Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Nederland zoekt beveiligers

 

Nederland zoekt beveiligers

Wil jij zorg dragen voor de veiligheid van Nederlanders? Kan jij goed communiceren en het hoofd koel houden in spannende situaties? Dan is Nederland op zoek naar jou! Er zijn namelijk enorm grote tekorten in de beveiligingsbranche, en daarom hele goede baankansen voor jou als beveiliger. Lees hier alles over het beroep, de kansen in de sector en onze verkorte opleidingen.

Het beroep Beveiliger is een belangrijk maatschappelijk beroep dat veel verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Als Beveiliger ben jij natuurlijk verantwoordelijk voor de veiligheid van burgers, maar ook van objecten of publieke ruimtes. Daarnaast ben je als Beveiliger de rechterhand van de politie, brandweer en ambulance. Je alarmeert hen wanneer nodig in gevaarlijke of ongewenste situaties.

MBO Beveiligers kunnen bij een hoop verschillende bedrijven en organisaties aan de slag. Van grote festivals en evenementen tot transportbeveiliging, luchthaven beveiliging of als persoonlijke bodyguard: de mogelijkheden zijn eindeloos. Misschien ben jij volgend jaar wel als beveiliger aanwezig bij Pinkpop of de huldiging van Ajax!

Met Beveiliging & Veiligheid heb je zekerheid

Niet alleen is er veel vraag naar werknemers in deze branche, ook neemt het aantal oproep-contracten en nul uren contracten af. En het aantal meer uren contracten nemen juist toe. Dit betekent dat er sneller vaste contracten aan worden geboden aan werknemers. Kortom, werknemers en afgestudeerden die nu de Beveiliging & Veiligheid sector ingaan of zich laten omscholen hebben een grote zekerheid op een lange-termijn baan.

Verkorte opleidingen bij Capabel Onderwijs

Uniek aan de MBO opleiding Beveiliger 2 en Beveiliger 3 bij Capabel is de korte studieduur. Je kunt in 8 tot 12 maanden je diploma halen. Daarna kun je direct aan de slag als beveiliger. Dat bedoelen we nou met kort & krachtig! Met 4 startmomenten per jaar én 10 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt. 

Meer informatie & inschrijven

 psycholoog coacht client
Enquête studenten Toegepaste Psychologie aan Capabel Hogeschool
De enquête is gehouden om inzicht te krijgen in wat onze studenten van de opleiding vinden en waarom ze voor Capabel kozen. Zie hier de belangrijkste uitkomsten:
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Waar kun je werken als beveiliger niveau 2 of niveau 3?
Als je een opleiding tot beveiliger op mbo niveau 2 of niveau 3 hebt afgerond, opent zich een wereld vol carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche. In dit blog bekijken we waar je kunt werken als beveiliger voor zowel niveau 2 als 3, zodat je een beter beeld krijgt van de verschillende werkplekken.
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Het verschil tussen verpleegkundige en verzorgende IG
Wil je in de zorg werken en vraag je je af wat het verschil is tussen een verpleegkundige en een verzorgende IG? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk en het salaris.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding