Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Hoe word je Apothekersassistent?

Apothekersassistent word je door het volgen van de opleiding tot apothekersassistent. Dit is een opleiding op mbo-niveau 4 en meestal duurt deze drie jaar. Bij Capabel Onderwijs heb je de mogelijkheid tot het volgen van verkorte opleiding, waardoor je al in 15 maanden klaar bent om de arbeidsmarkt op te gaan.

Tijdens de mbo-opleiding tot apothekersassistent volg je zowel theoretische als praktische vakken die je voorbereiden op het werk van een apothekersassistent. Je leert onder andere over farmacologie, farmaceutische bereiding, receptverwerking en voorlichting aan patiënten. Naast de lessen ga je stagelopen in een apotheek om praktijkervaring op te doen. De opleiding tot apothekersassistent kun je volgen in verschillende vormen. Bij de meeste onderwijsinstellingen kun je de opleiding in de BOL en BBL-variant volgen.

Bij Capabel hebben we dat nog uitgebreid met een avondopleiding (FL +). Een FL+ opleiding is volgens onze studenten vaak makkelijker te combineren met zorgtaken als het gezin. Als je klaar bent met de opleiding en je hebt je diploma op zak, dan kun je aan de slag als apothekersassistent. Je kunt werk vinden in openbare apotheken, ziekenhuisapotheken, poliklinische apotheken, in de farmaceutische industrie, laboratoria, en andere farmaceutische instellingen. Ook kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie of je verder te specialiseren binnen de farmacie.

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren +3188 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.


Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding