Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Krachtig cadeau in India

Samen met Nav-Jeevan zorgen voor Onderwijs in India

Nav-Jeevan is een non-profit organisatie opgericht in 2002 voor de zorg en het onderwijs van straat- en sloppenwijkkinderen in India. Nav-Jeevan betekent “nieuw leven” en dat is ook precies wat Nav-Jeevan beoogt: onderdak en scholing voor de straatkinderen van Nagpur om hen te helpen een nieuw leven op te bouwen. Capabel en alle medewerkers hebben zich van meet af aan verbonden aan dit project dat een initiatief is van Annelies van de Ven, één van haar voormalig directieleden. We verdubbelen elke euro die medewerkers aan Nav-Jeevan doneren en zijn daarmee een belangrijke donateur.

De sloppenwijken uit en de schoolbanken in!

Nav-Jeevan had gekwalificeerde maatschappelijk werkers in dienst die de sloppenwijken onderzochten en de meest kwetsbare kinderen identificeerden. Aanvankelijk startte de stichting een soort kinderdagverblijf voor de kinderen om kinderen te leren lezen en schrijven en waarbij de kinderen ook dagelijks een uitgebalanceerde maaltijd ontvingen. Nav-Jeevan realiseerden zich dat dit niet genoeg was. Om echt invloed uit te oefenen op het leven van deze kinderen, was het noodzakelijk om ze in een betere omgeving te plaatsen en een goede opleiding te laten genieten. De stichting vroeg de regering om toestemming om een school te openen en begon met de bouw van een school aan de rand van Nagpur in Godhani.  

Tegelijkertijd openden ze slaapzalen in het schoolgebouw en erkenden dat de kinderen een veilige omgeving nodig hadden waar ze konden genieten van de kindertijd. Dit bleek een groot succes. Er was duidelijk een grote behoefte aan een school, die kinderen veilige scholing en onderdak biedt. De school ontvangt geen geld van de overheid en is volledig afhankelijk van donaties. Op dit moment is Nav-Jeevan gegroeid naar een school met bijna 400 leerlingen, waarvan er ruim 150 in het hostel verblijven.

De filosofie

De filosofie van Nav-Jeevan is altijd geweest om jonge studenten te ondersteunen totdat ze op eigen benen kunnen staan en geen hulp meer nodig hebben. Vanuit Capabel Onderwijs zijn wij echt trots dat wij financiële hulp kunnen aanbieden om het project en de stichting nog succesvoller te maken!

Hoe helpt Capabel Onderwijs nog meer?

We gaan alweer richting het einde van het jaar. De decembermaand is een geefmaand. Daarom geeft Capabel Onderwijs ook dit jaar weer een opleiding cadeau in de campagne “Wie verdient een krachtig cadeau?” waarbij iedereen genomineerd kan worden om een compleet gratis opleiding te volgen bij Capabel. Capabel Onderwijs matcht de waarde van de mbo-opleiding tijdens deze campagne met een extra bijdrage aan Nav-Jeevan waardoor meerdere kinderen in India een junior college-opleiding kunnen volgen, met een verblijfplaats gedurende de opleiding in het hostel en dus van inwoning zijn voorzien. Daarnaast zorgt Capabel samen met Nav-Jeevan ervoor dat voor alle kinderen schoolboeken en – materialen beschikbaar zijn!

Meer weten?

Meer weten over Nav-Jeevan? Alle informatie over de stichting kan je vinden op de website van Nav-Jeevan via: https://nav-jeevan.web.app/. Ook is het mogelijk om jouw steentje bij te dragen aan de kinderen in India, dit kun je doen door te doneren. Doneer via de website of door op onderstaande button te klikken.

Of ben je nieuwsgiering geworden naar de campagne "Wie verdient een krachtig cadeau?" in Nederland? Navigeer dan via onderstaande button en lees snel alle informatie over de campagne.

Nav Jeevan stichting van Capabel Onderwijs

 

 

Nav Jeevan partner van Capabel Onderwijs

 

 

Krachtig Cadeau Campagne Beeld 2022 opleiding Capabel Onderwijs
Capabel Onderwijs medewerker Daphne
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding