Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

De Week van Lezen en Schrijven

Dit jaar begint de Week van lezen en schrijven op Wereldalfabetiseringsdag: namelijk vrijdag 8 september. Dit jaar vindt er een feestelijke Kick off plaats voor alle professionals in het sociaal domein, digi/taalprofessional (of -vrijwilliger) of werkgever actief in regio Oss. 

Samen met partners uit het hele land vragen we tot en met 15 september extra aandacht voor laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Om ervoor te zorgen dat zij allemaal aan de samenleving mee kunnen doen, vragen we het Nederlandse publiek, taalnetwerken en bedrijven om tijdens de Week van lezen en schrijven in actie te komen.

Student Capabel Onderwijs verstopt gezicht in boek

 

 

Student Capabel Onderwijs leest studieboek over zorg
De sleutel tot persoonlijke ontwikkeling

Wij geloven dat geletterdheid de sleutel is tot persoonlijke ontwikkeling, werkgelegenheid, gezondheid en sociale integratie. Daarom willen we je inspireren en informeren over de vele aspecten van geletterdheid en de positieve veranderingen die het kan bewerkstelligen in het leven van individuen en de samenleving als geheel.

Inspirerende verhalen en ontdek

Dompel jezelf onder in onze verzameling blogs en video's, laat je verrassen door inspirerende verhalen en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan het verminderen van laaggeletterdheid. Samen kunnen we een wereld creëren waarin taal een krachtig middel is voor iedereen en waar niemand wordt belemmerd door een gebrek aan lees- en schrijfvaardigheden.

Capabel Onderwijs medewerker Daphne
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
 psycholoog coacht client
Enquête studenten Toegepaste Psychologie aan Capabel Hogeschool
De enquête is gehouden om inzicht te krijgen in wat onze studenten van de opleiding vinden en waarom ze voor Capabel kozen. Zie hier de belangrijkste uitkomsten:
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Waar kun je werken als beveiliger niveau 2 of niveau 3?
Als je een opleiding tot beveiliger op mbo niveau 2 of niveau 3 hebt afgerond, opent zich een wereld vol carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche. In dit blog bekijken we waar je kunt werken als beveiliger voor zowel niveau 2 als 3, zodat je een beter beeld krijgt van de verschillende werkplekken.
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Het verschil tussen verpleegkundige en verzorgende IG
Wil je in de zorg werken en vraag je je af wat het verschil is tussen een verpleegkundige en een verzorgende IG? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk en het salaris.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding