Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Geslaagd! Voor kosteloze mbo-certificaten via de Nationale Zorgklas

MBO Verzorgende-IG

 

Diploma-uitreiking van de Nationale Zorgklas bij het OBG Nijmegen

Nederland heeft dringend extra hulp nodig in de zorgsector. Daarom heeft de Nationale Zorgklas in samenwerking met Capabel Onderwijs en enkele andere opleiders het mbo-certificaat Individuele Basiszorg Verlenen op mbo-niveau 2 of 3 ontwikkeld. Deze opleiding leidt tot een erkend mbo-certificaat en is geheel kosteloos aangeboden voor zowel individuele deelnemers als werkgevers die hun personeel willen opleiden. Zo ook het OBG in Nijmegen, lees hier meer over het traject.

Dankzij de kosteloze mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas en Capabel Onderwijs heeft het OBG in Nijmegen acht extra medewerkers om in de zorg in te zetten! Deze acht dames werkten al bij het ouderen tehuis in de huishouding of als vrijwilliger, maar mogen dankzij dit erkende mbo-certificaat nu ook assisteren in de zorg. Vorige week was de feestelijke uitreiking van de certificaten. Hier spraken we Wendy, één van de deelnemers van het OBG die ook met slag en wimpel geslaagd is.

Wendy (38) werkte al 2 jaar in de huishouding bij het OBG, maar wilde meer. Toen ze de oproep voor deze kosteloze opleidingen op het medewerkersportaal zag staan, reageerde ze direct. “Ik wilde altijd al iets meer voor mensen doen dan alleen huishouden, dus dit was een mooie kans”. De opleiding duurde ongeveer 4 maanden, waar de deelnemers door middel van theorie en praktijklessen werden klaargestoomd voor assisteren in de zorg. “We hadden elke woensdag 3 uur les en vervolgens pasten we dit later die week ook direct toe in de praktijk. We liepen dan mee met een Verzorgende-IG bij het OBG”.

Wat heeft deze opleiding Wendy nu concreet gebracht? In plaats van alleen huishouden loopt ze nu elke week routes door het OBG als helpende. Ze helpt mensen uit bed, wast ze, helpt bij aankleden en steunkousen aantrekken en nog veel meer. Ze mag nu echt haar handen uit de mouwen steken voor de zorg; daar krijgt ze enorm veel energie van. En er is meer! Dankzij dit initiatief heeft Wendy weer ervaren hoe goed het voelt om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Door dit opstapje heeft ze ook de stap gezet om te starten met haar opleiding Verzorgende-IG. Een enorm mooi voorbeeld van hoe het nooit te laat is om door te leren en hoe je jezelf nog verder kan ontwikkelen!

Wil je ook kosteloos kennismaken met de zorg? Of werk je al in de zorg en wil je jezelf verder ontwikkelen met een gratis scholing? Het traject van de Nationale Zorgklas wordt op dit moment niet meer aangeboden, maar we hebben nu het initiatief Zorg voor Ontwikkeling waarbij je gratis scholingstrajecten in de zorg kunt volgen! Bekijk de site voor meer informatie en meld je aan!

 

Diplomering OBG Visual Capabel    

Capabel Onderwijs student tijdens een voorlichting
Wat doet een Begeleider Maatschappelijke Zorg?
Als begeleider maatschappelijke zorg speel je een essentiële rol in het ondersteunen en begeleiden van mensen in kwetsbare situaties. Je biedt hen de nodige hulp en stimuleert hen om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Ontdek  meer over de taken en verantwoordelijkheden van een begeleider maatschappelijke zorg.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend voor een stelling
Redenen om begeleider maatschappelijke zorg te worden
Overweeg je een carrière in de maatschappelijke zorg en vraag je je af of het beroep van begeleider dan een goede keuze is? In dit blog beschrijven we waarom dit beroep zeker de moeite waard is.
Meer lezen
psycholoog zit op bureaustoel voor het bureau
Wat houdt het beroep van Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg in?
Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de zorgsector, heb je vast wel eens gehoord van het beroep persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Alleen zegt zo’n titel niet zoveel, want wat houdt dit precies in? Wij leggen het uit! 
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding