Hoofdafbeelding van 
Leren met korting voor een kansberoep: GETREADY2WORK!

Leren met korting voor een kansberoep: GETREADY2WORK!

Een greep uit de krantenkoppen van de laatste tijd: “Helft toetreders arbeidsmarkt werkte niet vanwege opleiding”, “Aantal banen voor het eerst in 2 jaar tijd gedaald”, “Ruim miljoen mensen zonder baan kunnen of willen werken.” Dit zijn geen nieuwsberichten waar je vrolijk van wordt, zeker niet als je als werkzoekende thuis zit. Het UWV betaalt jouw uitkering dus je redt het wel, voor nu. Maar je bent het zat om op de bank te zitten, je hebt alle series op Netflix al gezien en het huis is nog nooit zo schoon geweest. Je wilt weer aan de slag! Je hebt een hele lading werkervaring op je CV staan, maar de leukste vacatures eisen net die ene specifieke opleiding. GETREADY2WORK biedt uitkomst.   

GETREADY2WORK is een initiatief om werkzoekenden te ondersteunen in het volgen van een opleiding om hen om te scholen in een kansberoep.

Met andere woorden: GETREADY2WORK helpt jou om een studie op je CV te zetten waarmee jij kans maakt op een baan in een sector waar ze staan te springen om mensen. Via GETREADY2WORK kun je een scholingsvoucher krijgen die je tot maximaal 2500 euro korting geeft op een opleiding. Eigenlijk klinkt het te mooi om waar te zijn: je gaat met 2500 euro korting een verkorte MBO opleiding volgen voor een beroep waar ze in Nederland een tekort aan hebben of verwachten. De kans op betaald werk na het succesvol afronden van je opleiding is sneller en groter dan bij een reguliere MBO opleiding. Wij ondersteunen gratis en vrijblijvend het gehele traject van de subsidieaanvraag voor jou, tot en met de scholing!

Het aanbod aan opleidingen in Nederland is enorm, op een gegeven moment weet je gewoon niet meer wat je moet studeren. Daarnaast zijn er ook steeds meer opleidingen waar je tot voor kort nog niet eens van gehoord had. Wist je bijvoorbeeld dat Draagdoekconsulent, iPhone glazenmaker en Cupcake Designer ook beroepen zijn?

Wij houden het bij de vertrouwde opleidingen waar je nu, straks en in de toekomst nog veel profijt van hebt. Er dreigt een tekort aan apothekersassistenten en monteurs elektriciteitsnetten. Dit zijn twee voorbeelden van de opleidingen die je bij ons met de scholingsvoucher kan volgen. Ik kan mijn eigen cupcakes wel ontwerpen, maar ik weet niet welke medicijnen ik mag combineren of wat ik moet doen als mijn meterkast overspannen is.

Dus ben jij op dit moment werkzoekend, krijg je een uitkering via het UWV en wil je je omscholen in een beroep waarmee je verzekerd bent op werk? Ga dan naar www.getready2work.nl en meld je aan!

De verkorte opleiding tot MBO Tandartsassistent
Kan jij goed met mensen overweg en lijkt het jou leuk om het centrale aanspreekpunt te zijn van de tandartsenpraktijk? Lees dan verder in deze blog om erachter te komen of MBO Tandartsassistent(e) een geschikte opleiding voor jou is.
Kader aan het woord!
Kader Sucu kwam op de eerste plaats terecht met maar liefst 2199 stemmen en is de opleiding MBO Doktersassistent bij ons begonnen. In dit artikel staat Kader centraal en gaan we meer in op hoe het nu met haar en haar opleiding gaat.
Start ontwikkeling bachelor Therapie Kind & Jeugd
Met veel enthousiasme kondigen wij de start aan van de ontwikkeling van de OCW erkende hbo Bachelor Therapie Kind en Jeugd.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.