Wat verdient een apothekersassistent?

MBO Apothekersassistent

Tja, wat verdient een apothekersassistent? Die vraag is moeilijker te beantwoorden dan je denkt, omdat dit afhankelijk is van hoeveel je nog bijleert na de opleiding. In dit blog vertellen we je er meer over hoe het zit en wat je kunt verdienen. En dat is niet slecht.

Als apothekersassistent val je onder de CAO apotheken: in schaal 6 als apothekersassistent en in schaal 7 als apothekersassistent variant. Het startsalaris van een apothekersassistent per 1 januari 2024 is € 2.309,- bruto per maand en dat kan oplopen tot € 3.211,-. Als apothekersassistent variant kan je salaris zelfs oplopen € 3.467,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Voor functie van apothekersassistent variant is het wel belangrijk dat jij ook na je mbo-opleiding altijd blijft bijleren, zodat je op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen. De meest recente CAO kun je hier terugvinden.

Naast je verdiensten zijn je werkplek en je collega’s ook van groot belang en misschien nog wel het belangrijkst. Als je het namelijk naar je zin hebt, dan is het elke dag leuk om naar je werk te gaan en vliegt de tijd.

Heb je nog steeds interesse in een baan als apothekersassistent? Kom gezellig naar een voorlichtingsbijeenkomst of schrijf je in voor de opleiding tot apothekersassistent en zet daarmee je eerste stap naar een mooie toekomst.

Wat doet een sociaal werker?
Een sociaal werker heeft een heel afwisselend beroep waarin hij of zij heel veel met mensen te maken heeft. De taken en verantwoordelijkheden van een sociaal werker zijn dan ook uiteenlopend van aard. Hieronder hebben we het over een aantal van deze taken:
Hoe word je pedagogisch medewerker?
Pedagogisch medewerker worden kan dat op verschillende manieren. Allereerst kun je een opleiding volgen. De reguliere opleiding op een ROC duurt wel 3 jaar voor beide opleidingen, al kun je bij Capabel Onderwijs dezelfde opleiding volgen in 15 maanden. Dat scheelt ruim de helft van de tijd. De opleiding is te volgen als BOL, BBL of avondopleiding (FL+).
De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.