Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

De week van

Lezen en Schrijven

Vanuit deze pagina nemen we je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van onze missie om laaggeletterdheid te bestrijden in Nederland. Welkom bij Capabel Onderwijs, waar we met passie en toewijding streven naar een geletterde en inclusieve samenleving. Laat je inspireren, leer bij en laat ons samen een positieve verandering teweegbrengen tijdens de Week van Lezen en Schrijven en daarbuiten!

De sleutel tot persoonlijke ontwikkeling

Wij geloven dat geletterdheid de sleutel is tot persoonlijke ontwikkeling, werkgelegenheid, gezondheid en sociale integratie. Daarom willen we je inspireren en informeren over de vele aspecten van geletterdheid en de positieve veranderingen die het kan bewerkstelligen in het leven van individuen en de samenleving als geheel.

Inspirerende verhalen en ontdek

Dompel jezelf onder in onze verzameling blogs en video's, laat je verrassen door inspirerende verhalen en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan het verminderen van laaggeletterdheid. Samen kunnen we een wereld creëren waarin taal een krachtig middel is voor iedereen en waar niemand wordt belemmerd door een gebrek aan lees- en schrijfvaardigheden.

Verbeteren van laaggeletterdheid

Op deze pagina delen we met trots een schat aan informatieve blogs en boeiende video's die je alles vertellen over de Week van Lezen en Schrijven en wat deze week zo bijzonder maakt. Ontdek hoe Capabel Onderwijs bijdraagt aan het verbeteren van laaggeletterdheid en hoe jij zelf een positieve impact kunt hebben op de levens van anderen door bewustwording te verspreiden.

 

 

Kick off event

Week lezen schrijven Capabel Onderwijs nieuwsitem

 

Van 8 september t/m 15 september vindt de jaarlijkse Week van Lezen en Schrijven plaats. Tijdens deze week vragen we samen met partners uit het hele land extra aandacht voor laaggeletterdheid.

Dit jaar is de Week van lezen en schrijven gestart op Wereldalfabetiseringsdag; afgelopen vrijdag 8 september waren alle geïnteresseerden van harte uit uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens de Kick-Off van deze week. Een inspirerende, interactieve bijeenkomst met de voorstelling "Laaggeletterd". Het Kick off event was een samenwerking van diverse partners en een enorm sfeervol event!

Veilige toekomst voor Oekraïners

Met de komst van vele duizenden Oekraïense vluchtelingen naar Nederland krijgen de gemeenten er een flinke uitdaging bij.

Om kwetsbare Oekraïeners te helpen bij een veilige start op de Nederlandse arbeidsmarkt hebben Capabel Taal en Calder Werkt een kort en krachtige interventie ontwikkeld waardoor de deelnemers de kortste weg naar “Meedoen” in de Nederlandse samenleving vinden. 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding