Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Samen staan we sterk!
Word sociaal werker of
Persoonlijk Begeleider
Maatschappelijke Zorg

MBO Sociaal werker

Sociale werkers komen met veel verschillende mensen in contact die allemaal hun eigen probleem en verhaal hebben. Je behandelt vragen op het gebied van sociale zekerheid, financiën, arbeid en onderwijs.

Ook bied je als Sociaal werker veel ondersteuning en begeleiding aan je cliënten. Zij hebben zeker nu een duwtje in de rug nodig om er op te vertrouwen dat alles goed zal komen na de crisis. Jij trekt jouw cliënten uit het zwarte gat, staat voor ze klaar en biedt een luisterend oor.

Als Sociaal werker kan je bij veel organisaties terecht: je kunt gaan werken in de gezondheidszorg, bij een welzijnsorganisatie, bij de schuldhulpverlening én zelfs bij justitie. Het is dus een ontzettend veelzijdig beroep, je kunt overal jouw kwaliteiten inzetten.

Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg

Naast Sociaal werker, is ook de Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg cruciaal. Als Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg help jij mensen die tijdelijk of langdurig ondersteuning nodig hebben bij de dagelijkse bezigheden en het functioneren in de maatschappij. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met psychiatrische, psychosociale of gedragsproblemen.

Daarnaast zorg jij ervoor dat jouw client de aandacht krijgt die hij/zij verdient. Je ondersteunt hem/haar in zijn/haar woonsituatie en zorgt voor een waardevolle dagbesteding. Kortom, je helpt je cliënten zelfstandig te functioneren in hun eigen omgeving.

Kies je voor deze opleiding? Dan kun jij aan het werk gaan in bijvoorbeeld het ziekenhuis, het bejaardenhuis of een asielzoekerscentrum.

Bied een luisterend oor!

Dus, ben jij zorgzaam, sociaal en bied jij graag een luisterend oor? Help jij graag mensen er weer bovenop? Dan ben jij geschikt voor de opleiding Sociaal werker MBO of de opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Start nu met deze korte MBO-opleidingen en haal al in 15 maanden je diploma!

BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding