Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waarom tandartsassistent worden?

Je bent je aan het oriënteren op verschillende opleidingen en één daarvan is de mbo 4 opleiding tot tandartsassistent die je via een BBL- of BOL-route kunt volgen. Maar waarom zou je eigenlijk tandartsassistent willen worden? Toch goed om over na te denken. In deze blog willen we je daar een handje bij helpen door een aantal redenen voor jou op een rijtje te zetten.

Zorgen voor anderen

Om te beginnen ben je als tandartsassistent van betekenis voor andere mensen. Je ondersteunt hen bij het gezond houden van hun gebit en staat ze daarbij met raad en daad terzijde. Dit doe je door zelfstandig tandheelkundige handelingen uit te voeren, de tandarts te ondersteunen bij behandelingen en patiënten voor te lichten en van advies te voorzien. Tegelijkertijd behoort het tot je rol om mensen gerust en op hun gemak te stellen. Wanneer wij aan oud-studenten vragen wat zij heel belangrijk vinden in hun werk, hebben ze het vaak over de bijdrage die ze leveren aan de gezondheid van mensen.

Afwisselend beroep

Bovendien is het een interessante en afwisselende baan. Je voert als tandartsassistent zoveel verschillende taken uit en geen dag is hetzelfde. Je assisteert de tandarts of een kaakchirurg, je zorgt dat de behandelkamers spik en span voorbereid zijn, je zorgt voor de patiënt, maakt röntgenfoto’s of een gebitsafdruk, je ontfermt je over de patiëntendossiers en geeft advies over mondhygiëne. Genoeg om je niet te vervelen en continu uitgedaagd te worden. Ook de technologische ontwikkelingen maken dat je steeds geprikkeld wordt om nieuwe vaardigheden te leren en jezelf te ontwikkelen.

Baangarantie

Ook biedt de mbo-opleiding niveau 4 tot tandartsassistent je groeimogelijkheden en carrièreperspectief. Na het afronden van de opleiding tot tandartsassistent kun je namelijk nog verder leren door een cursus tot preventieassistent te volgen of de opleiding mondzorgkunde, waarmee je mondhygiënist kunt worden. Op die manier kun jij jezelf verder ontwikkelen en kan je salaris zelfs oplopen tot boven de 4.000 euro per maand.

Een andere reden is dat je met het diploma tandartsassistent op zak eigenlijk altijd verzekerd bent van een baan. In Nederland is veel vraag naar tandartsassistenten. Het afronden van de mbo opleiding tot tandartsassistent biedt dan werkzekerheid en stabiliteit voor de lange termijn.

MBO Tandartsassistent

Bekijk de opleiding

Flexibele baan

En last but nog least werken veel tandartspraktijken met flexibele roosters. Dat is heel fijn bij het vinden van de balans tussen je werk en privéleven. Deze reden is vooral belangrijk wanneer je bijvoorbeeld kinderen hebt of mantelzorgtaken.

Je leest het al wel: er zijn meer dan genoeg redenen om tandartsassistent te worden. Je bent van betekenis van anderen, je werk is interessant, er zijn doorgroeimogelijkheden, je hebt werkzekerheid en veel flexibiliteit. Geeft dit voor jou de doorslag? Schrijf je dan snel in voor de opleiding tot tandartsassistent bij Capabel Onderwijs.

Gepubliceerd door: Yvonne Mallie, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg, Zorg en Welzijn, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
Welke eigenschappen zijn belangrijk als ik E-Commerce Specialist wil worden?
Als je overweegt om E-Commerce Specialist te worden, zijn er verschillende belangrijke eigenschappen die je moet bezitten om succesvol te zijn in deze functie. Deze eigenschappen helpen je niet alleen bij het efficiënt beheren van online winkels, maar ook bij het verbeteren van klanttevredenheid en het stimuleren van de groei van de webshop. Hier lees je welke vaardigheden en kwaliteiten essentieel zijn voor een succesvolle carrière als E-Commerce Specialist.
Meer lezen
Welke eigenschappen zijn belangrijk voor Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen
 Logistiek Teamleider staat lachend in magazijn
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding