Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

De Week van Lezen en Schrijven

Dit jaar begint de Week van lezen en schrijven op Wereldalfabetiseringsdag: namelijk vrijdag 8 september. Dit jaar vindt er een feestelijke Kick off plaats voor alle professionals in het sociaal domein, digi/taalprofessional (of -vrijwilliger) of werkgever actief in regio Oss. 

Samen met partners uit het hele land vragen we tot en met 15 september extra aandacht voor laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Om ervoor te zorgen dat zij allemaal aan de samenleving mee kunnen doen, vragen we het Nederlandse publiek, taalnetwerken en bedrijven om tijdens de Week van lezen en schrijven in actie te komen.

Student Capabel Onderwijs verstopt gezicht in boek

 

 

Student Capabel Onderwijs leest studieboek over zorg
De sleutel tot persoonlijke ontwikkeling

Wij geloven dat geletterdheid de sleutel is tot persoonlijke ontwikkeling, werkgelegenheid, gezondheid en sociale integratie. Daarom willen we je inspireren en informeren over de vele aspecten van geletterdheid en de positieve veranderingen die het kan bewerkstelligen in het leven van individuen en de samenleving als geheel.

Inspirerende verhalen en ontdek

Dompel jezelf onder in onze verzameling blogs en video's, laat je verrassen door inspirerende verhalen en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan het verminderen van laaggeletterdheid. Samen kunnen we een wereld creëren waarin taal een krachtig middel is voor iedereen en waar niemand wordt belemmerd door een gebrek aan lees- en schrijfvaardigheden.

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding