Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

De Week van Lezen en Schrijven

Dit jaar begint de Week van lezen en schrijven op Wereldalfabetiseringsdag: namelijk vrijdag 8 september. Dit jaar vindt er een feestelijke Kick off plaats voor alle professionals in het sociaal domein, digi/taalprofessional (of -vrijwilliger) of werkgever actief in regio Oss. 

Samen met partners uit het hele land vragen we tot en met 15 september extra aandacht voor laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Om ervoor te zorgen dat zij allemaal aan de samenleving mee kunnen doen, vragen we het Nederlandse publiek, taalnetwerken en bedrijven om tijdens de Week van lezen en schrijven in actie te komen.

Student Capabel Onderwijs verstopt gezicht in boek

 

 

Student Capabel Onderwijs leest studieboek over zorg
De sleutel tot persoonlijke ontwikkeling

Wij geloven dat geletterdheid de sleutel is tot persoonlijke ontwikkeling, werkgelegenheid, gezondheid en sociale integratie. Daarom willen we je inspireren en informeren over de vele aspecten van geletterdheid en de positieve veranderingen die het kan bewerkstelligen in het leven van individuen en de samenleving als geheel.

Inspirerende verhalen en ontdek

Dompel jezelf onder in onze verzameling blogs en video's, laat je verrassen door inspirerende verhalen en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan het verminderen van laaggeletterdheid. Samen kunnen we een wereld creëren waarin taal een krachtig middel is voor iedereen en waar niemand wordt belemmerd door een gebrek aan lees- en schrijfvaardigheden.

Capabel Onderwijs medewerker Daphne
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
Capabel Onderwijs student tijdens een voorlichting
Wat doet een Begeleider Maatschappelijke Zorg?
Als begeleider maatschappelijke zorg speel je een essentiële rol in het ondersteunen en begeleiden van mensen in kwetsbare situaties. Je biedt hen de nodige hulp en stimuleert hen om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Ontdek  meer over de taken en verantwoordelijkheden van een begeleider maatschappelijke zorg.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend voor een stelling
Redenen om begeleider maatschappelijke zorg te worden
Overweeg je een carrière in de maatschappelijke zorg en vraag je je af of het beroep van begeleider dan een goede keuze is? In dit blog beschrijven we waarom dit beroep zeker de moeite waard is.
Meer lezen
psycholoog zit op bureaustoel voor het bureau
Wat houdt het beroep van Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg in?
Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de zorgsector, heb je vast wel eens gehoord van het beroep persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Alleen zegt zo’n titel niet zoveel, want wat houdt dit precies in? Wij leggen het uit! 
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding