Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat verdient een apothekersassistent?

MBO Apothekersassistent

Tja, wat verdient een apothekersassistent? Die vraag is moeilijker te beantwoorden dan je denkt, omdat dit afhankelijk is van hoeveel je nog bijleert na de opleiding. In dit blog vertellen we je er meer over hoe het zit en wat je kunt verdienen. En dat is niet slecht.

Als apothekersassistent val je onder de CAO apotheken: in schaal 6 als apothekersassistent en in schaal 7 als apothekersassistent variant. Het startsalaris van een apothekersassistent per 1 januari 2024 is € 2.309,- bruto per maand en dat kan oplopen tot € 3.211,-. Als apothekersassistent variant kan je salaris zelfs oplopen € 3.467,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Voor functie van apothekersassistent variant is het wel belangrijk dat jij ook na je mbo-opleiding altijd blijft bijleren, zodat je op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen. De meest recente CAO kun je hier terugvinden.

Naast je verdiensten zijn je werkplek en je collega’s ook van groot belang en misschien nog wel het belangrijkst. Als je het namelijk naar je zin hebt, dan is het elke dag leuk om naar je werk te gaan en vliegt de tijd.

Heb je nog steeds interesse in een baan als apothekersassistent? Kom gezellig naar een voorlichtingsbijeenkomst of schrijf je in voor de opleiding tot apothekersassistent en zet daarmee je eerste stap naar een mooie toekomst.

 psycholoog coacht client
Enquête studenten Toegepaste Psychologie aan Capabel Hogeschool
De enquête is gehouden om inzicht te krijgen in wat onze studenten van de opleiding vinden en waarom ze voor Capabel kozen. Zie hier de belangrijkste uitkomsten:
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Waar kun je werken als beveiliger niveau 2 of niveau 3?
Als je een opleiding tot beveiliger op mbo niveau 2 of niveau 3 hebt afgerond, opent zich een wereld vol carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche. In dit blog bekijken we waar je kunt werken als beveiliger voor zowel niveau 2 als 3, zodat je een beter beeld krijgt van de verschillende werkplekken.
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Het verschil tussen verpleegkundige en verzorgende IG
Wil je in de zorg werken en vraag je je af wat het verschil is tussen een verpleegkundige en een verzorgende IG? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk en het salaris.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding