Hoofdafbeelding van

MBO Verzorgende-IG

 

Diploma-uitreiking van de Nationale Zorgklas bij het OBG Nijmegen

Nederland heeft dringend extra hulp nodig in de zorgsector. Daarom heeft de Nationale Zorgklas in samenwerking met Capabel Onderwijs en enkele andere opleiders het mbo-certificaat Individuele Basiszorg Verlenen op mbo-niveau 2 of 3 ontwikkeld. Deze opleiding leidt tot een erkend mbo-certificaat en is geheel kosteloos aangeboden voor zowel individuele deelnemers als werkgevers die hun personeel willen opleiden. Zo ook het OBG in Nijmegen, lees hier meer over het traject.

Dankzij de kosteloze mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas en Capabel Onderwijs heeft het OBG in Nijmegen acht extra medewerkers om in de zorg in te zetten! Deze acht dames werkten al bij het ouderen tehuis in de huishouding of als vrijwilliger, maar mogen dankzij dit erkende mbo-certificaat nu ook assisteren in de zorg. Vorige week was de feestelijke uitreiking van de certificaten. Hier spraken we Wendy, één van de deelnemers van het OBG die ook met slag en wimpel geslaagd is.

Wendy (38) werkte al 2 jaar in de huishouding bij het OBG, maar wilde meer. Toen ze de oproep voor deze kosteloze opleidingen op het medewerkersportaal zag staan, reageerde ze direct. “Ik wilde altijd al iets meer voor mensen doen dan alleen huishouden, dus dit was een mooie kans”. De opleiding duurde ongeveer 4 maanden, waar de deelnemers door middel van theorie en praktijklessen werden klaargestoomd voor assisteren in de zorg. “We hadden elke woensdag 3 uur les en vervolgens pasten we dit later die week ook direct toe in de praktijk. We liepen dan mee met een Verzorgende-IG bij het OBG”.

Wat heeft deze opleiding Wendy nu concreet gebracht? In plaats van alleen huishouden loopt ze nu elke week routes door het OBG als helpende. Ze helpt mensen uit bed, wast ze, helpt bij aankleden en steunkousen aantrekken en nog veel meer. Ze mag nu echt haar handen uit de mouwen steken voor de zorg; daar krijgt ze enorm veel energie van. En er is meer! Dankzij dit initiatief heeft Wendy weer ervaren hoe goed het voelt om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Door dit opstapje heeft ze ook de stap gezet om te starten met haar opleiding Verzorgende-IG. Een enorm mooi voorbeeld van hoe het nooit te laat is om door te leren en hoe je jezelf nog verder kan ontwikkelen!

Wil je ook kosteloos kennismaken met de zorg? Of werk je al in de zorg en wil je jezelf verder ontwikkelen met een gratis scholing? Het traject van de Nationale Zorgklas wordt op dit moment niet meer aangeboden, maar we hebben nu het initiatief Zorg voor Ontwikkeling waarbij je gratis scholingstrajecten in de zorg kunt volgen! Bekijk de site voor meer informatie en meld je aan!

 

   

Stagemarkt Capabel Onderwijs Asmt
Op dinsdag 1 maart van 13.00 - 17.00u in Amsterdam organiseert Capabel Onderwijs samen met docenten, examenstudenten en ons stagebureau een marktplein waarop stagebedrijven zich kunnen presenteren en het gesprek kunnen aangaan met jullie! We heten jullie van harte welkom bij de Stagemarkt Capabel Onderwijs Amsterdam.
Capabel opleiding winnares editie 2018
In 2018 heeft Sabria een opleiding gewonnen bij Capabel. Met ruim 2600 stemmen won zij de vorige editie van de campagne “Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?”. In dit interview lees je hoe het nu met Sabria gaat en hoe zij de opleiding heeft ervaren bij Capabel.  
Wie nomineer jij voor een opleiding cadeau?
Onze landelijke actie ‘Wie verdient een kort en krachtig cadeau?’ gaat weer van start! Wie nomineer jij? Wie verdient er volgens jou écht dit cadeau? Aanmelden kan tot en met zondag 21 november. 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.