Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat verdient een apothekersassistent?

MBO Apothekersassistent

Tja, wat verdient een apothekersassistent? Die vraag is moeilijker te beantwoorden dan je denkt, omdat dit afhankelijk is van hoeveel je nog bijleert na de opleiding. In dit blog vertellen we je er meer over hoe het zit en wat je kunt verdienen. En dat is niet slecht.

Als apothekersassistent val je onder de CAO apotheken: in schaal 6 als apothekersassistent en in schaal 7 als apothekersassistent variant. Het startsalaris van een apothekersassistent per 1 januari 2024 is € 2.309,- bruto per maand en dat kan oplopen tot € 3.211,-. Als apothekersassistent variant kan je salaris zelfs oplopen € 3.467,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Voor functie van apothekersassistent variant is het wel belangrijk dat jij ook na je mbo-opleiding altijd blijft bijleren, zodat je op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen. De meest recente CAO kun je hier terugvinden.

Naast je verdiensten zijn je werkplek en je collega’s ook van groot belang en misschien nog wel het belangrijkst. Als je het namelijk naar je zin hebt, dan is het elke dag leuk om naar je werk te gaan en vliegt de tijd.

Heb je nog steeds interesse in een baan als apothekersassistent? Kom gezellig naar een voorlichtingsbijeenkomst of schrijf je in voor de opleiding tot apothekersassistent en zet daarmee je eerste stap naar een mooie toekomst.

Capabel Onderwijs student tijdens een voorlichting
Wat doet een Begeleider Maatschappelijke Zorg?
Als begeleider maatschappelijke zorg speel je een essentiële rol in het ondersteunen en begeleiden van mensen in kwetsbare situaties. Je biedt hen de nodige hulp en stimuleert hen om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Ontdek  meer over de taken en verantwoordelijkheden van een begeleider maatschappelijke zorg.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend voor een stelling
Redenen om begeleider maatschappelijke zorg te worden
Overweeg je een carrière in de maatschappelijke zorg en vraag je je af of het beroep van begeleider dan een goede keuze is? In dit blog beschrijven we waarom dit beroep zeker de moeite waard is.
Meer lezen
psycholoog zit op bureaustoel voor het bureau
Wat houdt het beroep van Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg in?
Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de zorgsector, heb je vast wel eens gehoord van het beroep persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Alleen zegt zo’n titel niet zoveel, want wat houdt dit precies in? Wij leggen het uit! 
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding