Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat verdient een apothekersassistent?

MBO Apothekersassistent

Tja, wat verdient een apothekersassistent? Die vraag is moeilijker te beantwoorden dan je denkt, omdat dit afhankelijk is van hoeveel je nog bijleert na de opleiding. In dit blog vertellen we je er meer over hoe het zit en wat je kunt verdienen. En dat is niet slecht.

Als apothekersassistent val je onder de CAO apotheken: in schaal 6 als apothekersassistent en in schaal 7 als apothekersassistent variant. Het startsalaris van een apothekersassistent per 1 januari 2024 is € 2.309,- bruto per maand en dat kan oplopen tot € 3.211,-. Als apothekersassistent variant kan je salaris zelfs oplopen € 3.467,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Voor functie van apothekersassistent variant is het wel belangrijk dat jij ook na je mbo-opleiding altijd blijft bijleren, zodat je op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen. De meest recente CAO kun je hier terugvinden.

Naast je verdiensten zijn je werkplek en je collega’s ook van groot belang en misschien nog wel het belangrijkst. Als je het namelijk naar je zin hebt, dan is het elke dag leuk om naar je werk te gaan en vliegt de tijd.

Heb je nog steeds interesse in een baan als apothekersassistent? Kom gezellig naar een voorlichtingsbijeenkomst of schrijf je in voor de opleiding tot apothekersassistent en zet daarmee je eerste stap naar een mooie toekomst.

Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding