verkorte opleiding is eenvoudigweg de tijdsbesparing. Je haalt gewoon in veel kortere tijd je diploma en dus kun je eerder volledig toegerust aan het werk. Zo duurt deze opleiding bij Capabel Onderwijs maar 15 maanden in plaats van de 3 jaar die de regulier opleiding duurt. In minder dan de helft van de tijd heb je dan een erkend diploma en alle benodigde kennis en kunde op zak.

Kiezen voor een erkende opleiding

Wanneer je kiest voor een versnelde opleiding moet je wel goed opletten of de opleiding erkend is door het ministerie van Onderwijs. Bij Capabel Onderwijs weet je in elk geval zeker dat al onze mbo-opleidingen erkend zijn door het ministerie van OC&W. Een diploma van Capabel Onderwijs is daarmee altijd een erkend diploma. Bij Capabel Onderwijs krijg je dus een kwalitatief hoogstaande opleiding en een officieel erkend diploma.

Studiebelasting en commitment

Een verkorte studie betekent overigens ook dat de studiebelasting hoger ligt dan bij een reguliere opleiding. Dat is wel iets om rekening mee te houden. Stel je er op in dat je je in die vijftien maanden volledig inzet op je opleiding om het maximale eruit te kunnen halen.

De weg naar een boeiende carrière

Een verkorte opleiding tot persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg biedt je alle tools voor een boeiende en betekenisvolle toekomst. Je gaat een belangrijke rol spelen in het leven van anderen en een bijdrage leveren aan hun welzijn en geluk.

Ben je geïnteresseerd in een versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg? Lees hier meer over deze inspirerende mbo-opleiding niveau 4 en dit mooie beroep!

Capabel Onderwijs medewerker Daphne
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg, Zorg en Welzijn, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
 Business Specialist poseert voor camera
Begeleider Maatschappelijke Zorg - Versnelde Opleiding
Begeleider maatschapLijkt het jou leuk om begeleider maatschappelijke zorg te worden en kun je niet wachten om te beginnen? Misschien is het dan een idee om de versnelde opleiding tot begeleider te volgen. In dit blog vertellen we wat meer over de voordelen en mogelijkheden van een versnelde opleiding.pelijke worden? De versnelde opleiding van Capabel Onderwijs biedt uitkomst. Lees meer over de voordelen en mogelijkheden van een versnelde opleiding.
Meer lezen
commercieel medewerker staat op de trap
Wat verdien je als begeleider maatschappelijke zorg?
Natuurlijk wil je ook graag weten wat je aan salaris kan verwachten als begeleider maatschappelijke zorg. In dit blog schrijven we over het gemiddelde salaris van een begeleider maatschappelijke zorg en factoren die van invloed kunnen zijn op het inkomen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
How to: nog meer werkplezier in de zorg
Vandaag duiken we in een belangrijk onderwerp: werkplezier in de zorg. In deze blog delen we praktische 'how to' tips voor zorgprofessionals om nog meer werkplezier te creëren tijdens het werk.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding